Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Η εφημερίδα ΦΩΣ έχει σήμερα ένα αφιέρωμα στο κόσμο του Παναιτωλικου και συγκεκριμένα στους guerreros. Αναλυτικά το θέμα:

Είναι καλή η φετινή πορεία του Παναιτωλικού, μιας ομάδας που μετά από 33 χρόνια μακρία από την Α' Εθνική κράτησε τον κόσμο της ζεστό, έναν κόσμο της ζεστό, έναν κόσμο φαινόμενο, που τιγκάρει την έδρα με 8.000 οπαδούς και κάνει εκδρομές.
Υστέρα από 33 χρόνια ο Παναιτωλικός είναι εκ των φαβορί για άνοδο στη Σουπερ Λίγκα, δεύτερος με έναν βαθμό πίσω από τον πρώτο ΠΑΣ Γιάννενα. Παρά το σοκαριστικό διπλό του Εθνικού, για το οποιό λέγονται πολλα και διάφορα...
Μιλήσαμε με τους << G E U R R E R O S >> τον δυναμικό σύνδεσμο του Παναιτωλικού, που ειναι στεγασμένος στην Αθήνα, κοντά στους στύλους του Ολυμπιου Διός, και έχει και ιστοσελίδα στο ίντερνετ. Μαζευει τους Αγρινιώτες στην Αθήνα και είναι η καρδία των μετακινήσεων. Μιλάει στο ΦΩΣ η ψυχή του συνδέσμου, που τρέχει για όλα, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Τραγόμαλος

Ηττα σοκ, έτσι;

Πραγματικά ήττα σοκ. Μα να χάνεις στην έδρα σου από τον ουραγό Εθνικο; Και με τι τρόπο, να χάνεις 0-1, να ισοφαρίζεις και στο καπάκι να τρως και το δεύτερο! Ολιγώρισε όλη η άμυνα..

Λέγονται πολλά και διάφορα για το στοίχημα...Οντως το λενε πολλοί, ακούγονται πολλά, αλλα δεν μπορεί να αποδειχτεί αυτή η φημολογία. Δεν πτοούμαστε, στηρίζουμε την ομάδα, είμαστε δεύτεροι στη βαθμολογία με έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΣ. Η ομάδα έχει δείξει ότι έχει στο χέρι της την άνοδο.

Και στο προηγούμενο ματς είχαμε περίεργα. Τι έγινε στη Νεάπολη; Πολλά επεισόδια, διαβάσαμε.

Ηρθε ένα πούλμαν με οπαδούς του Παναιτωλικού από το Αγρίνιο, βγήκαν από τα στενά οπαδοί του Ιωνικού και πέταγαν πέτρες. Αστυνομία δεν υπήρχε, βγήκαν οι δικοί μας από το πούλμαν και έγιναν μάχες σώμα με σώμα. Μπήκαν μετά οι δικοί μας μέσα στο γήπεδο, ήρθαν ογδόντα φουσκωτοί του Ιωνικού και πέταγαν καθίσματα στους Παναιτωλικούς μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, ανταπέδιδαν καθίσματα και οι Παναιτωλικοί, έγινε πόλεμος. Βγήκαν οι δικοί μας έξω από το γήπεδο, έγιναν παλι επεισόδια πάλι. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά τα ίδια είχαν γίνει και πέρσι σε αυτό το γήπεδο, είχαν πάει πέντε οπαδοί μας στο νοσοκομείο. Το απίστευτο είναι ότι τώρα δεν υπήρχε αστυνομια.

Το ματς το πήρατε πάντως

Ηταν εύκολο διπλό, ήρθε 0-2, αντί για 0-5. Ειχαμε κλασικές ευκαιρίες να βάλουμε και άλλα γκολ

Φέτος για πρώτη φορά κάνετε τόσα διπλά

Τα παρακολουθείς, μπράβο. Τα τελαυταία, μπράβο. Τα τελευταιά χρόνια ο Παναιτωλικός είχε πρόβλημα πάντα εκτός έδρας, δεν μπορούσε να κάνει εύκολα ένα διπλό. Φέτος ήδη έχουμε κάνει πέντε διπλά!

Πού οφείλεται αυτό;

Στις προσθήκες που έχουν γίνει στην ομάδα, αλλά και στη σοβαρή δουλειά που κάνει ο προπονητής ο Νταλακούρας. Να μην ξεχάσουμε να πούμε ότι ο σύνδεσμος μας είναι στεγασμένος εδώ και τέσσερα χρόνια στην Αθήνα και η ιστοσελίδα μας είναι www.guerrerosathens.blogspot.com

Διάβασα ότι εν μέσω κρίσης μαζέψατε πάνω από 2000 άτομα στην Καλλιθέα πριν δυο βδομάδες.

