Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

«Είναι σημαντική η άνοδος»

Ως σημαντική, τόσο για τον Παναιτωλικό, όσο και για τον ίδιο, χαρακτήρισε την επερχόμενη άνοδο ο Μπάμπης Τεννές σε συνέντευξή του στο Onsports.
Η κουβέντα με τον Μπάμπη Τεννέ είναι απολαυστική, ειδικά όταν έχει αντικείμενο το ποδόσφαιρο. Ένας από τους πιο έμπειρους και πιο καταξιωμένους έλληνες προπονητές, που φέτος βρέθηκε από τον Ιανουάριο στη Football League και τον Παναιτωλικό, με στόχο να φέρει την ομάδα του Αγρινίου μετά από 34 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία. Στην τελική ευθεία πια αυτού του πρωταθλήματος και λίγο πριν το ρεπό του Πάσχα, δόθηκε η συνέντευξη που ακολουθεί στο Onsports και όπως είναι λογικό έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Κύριε Τεννέ, αναλάβατε την ομάδα στα μέσα της σεζόν, «χτισμένη» από έναν άλλο προπονητή. Πόσο αυτό δυσκόλεψε το έργο σας;

«Πάντα το να αναλαμβάνεις στη μέση της σεζόν κάποια ομάδα έχει δυσκολία γιατί όπως είπες και εσύ δεν έχει χτιστεί με τα δικά σου πιστεύω, με τη δική σου νοοτροπία, με τη δική σου τακτική. Από εκεί και πέρα όμως γνώριζα ότι ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα που μπορεί ένας προπονητής να δουλέψει και απερίσπαστα και με όλη την άνεση αυτή που χρειάζεται να έχει ένας προπονητής και ο παίκτης μαζί. Πίστευα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και νομίζω πως είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να γίνει αυτό. Είχα δει την ομάδα σε ένα-δύο παιχνίδια και μου άρεσε το υλικό και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν προχωρήσαμε τον Ιανουάριο σε καμία ουσιαστική μεταγραφή».


Οι προσθήκες που έγιναν τον Ιανουάριο ήταν ικανοποιητικές η όχι;

«Δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικές οι προσθήκες αλλά επειδή εγώ ήρθα στη μέση σχεδόν της μεταγραφικής περιόδου, στο μυαλό μου είχα πως θα αξιοποιήσω καλύτερα το ρόστερ που υπήρχε. Αν βρισκότανε κάτι καλό θα προχωρούσαμε, δυστυχώς όμως δεν ευτυχήσαμε να βρούμε παιδιά που θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα».

Αυτά που βρήκατε στο Αγρίνιο ήταν αυτά που περιμένατε να βρείτε;

«Βρήκα ένα καλό ρόστερ, βρήκα μια καλή χημεία στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτών, βρήκα μία οργάνωση πολύ καλή και σε αγωνιστικό αλλά και σε διοικητικό επίπεδο, βρήκα ένα κόσμο παθιασμένο. Νομίζω ότι όλα αυτά καλύπτουν ένα προπονητή για να μπορέσει να δουλέψει όσο το δυνατόν καλύτερα».

Η βαθμολογική θέση της ομάδας αυτή τη στιγμή πιστεύετε πως αντικατοπτρίζει την αγωνιστική της εικόνα ή ίσως δικαιούται κάτι καλύτερο;

«Νομίζω ότι είχαμε να κάνουμε με έναν δεύτερο γύρο εξαιρετικά δύσκολο. Γιατί ο Παναιτωλικός είχε εννέα παιχνίδια εκτός και οκτώ εντός, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο που είχε οκτώ εκτός και εννέα εντός. Αν δούμε ποια παιχνίδια είχε εκτός έδρας, ήταν πραγματικά ένας Γολγοθάς. Χαρακτηριστικά είναι, Τρίκαλα, Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, ΟΦΗ, Πανθρακικός, Εθνικός Αστέρας που δεν τον είχαμε κερδίσει ποτέ στην έδρα του, Θρασύβουλος που δυσκολευόμασταν πάντα.
Παιχνίδια που ήταν πάρα πολύ δύσκολα για την ομάδα την δική μας. Νομίζω λοιπόν ότι έχουμε ανταπεξέλθει πάρα πολύ καλά. Με εξαίρεση βέβαια μία μεγάλη γκέλα που κάναμε με την ισοπαλία απέναντι στην Καλλιθέα εντός έδρας, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ επίσης ότι ο Παναιτωλικός έχει αδικηθεί κατάφορα στο ματς με τα Γιάννενα, θα μπορούσε τώρα να έχει ακόμα 2 βαθμούς και έτσι είναι το ηθικό μέρος της βαθμολογίας και θα ήταν ακόμα πιο άνετος αυτή τη στιγμή όσο αφορά την άνοδό του».

