Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Βασίλη Τεροβίτσα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Βασίλη Τεροβίτσα
Από τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό και τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παναιτωλικού, μας κοινοποιήθηκε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Βασίλη Τεροβίτσα, η οποία έχει ως εξής:
«Κύριε πρόεδρε,
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η αγαπημένη μας ομάδα, η ομάδα που εκπροσωπεί την περιοχή μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Παναιτωλικός, ξεχωρίζει για τον τρόπο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός που μας κάνει υπερήφανους ως αγρινιώτες και αιτωλοακαρνάνες. Η επιλογή του να υπηρετήσει το καθαρό ποδόσφαιρο, τις αρχές και τις αξίες που πηγάζουν από την πολύχρονη δράση του ως Γυμναστικός αλλά και Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος, τον κάνει να ξεχωρίζει στο γενικότερο αθλητικό – ποδοσφαιρικό περιβάλλον και να κερδίζει τα εγκωμιαστικά σχόλια των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων.
Η επιλογή του να ακολουθήσει τον υγιή (και ταυτόχρονα δύσκολο) δρόμο, ενοχλεί όσους παρασιτικά δρουν εκμεταλλευόμενοι το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ο πόλεμος που δέχτηκε σ’ αυτή την πορεία ήταν σφοδρός και εκφράστηκε ποικιλοτρόπως. Μεταξύ αυτών και διαιτητικά «λάθη» με τεράστιες αγωνιστικές και άλλες επιπτώσεις.
Η ανάδειξή σας στην θέση του προέδρου της ΚΕΔ μας έδινε την βεβαιότητα ότι θα ανακοπεί το μπαράζ των αδικιών σε βάρος της ομάδας μας, γνωρίζοντας και τη δική σας επιθυμία για την εξυγίανση του χώρου που τόσα χρόνια υπηρετείτε.
Με λύπη μας όμως διαπιστώνουμε ότι αντί να επιβραβεύεται με δίκαιες διαιτησίες η προσπάθεια μιας ομάδας που πρέπει να αποτελεί πρότυπο, κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν βρώμικα παιχνίδια, στερώντας από τον Παναιτωλικό αυτό που δικαιούται. Το μέγεθος της αδικίας και η συχνότητα εμφάνισής της, αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για απλά ανθρώπινα λάθη, αλλά δημιουργούν την εντύπωση οργανωμένου σχεδίου σε βάρος της.
Τρανό (και πιο πρόσφατο) παράδειγμα αποτελεί ο αγώνας κυπέλλου με τον Ηρακλή, όπου τόσο ο διαιτητής Σελίμος, όσο και ο α’ βοηθός Τρύφωνας (βοηθός Super League μάλιστα) έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να αδικήσουν τον Παναιτωλικό. Πιστέψαμε ότι η προκλητικά κακή διαιτησία δεν θα περνούσε απαρατήρητη, αλλά θα οδηγούσε σε τιμωρία. Κι όμως, με έκπληξη διαπιστώσαμε αντί της αναμενόμενης τιμωρίας επιβράβευση! Ο κ. Τρύφωνας ορίστηκε αμέσως μετά βοηθός στον αγώνα Super League Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου στις 15 Νοεμβρίου!!!
Επειδή και εσείς έχετε παρακολουθήσει αγώνες του Παναιτωλικού και διαπιστώσατε προσωπικά όσα σας περιγράφουμε, αλλά και τα εντεταλμένα όργανα (παρατηρητές) προφανώς έχουν καταγράψει τα όσα συμβαίνουν, θέλουμε να πιστεύουμε ότι άμεσα θα μπει τέλος στην κατάσταση αυτή.
Με την παρούσα επιστολή σε καμία περίπτωση δεν ζητάμε να ασκήσετε επιρροή εκ της θέσεώς σας και της καταγωγής σας, για να βοηθηθεί ο Παναιτωλικός, όπως κάθε ομάδα που συνειδητά επιλέγει να κινείται μακριά από το παρασκήνιο και την αδιαφάνεια. Θεωρούμε όμως υποχρέωσή μας να σας επισημάνουμε την ευθύνη σας να λάβετε κάθε μέτρο ώστε άμεσα να πάψει να τιμωρείται η ομάδα μας από διαιτητικές αποφάσεις και να στερείται όσα με βάση την αγωνιστική της εικόνα δικαιούται σε κάθε παιχνίδι.
Ο Παναιτωλικός δεν έχει την ανάγκη αθέμιτων μέσων για να υλοποιήσει τους στόχους του, αλλά υποχρέωση όλων μας είναι να τον προστατεύσουμε από τον πόλεμο που δέχεται, εξασφαλίζοντάς του το δικαίωμα να παίζει με ίσους όρους. Δικαίωμα που έχει κάθε ομάδα, πόσο μάλλον ομάδες που κοσμούν το ποδόσφαιρό μας

3 σχόλια:

 1. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.. ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλά του τα είπαν
  αλλά σε μια χώρα όπου κανένα λαμόγιο (είτε παράγοντας, πολιτικός, γιατρός κλπ.) δεν έχει πάει ποτέ φυλακή...ξυσ΄τα @@χίδια σου να φας τριφύλλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. to gnosto mas allothi me tous idious stratiotes mprosta......slourpp-slourpp...mpliax.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.