Ηρθαν κοντά στους 2.500 Παναιτωλικούς στο γήπεδο της Καλλιθέας πριν δεκαπεντε μέρες! Είχαμε ζητήσει και την απεναντι κερκίδα, που χωράει 1.800 ατομα, και μια άλλη κερκίδα ακόμα για συμπλήρωμα. Το έλεγα στη διοίκηση της Καλλιθέας όταν πήγα και πήρα τα εισιτήρια οτι θα έρθει 2.500 κόσμος και δεν με πιστευαν . Μου έλεγαν, << τι είστε, ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναικός και θα ερθετε τόσοι; >>. Τελικά τίγκαρε η  κερκίδα των 1800 με παραπανίσιους, ήμασταν πατέις με πατώ σε, και έμειναν και 200 άτομα έξω, που δεν ,μπορούσαν να μπουν μέσα!

Την πιο ωραία κερκίδα την είχατε στο μπαράζ της Νέας Σμύρνης, πρόπερσι, για την άνοδο στη Β' Εθνική

Ηταν πάνω από 8.000 Παναιτωλικοί!

Μέχρι πριν δυο χρόνια ήσασταν Γ' Εθνική και τώρα πάτε για Σούπερ Λίγκα.

Οντως, ήμασταν Γ' Εθνική, αλλά ιστορικά και στατιστίκα ο Παναιτωλικός είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στη Β' Εθνική απο κάθε άλλη. Και όμως 33 χρόνια είμαστε μακρία απο την Α' Εθνική. Ο Παναιτωλικός, και για τον κόσμο του και για τον πρόεδρο του και γαι τις εγκαταστασεις που έχει, αξίζει να είναι στη Σουπερ Λίγκα. Το σύνθημα που λέμε στα γήπεδα τα λέει όλα: << 33 χρονια ήταν άρκετα, Α' Εθνική ερχόμαστε ξανα!>>

Αλλα αγαπημένα συνθήματα; 

<< Α΄ Εθνική, θέλω να σε δώ και να τρελαθώ>>. << Ολοι στο Αγρίνιο έχουν για θεό τον ενδόξαστο Παναιτωλικό>>

Τον ενδόξαστο;

Ναι, τον Ενδόξαστο

Τον Παναιτωλικό τον υποστηρίζει μόνο το Αγρίνιο ή και οι άλλες πόλεις του νομού Αιτωλοακαρνανίας;

Χτυπας κέντο τώρα. Παρά το όνομα του και παρά τον πολύ κόσμο που μαζευέι, ο Παναιτωλικός ήταν και είναι κυρίως ομάδα του Αγρινίου. Με το Μεσολλόγγι και με τη Ναύπακτο υπήρχε πάντα κόντρα. Φέτος πάντως υπάρχει περισσότερη συναίση...

Πως εξηγείται αυτή η λατρέια που έχει ο κόσμος για τον Παναιτωλικό, παρά τα 33 χρόνια μακρία από την Α' Εθνική;

Το Αγρίνιο κακά τα ψέματα, δεν έχει κάτι άλλο να επιδείξει. Ο κόσμος δεν έχει διεξόδους, είναι μια περιοχή που δεν έχει τουριστικά αξιοθέατα, η τοπίκη ομάδα ειναι το καμάρι μας, ειναι η ευχαρίστηση, είναι το κάτι που σε απασχολεί, σε ενώνει με τους συντοπίτες.


Γιατί τόσα χρόνια έμεινε μακρία από τα << μεγάλα σαλόνια>> η ομαδά;

Είχε μπλέξει με διοικήσεις ανυπόληπτες. Τον είχαν φτάσει μέχρι και στη Δ' Εθνική. Τώρα, μάλιστα, κάποιοι από αυτούς ζητάνε από τον Κωστούλα λεφτά που είχαν βάλει τότε! Ο πρόεδρος δεν θέλει να τα δώσει και είναι λογικό. Αυτοί απειλούν ότι μπορούν να ρίξουν την ομάδα κατηγορία. Εμείς ως οπαδοί έχουμε δει ότι ο Κωστούλας πήρε μία ομάδα από τη μιζλερια και την έχει κάνει σεβαστή σε όλους. Είναι ντροπή να του δημιουργούν πρόβληματα. Ο άνθρωπος πήρε ένα γήπεδο ερείπιο και το έκανε ευρωπαικών προδιαγραφών. Με τέραστιο σκέπαστρο, με καφετέρια τρομερή στο γήπεδο που λεχει μέχρι και φωτοκύταρρα στις τουαλέτες, με γραφεία θαυμάσια, με αποδυτήρια σούπερ, ούτε στην Α' Εθνική δεν βρίσκεις τετοιες εγκαταστάσεις, συν το προπονητικό κέντρο που εφτιαξε λίγο έξω από το γήπεδο. Εχει ρίξει πολλά λεφτά και στις μεταγράφες. Το ότι έκανε πολλά χρήματα στη Σουηδία δεν σημαίνει ότι ήταν δεδομενο οτι θα τα εριχνε στον παναιτωλικό. Και οι αλλοί έχουν πολλά λεφτά αλλάδεν τα βάζουνστις ομάδες. Είναι σπουδαίο που γύροσε στην πόλη του και επένδυσε χρόνο και χρήματα.

