Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τιμή στο Φιλεκπαιδευτικό έργο και στον Φίλαθλο

Συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 88 χρόνων από την ίδρυσή του ο Παναιτωλικός αποδίδει φόρο τιμής σε εκείνους που συνέβαλαν στο σπουδαίο φιλεκπαιδευτικό έργο του.

Ο Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, είναι ο μοναδικός που παράλληλα με την αθλητική του δράση, προσέφερε τεράστιο έργο στον τομέα της εκπαίδευσης με την ίδρυση και λειτουργία ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΩΝ από το 1926 έως το 1983.


Δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες ορφανά, άπορα και εργαζόμενα παιδιά, να μάθουν γράμματα και κάποια κατάφεραν να συνεχίσουν με ανώτερες σπουδές. Σύμφωνα με έρευνα του Περικλή Χαντζή, 5.058 ήταν οι μαθητές που πέρασαν από τις ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, η λειτουργία των οποίων, ακόμα και σε αντίξοες περιστάσεις, αποτέλεσε ζήτημα τιμής για το Σύλλογο και την κοινωνία που στήριξε το έργο τους. Μετά την Γερμανική κατοχή, κατά την οποία η λειτουργία διακόπηκε βίαια, το 1945 οι εγγεγραμμένοι μαθητές ήταν 349, εκ των οποίων 102 γυναίκες.Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι δάσκαλοι που δίδαξαν ήταν 23, με μακροβιότερο τον Πάνο Ζαφαράνα, που είχε 21 συνεχόμενα έτη διδασκαλίας, καθώς εργάστηκε από το 1945 έως το 1966.
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ πριν την έναρξη του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ την προσεχή Κυριακή, θα τιμήσει τον αείμνηστο δάσκαλο Πάνο Ζαφαράνα με πλακέτα που θα παραλάβει ο υιός του Κώστας Ζαφαράνας, τιμώντας συμβολικά το σύνολο όσων συνέβαλαν στο Φιλεκπαιδευτικό έργο του Συλλόγου.

Στον τελευταίο αγώνα θα τιμηθεί και η προσφορά των φιλάθλων στο πρόσωπο δύο ανθρώπων που χρόνια τώρα δείχνουν την ανιδιοτελή αγάπη τους στην ομάδα:
Ο Γιώργος Γιαννόπουλος κινητοποίησε ομογενείς και οργάνωσε στις ΗΠΑ Σύνδεσμο φίλων του Παναιτωλικού. Η συμβολική αγορά εισιτηρίων διαρκείας όλων των μελών του, το ενδιαφέρον και η επαφή με την ομάδα, η διάδοση στην Αμερική του έργου και της δράσης του Παναιτωλικού, αποτελούν σημαντικό έργο.

Ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος (Κόκαλος) από μικρή ηλικία βρίσκεται δίπλα στον Παναιτωλικό, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, που ήταν και εκείνος πάντα κοντά στην ομάδα. Παρότι ζει μόνιμα στην Αθήνα, τον συναντάμε σχεδόν σε όλους τους αγώνες που δίνει η ομάδα μας, τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στα υπόλοιπα γήπεδα της χώρας, στηρίζοντας τον Παναιτωλικό με ανιδιοτέλεια και στις χαρές και στις λύπες.

panetolikos.gr

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ.ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΟΡΜΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ,Ο ΠΑΝΟΣ 'ΚΟΚΚΑΛΟΣ' ΘΑ ΕΣΠΑΓΕ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ.ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΕΩΘΟΥΝ!!!chantzopoulousquare

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.