Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Μάκης Μπελεβώνης: Αυτή τη στιγμή ο Παναιτωλικός δείχνει να είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές.

Μάκης Μπελεβώνης:

Αυτή τη στιγμή ο Παναιτωλικός δείχνει να είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές.

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε την Τετάρτη στον Γιάννη Τσιρώνη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Μάκης Μπελεβώνης.

Αναφερόμενος στο φετινό πρωτάθλημα είπε μεταξύ άλλων :

Από εδώ και πέρα θα φανεί η δυναμική του πρωταθλήματος και ποιες ομάδες θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν, γιατί θα υπάρξουν κάποιες ομάδες που θα έχουν βαθμολογική

απόσταση από τις υπόλοιπες.

Ερωτώμενος αν αποτελεί ένα από τα φετινά «στοιχήματα» της διοίκησης η διατήρηση του Γιάννη Νταλακούρα στον πάγκο, ανέφερε :

Δεν νομίζω ότι αποτελεί κανένα στοίχημα. Η ομάδα εμπιστεύθηκε από την αρχή τον Γιάννη Νταλακούρα, τον εμπιστεύεται και συνεχίζει μαζί του την προσπάθεια.

Του ζητήθηκε να σχολιάσει τις φετινές διαιτησίες και τις αντιδράσεις του κόσμου ύστερα από κάποιες από αυτές:

Τις κακές διαιτησίες τις έχουμε σχολιάσει πολλές φορές και έχουμε αναγκαστεί επανειλημμένα να απευθυνθούμε στους αρμόδιους φορείς ή και να εκδώσουμε ανακοινώσεις. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο περιμέναμε και περιμένουμε ακόμα σημαντική βελτίωση. Όσον αφορά τις αντιδράσεις του κόσμου, δεν συμφωνούμε με κάποια συνθήματα που ακουστήκανε, όμως πιστεύω ήταν αυθόρμητη η αντίδραση του κόσμου, γιατί ακούστηκε και γράφτηκε από κάποιους κακοπροαίρετα πως ήμασταν εμείς οι ηθικοί αυτουργοί των συνθημάτων αυτών. Αν δεν μπορούν κάποιοι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη ή ο αρχιδιαιτητής, να εξασφαλίσει ίσες διαιτησίες, να δηλώσει αδυναμία. Εμείς περιμένουμε πιο γρήγορα βήματα στο κομμάτι αυτό.

Ρωτήθηκε για την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο, το σχεδιασμό της ομάδας και τις πιθανές κινήσεις της και ανέφερε :

Αυτή τη στιγμή ο Παναιτωλικός δείχνει να είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές. Δεν έχουμε σταματήσει από τη λήξη της προηγούμενης μεταγραφικής περιόδου να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε έτοιμοι είτε τον Γενάρη αν χρειαστεί, είτε την επόμενη μεταγραφική περίοδο, ακόμη και αν έχουμε ανεβεί, να κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει. Η προσπάθεια αυτή έχει να κάνει κυρίως με εντοπισμό στόχων, αλλά και του να βλέπουμε και την δυναμική κάποιον πρωταθλημάτων ώστε να αναζητήσουμε σε αυτά τους παίκτες που θα μπουν στο ρόστερ της ομάδας. Αυτή τη στιγμή δεν δείχνει η ομάδα ότι χρειάζεται κάτι. Εάν και εφόσον χρειαστεί, θα συζητήσουμε με τον προπονητή και με βάση αυτό το πλάνο θα πράξουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος που να θέλει η ομάδα να αποκτήσει.

Για το αν είναι ικανοποιημένη η διοίκηση από το επίπεδο της ομάδας αυτή τη στιγμή :

Υπάρχει ικανοποίηση και αυτό ισχύει πιστεύω και για τον φίλαθλο κόσμο. Υπάρχει μία βαθμολογική συγκομιδή πολύ ικανοποιητική. Και η δική μας αλλά και των δύο άλλων ομάδων που βρίσκονται σε αντίστοιχη βαθμολογική θέση, είναι η υψηλότερη των τελευταίων χρόνων σε αντιστοιχία με τους αγώνες πρωταθλήματος. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε να συνεχιστεί αυτή η συγκομιδή βαθμών και να μην είναι αποτέλεσμα μόνο των πρώτων δέκα αγωνιστικών.

Αν ισχύει το ίδιο και για το θέαμα, είπε :


Πρόσφατα δήλωσα ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι σε αυτό το κομμάτι όσο θα θέλαμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν γίνεται προσπάθεια από την πλευρά της τεχνικής ηγεσίας και των ποδοσφαιριστών να παίξει η ομάδα και καλό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που δεν βοηθάνε σε αυτό. Για παράδειγμα ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν οι αντίπαλες ομάδες. Επίσης τα πολλά σφυρίγματα των διαιτητών. Όσο προχωράει ο καιρός πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα και η προσπάθεια της ομάδας και σε αυτό το κομμάτι θα αποδώσει.