Η πιο μεγάλη βεντέτα του Παναιτωλικού, ιστορικά, με ποια ομάδα είναι;

Με την Παναχαική. Ακόμα και το καλοκαίρι αυτό έγιναν επεισόδια σε ένα φιλικό στην Πάτρα, στύπησαν γυναικόπαιδα

Το γήπεδο πόσο κόσμο χωράε;

Ασε τα καθίσματα τα επισήμως μετρημένα . Ο κόσμος που παέι στο γήπεδο και το τιγκάρει είναι πάνω από 8.000. Γεμίζει κάθε Κυριακή.

Το ΦΩΣ εχει πέραση;

Πάρα πολύ στους Αγρινιώτες. Και εσένα σε διαβάζει πολύς κόσμος

Ποιους βλέπετε αντίπαλους πιο επικίνδυνους φέτος;

ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Διαγόρα. Βέβαια, η άνοδος θα είναι δική μας.

Πώς εξηγείται αυτή η εκτόξευση του Λεβαδειακού από τον πάτο;

Κόμποτης... Απο την τελαυταία θέση που ήταν, ανέβηκε ξαφνικά. Βέβαια, έχουν καλούς παίχτες, ίσως άργησαν να δέσουν ως ομάδα.


Πολυτιμότεροι παίκτες σας φέτος;

Ο Θεοδωρίδης είναι πολύ σημαντικός. Γνωστός παίκτης από την Α' Εθνική. Οπως και ο Τζενάμο


Αυτός είχε ξεκινήσει από τον Ολυμπιακό

Μας έχει πάρει παιχνίδια μόνος του. Τερματοφυλακάρα

Ο προπονητής σας ο Νταλακούρας είναι παιδί του Παναιτωλικού αλλά όλο υποψηφιοι μνηστήρες διάβαζα ότι θα του έτρωγαν τη θέση...

Μην ακούς τίποτα, εμάς μας το είχε πει ο Κωστούλας ότι θα πήγαινε με Νταλακούρα και θα τον στήριζε μέχρι τέλους. Είναι παιδί του Παναιτωλικού, Αγρινιώτης, έπαιξε στον Παναιτωλιό τη δεκαετία του ΄80, σε πέτρινα χρόνια, και βοηθησε. Αγαπάει πργματικά την φανέλα. Με τον Κωστούλα πέρασαν πολλοί προπονητές από τον πάγκο. Μακάρι να ερθει η πολυπόθητη άνοδος με τον Νταλακούρα.

Που πονάει πιο πολύ η ομάδα; Που θέλει μεταγραφές;

Σε γενικές γραμμές είμαστε πλήρεις. Μόνο στην επίθεση θα θελαμε ακόμη κάτι. Μαθαίνουμε ότι ο Κώστουλας θα φέρει παίκτη το Γενάρη. Εχουμε τον Καούνο στην επίθεση και τον Καραμαλίκη, ο Παππας είναι εξτρεμ, θα θέλαμε κάτι ακόμα έκει.

Μου έχουν πει ότι εσύ έχεις και οικογενειακή ιστορία στον Παναιτωλικό

Ο συχωρεμένος ο πατέρας μου ήταν γενικός αρχηγός στον Παναιτωλικό τη δεκαετία του ΄80. Εφευγε Παρασκευή από το σπίτι και γύρναγε Δευτέρα, τον ψάχναμε...Ηταν ο κλασικός παράγοντας. Εφυγε πρόπερσι απο τη ζωη.

Η κρίση πως έχει επηρεάσει το Αγρίνιο;

Θα σου πω μόνο τούτο: Πολλοί φίλοι μας Αγρινιώτες φευγουν από την Αθήνα και γυρίζουν πίσω για να μην πληρώνουν ενοίκιο. Σου λένε, <<εκεί τουλάχιστον έχουμε ένα σπίτι να μένουμε τσάμπα>>. Βλέπεις κόσμο να γυρίζει στο Αγρίνιο, και ας μην έχει δουλειές εκει. Μαγαζία κλείνουν και στο Αγρίνιο, το ένα μετά το άλλο, δυστυχώς

16 σχόλια:

 1. poios 8eodoridis re file??? fetos den einai kalos plaka mas kaneis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. re 5:29 poso vl**as eisai??

  Diavases ena ketevato keimeno kai to mono pou exeis na peis einai auto??

