Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη Μάκη Μπελεβώνη στην εφημερίδα "Πολιτεία"

Μάκης Μπελεβώνης «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα
και τον προπονητή
»
Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ Αιτωλών και Ακαρνάνων» και στον Περικλή Καπούλα παραχώρησε ο διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Μάκης Μπελεβώνης, η οποία έχει ως εξής:
17 βαθμοί σε οκτώ ματς. Είστε ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής συγκομιδή;Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είμαστε ευχαριστημένοι  από αυτή τη συγκομιδή.

Σε άλλες χρονιές οποιαδήποτε ομάδα είχε αυτούς τους βαθμούς θα ήταν στην πρώτη θέση. Φέτος όμως το πρωτάθλημα δείχνει ότι έχει τουλάχιστον τρεις-τέσσερις δυνατές ομάδες. Απ’ αυτές, οι δύο, καταφέρανε να έχουνε μια καλύτερη συγκομιδή βαθμών και αυτό είναι ίσως που δε μας χαροποιεί. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα.


Μας λείπουν ίσως οι δύο πόντοι που  χάσαμε στον αγώνα  με τη Δράμα;

Νομίζω ότι ήταν και άτυχη στιγμή. Μας λείπουν αυτοί οι βαθμοί, ήταν μια γκέλα εκτός προγράμματος αυτό το αποτέλεσμα  το οποίο ήταν και άδικο και εν πάσει περιπτώσει είναι αυτό που μας στοιχίζει μέχρι στιγμής.

Κάναμε ένα 5 στα 5. Από  εκεί και πέρα υπήρξε μια κάμψη στην ομάδα. Σας ανησυχεί αυτό;

Όχι. Απ’ την αρχή έχουμε πει ότι πιστεύουμε στην ομάδα και τις δυνατότητες που έχει οπότε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύουμε ότι έχει η ομάδα τα φόντα να πάει μπροστά. Πάνω σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε και πιστεύουμε ότι, αν το θεωρήσουμε αυτό το διάστημα ως κοιλιά, θα είναι πολύ μικρό και δε θα συνεχιστεί.

Σαν απλός φίλαθλος που έρχεται να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο, είστε ικανοποιημένος από το μέχρι στιγμής  θέαμα που προσφέρει  η ομάδα σύμφωνα  πάντα με το ρόστερ και την ποιότητα που διαθέτει; Σας  ρωτάω επειδή υπάρχει  πολύ γκρίνια από  τον κόσμο για  το συγκεκριμένο θέμα.

Θα απαντήσω ευθέως και ξεκάθαρα θα σου πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος. Όλα αυτά τα χρόνια ως διοίκηση έχουμε αναφέρει ότι στόχος δεν είναι μόνο η άνοδος της ομάδας αλλά μας ενδιαφέρει να παίζει η ομάδα και καλό ποδόσφαιρο. Να το ευχαριστιέται και ο φίλαθλος που θα έρχεται στο γήπεδο. Πέρα από αυτό όμως, υπάρχουν πολλοί παράγοντες  που δεν έχει παίξει η ομάδα αυτό που μπορεί. Είναι ο τρόπος που αγωνίζονται οι αντίπαλοι, είναι και κάποιοι παίκτες που δεν έχουν ακόμα πιάσει το 100% των δυνατοτήτων τους και νομίζω πως στην πορεία αυτό θα λυθεί.


Κεφάλαιο διαιτησία. Ο Γ. Νταλακούρας μίλησε ευθέως μετά το ματς με τον Ηρακλή και κάλεσε τον κο. Τεροβίτσα να παρέμβει. Η δικιά σας αίσθηση όσον αφορά την αντιμετώπιση της ομάδας φέτος, ποια είναι;


Όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά της ΠΑΕ, ποτέ δεν ψάξαμε άλλοθι να κρυφτούμε πίσω από τη διαιτησία. Παρ’ όλα αυτά, πολλές φορές αναγκαστήκαμε να διαμαρτυρηθούμε για διαιτησίες κακές σε βάρος μας. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί λίγο, δεν είμαστε όμως ακόμα ευχαριστημένοι και απαιτούμε, κυρίως απαιτούμε από έναν άνθρωπο που κατάγεται από την περιοχή μας, το Β. Τεροβίτσα να μας εξασφαλίσει τα αυτονόητα. Δηλαδή διαιτησίες δίκαιες και καλές. Αυτό μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, ανησυχούμε ιδιαίτερα, γιατί κάποιες διαιτησίες δεν φαίνονται να είναι κακές λόγω απειρίας ή ανικανότητας... Θα πρέπει να πάρει πιο σοβαρά το ρόλο του, και αν τι άλλο, κακές διαιτησίες σαν την περσινή του Ιωαννίδη θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.Σκέφτεστε να κάνετε κάποια κίνηση όσον αφορά αυτό το κομμάτι  της διαιτησίας;
Όλες μας οι κινήσεις στο κομμάτι αυτό ήταν φανερές και ξεκάθαρες, δηλαδή συνεχής πίεση θεσμικά για να εξασφαλιστούν τα αυτονόητα και δε βλέπουμε τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Για να καταλάβετε, πολλές φορές και οι ίδιοι (φορείς) μας λένε ότι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό.

