Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Νταλακούρας: «Να είμαστε προσγειωμένοι»

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Νταλακούρας, μίλησε στον Sentra 103,3 για τον στόχο της ομάδας του που είναι η άνοδος στη Super League...
Για το πόσο κοντά αισθάνονται στη Super League:

Δεν είμαστε ακόμη κοντά στη Super League. Υπάρχουν ακόμη πολλοί αγώνες. Πρέπει να το δούμε με πιο προσεκτικό τρόπο και με πιο ρεαλιστική σκέψη, έτσι ώστε το Μάιο να είμαστε πρώτοι και να χαρούμε όλοι πολύ περισσότερο. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο. Ο κόσμος ζει πιο έντονα και είναι πολύ ενθουσιασμένος, αλλά πολλές φορές δεν είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες μπροστά και πολύς δρόμος. Χρειάζεται κάποια στιγμή κι ο κόσμος μας να εκπαιδευτεί προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο μας, αλλά πολλές φορές χρειάζεται και η σωστή βοήθεια για να κερδίσουμε αυτό που θέλουμε όλοι μας.

Για τον κόσμο της ομάδας:
Ζούμε μια διαφορετική κατάσταση από αυτή που συνήθως υπάρχει στα περισσότερα ελληνικά γήπεδα και αυτό οφείλεται στην παρουσία του κόσμου. Κάθε Κυριακή μπαίνουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, στο οποίο υπάρχει πολύς ενθουσιασμός και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε διαφορετικά. Το χαιρόμαστε κι εμείς αλλά και οι αντίπαλοί μας. Είναι κάτι όμορφο για το ποδόσφαιρο.
Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα για τη μεγάλη κατηγορία, από θέμα υποδομών και αγωνιστικού επιπέδου:
Από πλευράς υποδομών, ο κύριος Κωστούλας, έχει κάνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια στο Αγρίνιο και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέσα από τον Παναιτωλικό έχει ασχοληθεί πολύ κόσμος με το νομό και την πόλη μας. Αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό για εμάς που ζούμε στην Αιτωλοακαρνανία. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη Super League αλλά και για ακόμη καλύτερα πράγματα. Σε ό, τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Βρισκόμαστε σε μια δημιουργία προϋποθέσεων, έτσι ώστε να φανούμε αντάξιοι και σε αυτό τον τομέα. Γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το γήπεδο, αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι, στο οποίο νομίζω πως τα τελευταία δυο χρόνια κάνουμε κι εμείς μεγάλα βήματα για να μπορέσουμε να εξισορροπήσουμε την κατάσταση και να φτάσουμε στο επίπεδο των υποδομών. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο.
Για το αν στηρίζονται σε παιδιά των ακαδημιών τους:
Το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει και έχει ξεκινήσει με την προσπάθεια του πρόεδρου είναι αυτό που γίνεται πίσω από την μεγάλη ομάδα. Υπάρχουν πολλά παιδιά στις ακαδημίες του Παναιτωλικού που προετοιμάζονται πυρετωδώς με δικούς μας ανθρώπους για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να φτιάξουμε την ομάδα-πρότυπο. Θέλουμε να κάνουμε τον Παναιτωλικό ένα πρότυπο στο ελληνικό πρωτάθλημα και νομίζω ότι βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Για το πρωτάθλημα της Football League:
Εκτός από τον Παναιτωλικό, τα Γιάννινα, τον Ο.Φ.Η. και η Λιβαδειά θα είναι μια ομάδα που με αξιώσεις θα διεκδικήσει πράγματα. Δεν ξέρω αν θα φτάσει κοντά, αλλά πιθανόν ναι, όπως βλέπω την κατάσταση αυτή τη στιγμή. Και ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα με καλό επίπεδο ποδοσφαιριστών και με μια πολύ καλή ομάδα και νομίζω ότι θα συνέλθει γρήγορα. Αυτή είναι η δική μου αίσθηση. Βέβαια είναι μεγάλη η διαφορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ των ομάδων, αλλά πιστεύω πως μέσα στην εξάδα θα είναι και ο Λεβαδειακός και ο Πανθρακικός και όλοι εμείς που βρισκόμαστε εκεί κοντά. Εμείς πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι γιατί ξέρω τον ενθουσιασμό που υπάρχει γύρω από εμάς και πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να πετύχουμε το στόχο που έχουμε.

1 σχόλιο:

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.