  Na vazete ligo to mialo sas na strofarei prin petaksete tin mal**kia sas..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο στο Φως! Πάντα στηρίζει Παναιτωλικό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. mpravo sto fws..tha anavoyme giati axizei na eimaste ekei.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΒΛΑΚΙΕΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. EMENA AYTO ME TO 8000 KOSMO STA ENTOS MOY ARESE,EIPAME SALTSA ALLA EDO TO PARAXESE O FILOS XAXAXAXA!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ενταξει σε πολλα ειναι τραβηγμενο το κειμενο,αλλα για προφανεις λογους αλλα ειναι απλη σαλτσα αλλα...
  12.41 εχεις απολυτο δικιο.τα αλλα που ειναι τραβηγμενα να το καταλαβω οτι πανε λιγο στην που δεν την γουασταρω αλλα ενταξει.
  αυτο με το οτι οι σχεδον ολοι οι Παναιτωλικοι ειναι αγρινιωτες δεν μπορω να το εξηγησω γιατι το ειπε,γιατι δεν ισχυει αλλα ισχυει το αναποδο οτι εχει μεγαλη στηριξη ο Παναιτωλικος απο περιοχες περιξ του Αγρινιου.ΑΚΥΡΟ εντελως
  ????????????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ** ηθελα να πω
  ''..οτι πανε λιγο στην προπαγανδα που δεν την γουσταρω...''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. olos o nomos ipostirizei Panaitoliko ektos tou Mesologiou.
  o Vasilis kanei kali douleia kai xari se auton kai tin parea sto sindesmo iparxei kai i sispirosi stin Athina.
  To simantiko einai pos olo kai pio polloi asxolountai me tin omada - auto dinei to minima pos eimaste mesa sto paixnidi kai mas ipologizoun oloi.
  ANODOS FETOS - NA STIRIXOUME OLOI TIN OMADA
  Kales giortes se olous

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. file auto me to mesologi pou les den isxiei poloi mesologites pane gipedo kai to 3erw... kai genika auto pou eipe gia to oti einai mono agriotes itan poli akiro

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. extes piga gia kafe stin kafeteria toy gipedou kai akousa na lene oti ekane protasi ston kalbo tou ari kai dini perisotera lefta apo tin aek . ala den erxete b ethiki

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΑΘΝΗΑΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ!!


  €5 ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟ ΜΗΝΑ..ΜΗΝ ΠΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΜΕΛΗ!!

  ΑΞΙΖΕΙ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. O σύνδεσμος της Αθήνας έχει κάνει έργο μέχρι τώρα,έχει προσφέρει όσο μπορούσε οπαδικά και θα
  προσφέρει όσο μπορεί και στο μέλλον και θα είναι πάντα ενεργός και συμμέτοχος για τον Παναιτωλικό
  αλλά και για τον κόσμο του.
  Παράλληλα έστω και στους δύσκολους καιρούς που βρισκόμαστα,χρειάζεται και μια μικρή βοήθεια απο
  τον καθένα μας,απο τον κάθε Αιτωλοακαρνάνα που βρίσκεται στην Αθήνα και αγαπάει τον
  Παναιτωλικό.Δηλαδή όλους εμάς που το πράττουμε αυτό τόσο καιρό.
  Όλοι εμείς όμως θέλουμε να στηρίζουμε και την ομάδα στους αγώνες εντός λεκανοπεδίου ή σε όποια
  άλλη εκδρομή διοργανώνεται και για επιτευχθεί αυτό με τις καλύτερες προυποθέσεις και τα
  καλύτερα αποτελέσματα για εμάς χρειάζεται η συσπείρωση μας και η μαζικότητα.Με την συμμετοχή
  όλων μας σαν μια παρέα αποφεύγουμε όποιες δυσκολίες είτε είναι οικονομικές,είτε οπαδικές,είτε τυπικές και ο δρόμος για
  ουσιαστική στήριξη στην ομάδα αλλά και για να γουστάρουμε πιο πολύ εμείς αυτό που κάνουμε
  χωρίς να μπαίνουμε σε θέματα γίνεται πιο εύκολος με τη μαζική μας προσέλευση και βοήθεια.Απλά
  είναι τα πράγματα και εύκολο είναι να τα κάνουμε καλυτερα εμείς όπως εύκολο είναι να γίνει και στραβή όταν πάς ξεκάρφωτος.
  Ωραίος ο ρομαντισμός αλλά ανεβαίνουμε σκαλοπάτια σιγά σιγά και μαζί πρέπει να αυξάνεται και η
  οργάνωση μας συνολικά και ατομικά.

  ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΡΕΣ.
  ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΤΗΡΙΞΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ
  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΜΑΣ.

  Ένα μελος του συνδέσμου.

  ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. GUEREROS ATHENS CLUB

  GATE 6

  WARRIORS

  ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Εμαθε κανεις τιποτα για μεταγραφε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.