Έτσι αόριστα;

Έτσι αόριστα, και αυτό είναι που μας ανησυχεί περισσότερο.

Μήπως μετά το «5 στα 5», η δημοσιότητα που πήρε η ομάδα από τα Μ.Μ.Ε. έκανε κακό στην ομάδα; Υπήρξε μήπως αποπροσανατολισμός και χαλάρωση από όλη αυτή την προβολή;

Όχι, όχι. Σε καμία περίπτωση και είμαι απόλυτα σίγουρος που το λέω. Το δουλέψαμε αυτό το κομμάτι γιατί το φοβόμασταν και εμείς. Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με τη δημοσιότητα η απώλεια βαθμών.


Γράφτηκε και ακούστηκε  μετά τον αγώνα  στη Βέροια ότι  υπήρξε θέμα προπονητή. Κατ’ αρχήν, υπήρξε ποτέ σκέψη αλλαγής  προπονητή από  την πλευρά της  ΠΑΕ; Και μετά, έγιναν κάποιες επαφές;

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι ο πρόεδρος και η διοίκηση γενικότερα, δε λειτουργεί με τους τρόπους που συνηθίζεται στην Ελλάδα. Ο πρώτος που θα μάθει ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα θα είναι ο ίδιος ο προπονητής και μετά οι υπόλοιποι. Επομένως όσο υπάρχει προπονητής, οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός, θα στηρίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα βεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν έγινε καμία μα καμία επαφή.

Σκέψεις αλλαγής  όμως υπήρξε ποτέ;

Νομίζω ότι τα παραπάνω που ανέφερα, απαντούν στην ερώτηση.

Ο πολύς κόσμος λέει το εξής: Αφού ο  Κωστούλας επένδυσε σε πολύ καλούς ποιοτικούς  παίκτες δαπανώντας αρκετά χρήματα, δεν  μπορούσε να επενδύσει  και σε ένα πολύ καλό, έμπειρο  προπονητή; (Θεωρώντας  ο κόσμος ότι ο Νταλακούρας δεν αντέχει το βάρος του πρωταθλητισμού).

Εμπιστευόμαστε απόλυτα το Γιάννη (σ.σ. Νταλακούρα). Μίλησα και πιο πάνω για το θέμα αυτό. Δε νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.


Έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα, για τα αποδυτήρια της ομάδας, ειδικά στα τρία τελευταία  ματς που η ομάδα  είναι χωρίς νίκη, για γκρίνιες παικτών που δεν παίζουν κλπ.  Ποια είναι η κατάσταση στα αποδυτήρια της ομάδος;

Όσα ακούγονται και γράφονται είναι εντελώς ψευδέστατα. Δεν υπάρχει καμία βάση και δεν έχει δοθεί καμία αιτία και αφορμή για να γραφτούν αυτά που γράφονται. Τα θεωρώ ύποπτα, ειδικά τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα. Τα καλύτερα αποδυτήρια που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια είναι τα φετινά. Είναι αποδυτήρια που θα χαιρόταν να τα έχει η κάθε ομάδα.


Έρχεται ο Δεκέμβριος. Έχετε εντοπίσει  κάποια κενά στην ομάδα  κάνοντας την αντίστοιχη κουβέντα με τον προπονητή; Υπάρχουν κάποιες  σκέψεις ενίσχυσης  της ομάδας;


Μ.Μ. Ίσως είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε γι’αυτό. Από εκεί και πέρα η ομάδα συνεχίζει σε αυτόν τον τομέα να ψάχνεται γενικότερα. Δε μιλάω μόνο για το Δεκέμβριο αλλά και για επόμενα βήματα. Γι’αυτό το λόγο, σύντομα θα υπάρξουν ταξίδια στο εξωτερικό με τον προπονητή μας για να δούμε κάποιους ποδοσφαιριστές. Ξεκαθαρίζω όμως ότι δεν γίνονται ταξίδια γιατί απαραίτητα θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα σε πολλές θέσεις. Εάν θα γίνουν προσθήκες το Δεκέμβριο θα είναι πολύ λίγες και δε θα ξεπερνάνε τις μία με δύο. Αυτή τη στιγμή πιστεύω, η ομάδα δεν έχει κενά. Εάν στην πορεία εντοπίσει ο προπονητής και το εκτιμήσουμε και εμείς ότι χρειάζονται προσθήκες, αυτές θα είναι πολύ λίγες.