Απομένουν τρεις αγωνιστικές. Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει, κάτι που σας προβληματίζει αναφορικά με τους αντιπάλους;  Ίσως όχι απαραίτητα πάντα αγωνιστικά…

«Στον όμορφο κόσμο της Β’ Εθνικής γίνονται πράγματα και θάματα, δεν το συζητάμε. Είμαστε όμως γνώστες των καταστάσεων, τα έχουμε ξαναπεράσει αυτά, δεν με φοβίζει κάτι. Θα έλεγα ότι αν εμείς ήμαστε έτσι όπως πρέπει, συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα. Έχουμε τη δυνατότητα να τα κερδίζουμε και τα τρία παιχνίδια, αλλά σε τελική ανάλυση τα δύο που χρειαζόμαστε για να είμαστε και μαθηματικά εξασφαλισμένοι πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Στην πρώτη σας συνέντευξη εδώ στο Αγρίνιο κατά την παρουσίασή σας, είχατε πει ότι εάν ο Παναιτωλικός έφτανε στους 68 βαθμούς θα εξασφάλιζε και την απευθείας άνοδο. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και έχει φτάσει στους 66, πιστεύετε ακόμα ότι αρκούν οι 68;

«Εγώ νομίζω ότι και οι 68 θα φτάσουν ακόμα. Αλλά εντάξει ήταν μία εκτίμηση από την εμπειρία μου και από αυτά που μπορούσα να υπολογίσω εκείνη τη στιγμή. Τώρα ο Παναιτωλικός για να εξασφαλιστεί μαθηματικά χρειάζεται 72, θέλει δύο νίκες ακόμα. Ενδεχομένως όμως η τρίτη ομάδα να μην κάνει το απόλυτο, οπότε ίσως και οι 68 να μας φτάσουν».

Έχετε συμβόλαιο απ’ ότι γνωρίζω μέχρι το καλοκαίρι, ο κύριος Κωστούλας σε μία πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά όπως τα έχετε συζητήσει, τότε θα συνεχίσετε και στον πάγκο της ομάδας. Έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση;

«Εμείς έχουμε βάλει προτεραιότητα εδώ και πολύ καιρό να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η άνοδος της ομάδας. Δεν το θεωρούσα τίμιο εκ μέρους μου η ομάδα να παλεύει ακόμα για την άνοδο και εγώ να κοιτάω το επόμενο συμβόλαιό μου. Νομίζω ότι όταν εξασφαλιστεί η άνοδος, με ηρεμία και η διοίκηση και εγώ, θα καθίσουμε να συζητήσουμε και να δούμε αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε και του χρόνου. Γνωρίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει κανένα παράπονο στη μέχρι τώρα συνεργασία μου μαζί τους».

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τη Superleague, είστε ένας έμπειρος προπονητής με μεγάλη «θητεία» σε πολλές ομάδες, ποιες αλλαγές πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν στον Παναιτωλικό; Είτε στο αγωνιστικό κομμάτι, είτε σε άλλα επίπεδα για να σταθεί στην κατηγορία αυτή η ομάδα.

«Πρώτα να εξασφαλίσουμε την άνοδο γιατί το θεωρώ και γρουσουζιά να συζητάμε υποθετικά και μόλις το εξασφαλίσουμε σίγουρα θα δώσω μία συνέντευξη που θα μπορέσουμε να τα πούμε όλα αυτά».