Αναφορικά με την νίκη στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ :


Από άποψη βαθμολογίας είναι σημαντικό να κερδίζεις τον βασικό σου αντίπαλο. Από ψυχολογικής πλευράς είναι πολύ καλό γιατί κερδίζεις μια καλή ομάδα και την κερδίζεις και με καλή απόδοση, δείχνοντας ότι είσαι μία καλύτερη ομάδα. Νομίζω ότι είναι σημαντική νίκη, αλλά από την άλλη κάθε παιχνίδι έχει την σημασία του, γιατί αν χάσεις βαθμούς σε εύκολα ματς έρχεται μία η άλλη.Ερωτώμενος για την σκοπιμότητα και τον χαρακτήρα των πρόσφατων ταξιδιών σε Πορτογαλία και Αργεντινή ανθρώπων της ΠΑΕ, απάντησε :

Βασικός στόχος των ταξιδιών είναι οι μεταγραφές, να μην κρυβόμαστε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν χίλια δυο πράγματα, από τον τομέα της οργάνωσης, της λειτουργίας ομάδων που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, το πώς λειτουργούν τα τμήματα υποδομής, ακόμη και το πώς κινείται ο ταξιθέτης στην κερκίδα. Μας ενδιαφέρει να πάρουμε πράγματα που δεν τα έχουμε εμείς εδώ και να τα μεταφέρουμε στη λειτουργία και την οργάνωση της ομάδας μας. Έχουν γίνει πολλά ταξίδια και πέρσι και φέτος, και θα συνεχιστούν. Είναι μία προσπάθεια που θα συνεχιστεί.

Για τον δίαυλο επικοινωνίας που επιχειρήθηκε να ανοίξει με την Μπόκα Τζούνιορς :


Είχαμε για πολλή ώρα μία πολύ ωφέλιμη και χρήσιμη κουβέντα με τον πρόεδρο της Μπόκα και είδαμε πως λειτουργούν τα τμήματα υποδομών τους. Γίνονται προσπάθειες στην κατεύθυνση συνεργασίας με ομάδες που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Είναι η Μπόκα, είναι η Πόρτο, προσπαθούμε χωρίς να είναι εύκολο να δημιουργήσουμε δίαυλο επικοινωνίας και με αυτές και με άλλες ομάδες. Βέβαια είναι αλλιώς αν καταφέρουμε να ανεβούμε κατηγορία, θα μιλάμε τότε με άλλους όρους.

Αναφορικά με την πρόθεση ίδρυσης μουσείου της ομάδας :


Από την αρχή θέση αυτής της διοίκησης ήταν η ανάδειξη της ιστορίας της ομάδας. Στα χέρια μας είχαμε πολύ λίγο υλικό. Με την βοήθεια κάποιων ανθρώπων συγκεντρώσαμε κάποιο υλικό και φέτος το μεγάλο «στοίχημα» που μπήκε ήταν το μουσείο. Αν έχουμε την βοήθεια όλων μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα από τα καλύτερα μουσεία στην Ελλάδα, έχει ιστορία ο Παναιτωλικός. Κατά το παρελθόν και φιλεκπαιδευτικό έργο, το οποίο καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει να επιδείξει κάτι τέτοιο. Πιστεύω αυτό το στοίχημα να το πετύχουμε. Υπάρχει για αυτόν τον σκοπό πολύ καλή συνεργασία με τον σύλλογο παλαιμάχων, τον ερασιτέχνη και τους συνδέσμους φιλάθλων και πιστεύω να τα καταφέρουμε. Πέρα από αυτό όμως, ενόψει της επετείου των 85 χρόνων της ομάδας, προγραμματίζουμε και άλλες εκδηλώσεις όπως ένα φιλικό παλαιμάχων με ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η Φιορεντίνα που ιδρύθηκαν το 1926 και την έκδοση ενός βιβλίου συλλεκτικού, αλλά και διάφορα άλλα.

Για το κομμάτι περαιτέρω βελτίωσης του γηπέδου με δεδομένο ότι η ομάδα θα ανεβεί κατηγορία :


Υπάρχουν και έχουμε επεξεργαστεί σχέδια πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, τη αύξηση των θέσεων. Αν φανεί ότι θα βρεθούμε στην μεγαλύτερη κατηγορία, είμαστε σε θέση αυτά τα σχέδια να τα υλοποιήσουμε σύντομα. Όμως όπως είναι λογικό, για αυτό το θέμα αρμόδιος να αποφασίζει είναι ο πρόεδρος, ο οποίος κατά το παρελθόν μας έχει αιφνιδιάσει ευχάριστα πάνω σε αυτό. Πάντα βέβαια με δικά του χρήματα.

Τέλος κλείνοντας ρωτήθηκε για το επόμενο εκτός έδρας ματς στην Καλλιθέα και τα εισιτήρια που θα τεθούν στην διάθεση των φιλάθλων του Αγρινίου :

Ζητήσαμε 2.000 θέσεις και μας υποσχέθηκαν από την ΠΑΕ Καλλιθέα, πως έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να μας τις εξασφαλίσουν. Υπάρχει κερκίδα που βρίσκεται κάτω από τους βράχους στο συγκεκριμένο γήπεδο που χωράει 1.500 φιλάθλους και έχουν τη διάθεση όπως μας είπαν να μας παραχωρήσουν ένα ακόμη τμήμα της μεγάλης κερκίδας περίπου 400 θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.