Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

ΓΑΛΛΟΣ. Ένας διαχρονικός μύθος

Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 19:36 Δημοσίευση στην κατηγορία "Μάθε την ιστορία του Συλλόγου σου" του Βασίλη Σταρακά, στο περιοδικό της ΠΑΕ Παναιτωλικός YELLOW POWER.Σε αίτημα της πολιτιστικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου προς την ΠΑΕ Παναιτωλικός και τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών, όπως επισκεφτούν το γήπεδο και ξεναγηθούν στους πολυτελείς χώρους που δημιουργήθηκαν μετά την αναμόρφωση του, το αίτημα έγινε αμέσως δεκτό με μεγάλη χαρά. Παράλληλα εξέφρασαν τη σφοδρή τους επιθυμία όπως ενημερωθούν για την αθλητική –και όχι μόνο- δραστηριότητα του θρύλου του Παναιτωλικού μας αείμνηστο ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ή ΓΑΛΛΟΥ του οποίου το άγαλμα -δαπάνες του Προέδρου κου Φώτη Κωστούλα- κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μας δίπλα από το ΠΑΝSport.
Ως ημέρα συνάντησης ορίσθηκε η 23η Μαρτίου 2010. Η ΠΑΕ Παναιτωλικός όλο το μήνα Μάρτιο διοργάνωσε αρκετές εκδηλώσεις – ομιλίες, απονομή τιμητικών πλακών κλπ- τιμώντας την επέτειο ίδρυσης του ιστορικού σωματείου μας στις 9/3/1926. Η πολιτιστική ομάδα υπό την φροντίδα και καθοδήγηση των εξαίρετων και πολύπλευρα καλλιεργημένων φιλολόγων καθηγητριών τους κυριών Κασσιανής Βράζου και Μαρίας Αγγέλη εργάζονται πυρετωδώς με κέφι, γνώση, υπευθυνότητα για την ολοκλήρωση του πολιτιστικού προγράμματος που έθεσαν ως στόχο για τη φετινή σχολική τους χρονιά με θέμα : «ταξίδι στο χρόνο με οδηγούς τα αγάλματα της πόλης μας…» καταγράφουν, φωτογραφίζουν και ερευνούν τα αγάλματα και τις προτομές του Αγρινίου.
Η πολιτιστική ομάδα του Γυμνασίου έφθασε στο άγαλμα του ΓΑΛΛΟΥ εκεί όπου ήταν ο κανονισμένος τόπος συνάντησης στις 12 το μεσημέρι. Εκ μέρους της ΠΑΕ τους καλοδέχθηκαν με θερμά λόγια τα μέλη του Δ.Σ. κύριοι Παναγιώτης Μπεσίνης, Γιάννης Λίτσας, Βαγγέλης Λιάτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάκης Μπελεβώνης. Από τους παλαίμαχους ο Πάνος Δήμου, ο Γιάννης Μακρής και ο Πρόεδρος Βασίλης Σταρακάς.
Στην υποδοχή, αλλά παρούσα και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ήταν ακόμη μια ιδιαίτερα αγαπητή και σεβαστή προσωπικότητα της Παναιτωλικής οικογένειας: Η Κυρία Ευθαλία Παπαδοπούλου, σύζυγος του ΓΑΛΛΟΥ η οποία προθυμοποιήθηκε να απαντήσει σε πλήθος ερωτήσεων που δέχθηκε από τις καθηγήτριες και τα παιδιά από ενδιαφέρον, αλλά και για τις ανάγκες της έρευνας για το μύθο του Παναιτωλικού μας. Η κυρία Παπαδοπούλου κατασυγκινημένη απαντούσε με ευχαρίστηση σε όλες τις ερωτήσεις. Χαρακτήρισε δε ονειρεμένη τη ζωή που πέρασε από την πρώτη στιγμή γνωριμίας με τον «καλό της», μέχρι εκείνος να «πετάξει» έξω από τα γήινα σύνορα. Στη συνέχεια ο Μάκης Μπελεβώνης με γλαφυρό λόγο ανέπτυξε και τις κοινωνικές προεκτάσεις του φιλεκπαιδευτικού μας Σωματείου όχι μόνο στην πόλη του Αγρινίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Τον λόγο ακολούθως πήρε ο Βασίλης Σταρακάς συμπαίκτης στα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του ΓΑΛΛΟΥ αλλά και οικογενειακός του φίλος. Διηγήθηκε διάφορα ενδιαφέροντα για την ποδοσφαιρική αξία του κορυφαίου των κορυφαίων του Παναιτωλικού μας αλλά και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Ο Βασίλης Σταρακάς τελείωσε τονίζοντας τον θετικό αντίκτυπο που είχε στη νεολαία της περιοχής μας η δημοφιλία του ΓΑΛΛΟΥ με αποτέλεσμα να τραβήξει τους νέους στα γήπεδα, με την ελπίδα να του μοιάσουν, απομακρύνοντάς τους από τους άσχημους «ατραπούς» που τόσο εύκολο είναι να παρασυρθείς σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία.
Η ξενάγηση έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να θαυμάσουν τις υπέροχες αίθουσες, γραφεία, αποδυτήρια κλπ του γηπέδου μας που πράγματι το καθιστούν πρότυπο ποδοσφαιρικό Σωματείο. Τελευταίος σταθμός το ΠΑΝCafe όπου τα παιδιά της πολιτιστικής ομάδας χωρισμένα σε παρέες δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα και απολαμβάνοντας τα κεράσματα της ΠΑΕ σχολίαζαν τις πολυάριθμες φωτογραφίες που ο καθένας τράβηξε με το κινητό του και συνεχώς εξέφραζαν στις καθηγήτριες-συνοδούς τους το πόσο χάρηκαν και εντυπωσιάστηκαν από όλη την εκδήλωση.
Άξια αναφοράς είναι η δίψα της πολιτιστικής ομάδας-αγοριών και κοριτσιών-να μάθουν όλο και περισσότερα πράγματα για την ιστορία του αγαπημένου μας Συλλόγου. Να γιατί ο Παναιτωλικός θα είναι αιώνιος! Γιατί, κάθε καινούργια γενιά της πόλης και της περιοχής μας, ανανεώνει τις βαθιές ρίζες του ιστορικού μας Παναιτωλικού.
Κλείνω αφού εκφράσω τον θαυμασμό μου για τη μητρική συμπεριφορά των δασκάλων προς τα παιδιά αλλά και τον σεβασμό, ήθος και κουλτούρα αυτής της πρωτοπόρου μαθητικής πολιτιστικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου.

Βασίλης Σταρακάς
Πρόεδρος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.