Βλέπουμε και ακούμε καθημερινά τόσα και τόσα που γίνονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εσείς πιστεύετε πως υπάρχει προοπτική;

«Νομίζω ότι είναι ένα κομβικό πραγματικά σημείο η χρονική αυτή περίοδος. Γιατί το λέω κομβικό… Ακούμε τόσα πολλά για αδειοδοτήσεις, για φακέλους που δεν υπάρχουν, για πλαστές φορολογικές ενημερότητες, για κασέτες, για φακέλους με ύποπτα παιχνίδια. Δηλαδή έχουν μαζευτεί τόσα πολλά που νομίζω ότι πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις. Αν οι αποφάσεις που θα παρθούν θα είναι γενναίες και βάση το γράμμα του νόμου, νομίζω ότι ναι, θα υπάρξει προοπτική για το ποδόσφαιρο. Εάν όμως όλα αυτά απλώς τα είπαμε και κουκουλωθούν και πάμε για παρακάτω, τότε μία από τα ίδια».

Ο κύριος Κωστούλας εδώ στον Παναιτωλικό, αυτά τα πέντε χρόνια που έχει ασχοληθεί, πλασάρει ένα διαφορετικό μοντέλο για το ποδόσφαιρο. Πιστεύετε ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να επιβιώσει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; Μπορεί να βρει μιμητές;

«Ναι, πιστεύω πως μπορεί να βρει. Δύσκολο αλλά μπορεί να βρει. Όπως πιστεύω ότι το καλό όνομα του Παναιτωλικού στην πιάτσα και σε όλη την Ελλάδα έχει να κάνει και με αυτό το στοιχείο. Δεν είναι μόνο ότι έχουμε καλές εγκαταστάσεις, ότι έχουμε ένα πρόεδρο που πληρώνει, ότι είμαστε οργανωτικοί. Έχει να κάνει και με το ήθος αυτής της ομάδας και αυτό νομίζω πως έχει κατακτηθεί. Δεν το είπαμε εμείς με τα λόγια και έγινε αποδεκτό. Το έχει κατακτήσει η ομάδα με αυτές τις συμπεριφορές».

Θα ήθελα μία κουβέντα για τον κόσμο του Παναιτωλικού, για έναν κόσμο διψασμένο για διακρίσεις, με όλες αυτές τις ιδιομορφίες που έχει ο φίλαθλος εδώ στο Αγρίνιο.

«Πρώτα απ’ όλα να πω ότι είναι πολύ παθιασμένος, έχει τρομερή αγωνία και πολλές φορές γκρινιάζει. Όλα αυτά όμως νομίζω ότι κρατάνε την ομάδα σε μια εγρήγορση. Την έχουν την ομάδα στην τσίτα και αυτό όσο άγχος μπορεί να της δίνει κάποιες στιγμές, της κάνει πάρα πολύ καλό στο να είναι συγκεντρωμένη στο στόχο αυτό, όλων αυτών των ετών».

Τέλος, να σας ρωτήσω πως αισθάνεστε ως ο πρώτος προπονητής που κατά πάσα πιθανότητα θα σπάσει μία παράδοση 86 χρόνων, που θέλει τον Παναιτωλικό να κερδίζει άνοδο μόνο με Αγρινιώτη προπονητή στον πάγκο.

«Πρώτα απ’ όλα να σου πω ότι θα είναι μισή-μισή, δεν θα είναι εξ ολοκλήρου ξένη. Εντάξει εγώ από την αρχή την πίστευα την άνοδο. Δεν το λέω εγωιστικά αλλά καλώς η κακώς, το έχω ξανακάνει και το έχω ξανακάνει αρκετές φορές. Με ευχαριστεί πάρα πολύ, αλλά δεν με ευχαριστεί το ότι θα είμαι ένας ξένος που θα κερδίσει μία άνοδο.
Με ευχαριστεί που θα συνδέσω το όνομά μου με μία άνοδο στη Superleague μετά από 34 ολόκληρα χρόνια. Αυτό είναι κάτι που θα μείνει και σε μένα όσο θα ζω, αλλά και στην ομάδα. Δηλαδή δεν είναι μία χρονιά για μένα του στυλ, ξέρεις πήραμε μία άνοδο τυπικής σημασίας. Είναι σημαντική η συγκεκριμένη άνοδος και για μένα αλλά και για τον Παναιτωλικό».