Βλέποντας τη μέχρι  στιγμής πορεία της  ομάδας πόσο αισιόδοξος μπορεί να είστε εσείς  προσωπικά αλλά και  σαν διοίκηση για  τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

Εμπιστευόμαστε απόλυτα την ομάδα και πιστεύω ότι στο τέλος όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε το στόχο της ανόδου.


Είστε ικανοποιημένος από την προσέλευση, τη στήριξη και  τη συμπεριφορά του  κόσμου φέτος;

Αν εξαιρέσουμε την κίνηση στα διαρκείας που σε σχέση με πέρυσι ήταν χαμηλότερη, γενικά η προσέλευση του κόσμου φέτος είναι ικανοποιητική σε σχέση με ότι συμβαίνει σε άλλες ομάδες και σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος λόγω της οικονομικής κρίσης. Αν μιλήσουμε με αριθμούς, είμαστε πρώτοι σε προσέλευση φιλάθλων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνουν όλες οι ομάδες. Επομένως όχι μόνο είμαστε ικανοποιημένοι αλλά επίσης υπάρχει ικανοποίηση και από τον τρόπο που λειτουργεί η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων αλλά και από τον τρόπο που στηρίζει την ομάδα. Είμαστε τυχεροί γιατί πολύ λίγες ομάδες έχουν αυτό το προνόμιο.


Παρ’ όλα αυτά, από  πολύ κόσμο που  έρχεται στο γήπεδο υπάρχει πίεση  προς την ομάδα  για το αποτέλεσμα αλλά και για το θέαμα. Πώς το εισπράττετε εσείς όλο αυτό και τι παρενέργειες μπορεί να έχει στην ομάδα;

Νομίζω ότι αυτή η πίεση δείχνει ότι ο Παναιτωλικός είναι μεγάλη ομάδα. Συνήθως πίεση, έχουν οι μεγάλες ομάδες. Από εκεί και πέρα η διαχείριση είναι θέμα όλων μας, κυρίως της διοίκησης αλλά και του προπονητή και των παικτών. Δουλεύουμε στο κομμάτι αυτό να μην επηρεάσει αρνητικά την ομάδα και καταλαβαίνουμε απόλυτα τις απαιτήσεις του κόσμου.


Βλέποντας τη βαθμολογία, έχουν ξεχωρίσει  οι τρεις ομάδες, Πας Γιάννινα, Παναιτωλικός και ΟΦΗ. Ζητώ μια  πρόβλεψη για τη συνέχεια και αν πιστεύετε  ότι θα μπουν και  άλλες ομάδες στο  κόλπο της ανόδου, προσμετρώντας ότι  κάποια θεωρητικά  φαβορί, (Λειβαδιά, Πανθρακικός) έχουν μείνει αρκετά πίσω.


Νομίζω ότι για τις δυο πρώτες θέσεις θα παλέψουν αυτές οι τρεις ομάδες που προπορεύονται τώρα. Πιστεύω ότι στο χορό της ανόδου θα μπει ίσως μία ακόμα ομάδα που θα πλησιάσει και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει και αυτή την άνοδο.


Φάκελος στημένα  ματς και διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Γίνεται  ξανά πολύς ντόρος τώρα τελευταία και  δείχνει να αρχίζει  ένα ξεκαθάρισμα  με παράγοντες να είναι πολύ κοντά στο να συλληφθούν και με το ΣΔΟΕ να ψάχνει τραπεζικούς λογαριασμούς εμπλεκομένων. Πόσο αισιόδοξος είστε ότι μπορεί κάτι να γίνει και βγουν στη φόρα κάποια πράγματα σπάζοντας και το απόστημα που υπάρχει στο χώρο του ποδοσφαίρου ξεκαθαρίζοντας και το τοπίο;


Το ευχόμαστε και το ελπίζουμε και όπως μπορούμε είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Επιτέλους να υπάρξει αντίδραση. Δε μπορώ να πω ότι είμαστε και αισιόδοξοι ότι πράγματι θα υπάρξουν αποτελέσματα από αυτή την έρευνα γιατί περιμέναμε τις διαδικασίες να τρέξουν πιο γρήγορα. Παρ’ όλα αυτά, επειδή το θέμα τελευταία ακούγεται πιο έντονα και αν είναι αλήθεια αυτά που ακούγονται (σύλληψη παραγόντων που συμμετείχαν σε παράνομο στοιχηματισμό), πράγματι θα αρχίσει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Το ελπίζουμε γιατί ομάδες σαν τον Παναιτωλικό μόνο ωφελημένες μπορούν να βγουν από αυτή τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.