Αγρίνιο: Γιάννης Τσιρώνης

9 σχόλια:

 1. ola kala ola oraia file mpampi alla tora pame a ethniki gia na minoume k na doume mpala. esy mporis na asxolitheis na doume apotelesmata ayto exei simasia exeis meraki gia megala pramata h tha eisai k esy perastikos?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. o tennes magkes den 8a sinexisei

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. και εσυ μαγος εισαι που ξερεις οτι δεν θα συνεχειση αμα ειναι να μας πεις και τα τρια παιχνιδια ποσο θα ερθουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΠΑ ΡΕ sir ΜΠΑΜΠΗ... ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΔΛΔ. ΜΕ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ ΟΜΑΔΑ....
  ΣΤΟΝ 1Ο ΓΥΡΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΑΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ , ΜΟΝΟ ΣΤΟΜ 2Ο ΓΥΡΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.....; ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΣΤΟΝ 1Ο ΓΥΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΩ ΣΤΟ 2Ο ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ 16 ΑΔΑ....
  Αγροτικός Αστέρας , Πιερικός , ΠΑΣ Γιάννινα , Βέροια , Αναγέννηση Καρδίτσας , Διαγόρας ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΛΔ , ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ....;
  sir ΜΠΑΜΠΗ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ Α ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ... ΑΛΛΑ ΜΕΙΝΤΑΝΗ ΣΕ ΒΛΕΠΩ..... ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΗ.... ΡΩΤΑ ΣΤΑ ΟΥΖΕΡΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.....
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Α ΕΘΝΙΚΗ....
  _PSEFTOBLOUKI_

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. pseftoblouki? μη καρφωνεσαι... το καταλαβαμε οτι εισαι κολλητος του Νταλακουρα.... Με το προγραμμα του πρωτου γυρου, επρεπε να ειχαμε 50 βαθμους!!! Αλλα ανοδο με προπονητη τοπικου παιρνεις? Ευτυχως γλιτωσαμε και θα ανεβουμε γιτι αλλιως....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΙΛΕ 11.44 ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ e-mail ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ , ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ , ΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΩ....
  ΑΠΛΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΕΠΑΡΣΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ , ΑΥΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ sir ΜΠΑΜΠΗ..... ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ , ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ , ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ sir ΜΠΑΜΠΗ.....
  _PSEFTOBLOUKI_
  υ.γ. αυτα τα λεω εντελωσ φιλικα και τα εννοω....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Opos kai na xei h istoria ua grapsei pow anebenoume me tenne ston pagko. Opote as ton krinoyme otan tha exei kanei aytos thn proetoimasia th nea xronia. Prosopika den tha me xalage an toy xronoy eixame mia poreia san tin fetini ths Kerkyras. Kai thymoyntao oloi poso kala xekinise h kerkyra me tenne thn xronia!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Παρακατω ειναι οι 14 παιχτες που επαιξαν με τον εθνικο στο κλουβι μας και πηραν διπλο.Εαν παρατηρησετε θα δειτε οτι απο αυτους τους 14 αυτοι που δεν θα παιξουν ειναι οι(Συμεωνιδης,Περειρε,Χανιωτης)δηλαδη 3 παιχτες!!Τα λεω αυτα διοτι το ματς ειναι παρα πολυ δυσκολο και ας αφησουμε τα περι τεννε,περιπατου,ετοιμου διπλου και τις συναφη μαλακιες που ακουω εδω και 6 μερες στο Αγρινιο.Αυτην η ομαδα μας εκανε την μοναδικη νικη αντιπαλου στο κλουβι μας και μαλιστα με καλη αποδοση.οποτε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ σε ολους!!

  99 Συμεωνίδης Γιάννης Τερματοφύλακας
  6 Σύρος Γιώργος Αμυντικός
  15 Παστός Τάσος Αμυντικός
  50 Γκράιμς Σόλομον Αμυντικός
  4 Τσεμπερίδης Αλέξανδρος Μέσος
  7 Παγώνης Κώστας Μέσος
  17 Βασιλόγιαννης Ανδρέας Μέσος
  22 Σιλιγαρδάκης Χαράλαμπος Μέσος
  31 Ψιάνος Στέργιος Μέσος
  13 Φαρινόλα Πάολο Επιθετικός
  28 Περέιρα Φίλιο Λούκας Βαλντίρ Επιθετικός
  5 Κοκκίνης Γιώργος Αμυντικός
  21 Βιδάλης Γιώργος Αμυντικός
  11 Χανιώτης Λάμπρος Επιθετικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 4.08 ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ, ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΝΤΕΚΑΔΑΣ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΤΟ ΜΠΑΙΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ ΤΟ ΡΟΤΣΑ(ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΘΗ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ)!!!! ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΚΟΥΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΝΤΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ... ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ... ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.