Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Φ.Κωστούλα: «Ειμαστε κοντά σε νέες μεταγραφές»


Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στο Ρ/Σ Antenna Star 105,8 του Αγρινίου και στην εκπομπή του Κώστα Αλεξανδρή »ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΓΗΠΕΔΟ», ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας.

Αναλυτικά ακολουθεί η απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του προέδρου του Παναιτωλικού:

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε

«Πιάσαμε τους στόχους. Είχαμε ένα καλό πρωτάθλημα, με καλούς αγώνες, αρκετές αγωνίες, το παλέψαμε, τα καταφέραμε και είμαστε ευχαριστημένοι.Στο β’ γύρο είχαμε την ελπίδα με 2-3 καλύτερα παιγνίδια και τύχη να ήμασταν πιο πάνω, στην 6η θέση δηλαδή. Ο στόχος μας πάντως πιάστηκε».

Μελλοντικοί στόχοι…«Τους στόχους στην Ελλάδα, όπως είναι η γενική κατάσταση των ομάδων και του ποδοσφαίρου, πρέπει να τους περιορίζεις στο καλύτερο των περιπτώσεων να μπεις στην 5άδα και να διεκδικήσεις Ευρώπη. Πιο πάνω είναι το πρωτάθλημα που έχουμε ελάχιστα παραδείγματα επαρχιακών ομάδων που ξέφυγαν και διεκδίκησαν, αλλά ταυτόχρονα το πλήρωσαν. Στόχος θα είναι τη νέα χρονιά να παραμείνουμε γρήγορα και αν μπορούμε και αντέξουμε να πιάσουμε την 5άδα. Πρώτα όμως πρέπει να δούμε τη νέα ομάδα που φτιάχνουμε, τα πρώτα παιγνίδια και το πώς θα στεκόμαστε στο γήπεδο αγωνιστικά. Η θέληση υπάρχει πάνω από όλα για καλούς αγώνες, καλό θέαμα, καλό ποδόσφαιρο να το χαιρόμαστε και τουλάχιστον να έχουμε την παραμονή».

Έφυγαν αρκετοί παίκτες έπο τον κορμί της ομάδος… ρίσκο μεγάλο…


«Με λίγη καλή προσπάθεια δεν θα μας λείψουν, το ρίσκο όμως υπάρχει. Είχαμε ποδοσφαιριστές μεγάλης ηλικίας και θέλαμε να ανανεωθούμε. Μπορεί βέβαια αυτοί να πάνε στις άλλες ομάδες τους και να είναι πολύ καλύτεροι και να έχουμε κάνει λάθος στις επιλογές μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να φτιάξουμε ανταγωνιστική ομάδα».

Υπόθεση φυγής Καμαρα…

«Για τον Καμαρά το βασικό και σημαντικό θέμα ήταν το οικονομικό, αλλά και το προσωπικό και οικογενειακό συνάμα. Εχει γυναίκα και παιδιά, που θέλουν σχολείο που δεν βρίσκαμε εδώ. Όλα μαζί τον οδήγησαν στο να αποφασίσει να φύγει. Εμείς του προτείναμε να μείνει, θέλαμε να μείνει, αλλά υπήρξε αρχικά η οικονομική διαφορά. Τον Καμαρά τον αγαπήσαμε, έχει βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα και του χρωστάμε. Τον θεωρώ φίλο μας και νομίζω ότι και ο ίδιος μας θεωρεί φίλους».

Νέες μεταγραφές…

«Εχουμε ανοίξει διαύλους συζήτησης με πολλούς ποδοσφαιριστές και είμαστε κοντά ή και πολύ κοντά με μερικούς από αυτούς. Όμως αυτό το διάστημα οι ποδοσφαιριστές μιλάνε και με άλλες ομάδες πριν καταλήξουν στην απόφασή τους. Θα καταφέρουμε να φέρουμε καλούς ποδοσφαιριστές που θα μας βοηθήσουν».

Μάκης Χάβος…

« Εδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στη σούπερ λίγκ και ήταν πολύ ευχάριστο που η συνεργασία μας συνεχίζεται».

Ελληνικό ποδόσφαιρο …Καμπαξης …ανάκληση δηλώσεων…

«Για την ΕΠΟ και την ΚΕΔ όλα ήταν καλώς στη Λιβαδειά με κάποιον διαιτητή, τον Κάμπαξη, αφού λίγο μετά τον ξανάβαλαν να σφυρίξει. Υποχρεωτικά λόγω ΚΑΠ έπρεπε να υπάρξει ανάκληση των δηλώσεων που είχα κάνει μετά το παιγνίδι εκείνο, ύστερα από την καταδίκη. Αν δεν ανακαλούσα, το πρόστιμο θα πήγαινε από 6000 στα 80000 ευρώ και έκρινα ότι δεν αξίζει τόσα ο Κάμπαξης. Ξέρει όμως ο κόσμος την αξία τους».

Γιορτή Παναιτωλικού και εικόνα γηπέδου…

«Τα μπράβο και τα συγχαρητήρια είναι για τους φιλάθλους μας. Εχουμε καλούς φιλάθλους που περνάνε ευχάριστα στο δίωρο των αγώνων μας στο Αγρίνιο και η εικόνα αυτή αναγνωρίζεται από όλους. Ετσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Είναι κι άλλες ομάδες έτσι. Κάποτε εμείς δεν ήμασταν έτσι, αλλά γίναμε στην εξέλιξη. Πιστεύω ότι οι απόγονοί μας θα δουν εικόνες σαν και αυτή στο Μπαρτσελώνα – Αθλέτικο, που οι γηπεδούχοι χειροκρότησαν την πρωταθλήτρια και την φώναζαν με το όνομά της, έστω κι αν τους λύπησε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν καθίσουν όλοι κάτω και βάλουν καταυθύνσεις για 10 χρόνια μπροστά και το πώς πρέπει να είναι το ποδόσφαιρό μας, όλα τότε γίνονται και θα μπορέσουμε να δούμε ανάλογες εικόνες».

Επιβίωση μέσα από σφαίρες και πολλές αντιξοότητες… Άξιζε το ταξίδι;

«Όταν βρίσκεις τόσο διαφορετικά τα πράγματα από αυτό που πιστεύεις, προσπαθείς να αντιπαλέψεις, κάνεις και βήματα πίσω, αλλά επανέρχεσαι με βήματα μπροστά και προχωράς. Παίρνεις δυνάμεις και προχωράς. Εδώ μιλάμε για ανάπτυξη πραγματική και όχι με λόγια σαν αυτά στο πολιτικο-οικονομικό γίγνεσθαι».

Οι σκέψεις φυγής Κωστούλα… Πότε το τέλος εποχής;

«Λέγανε ορισμένοι πριν 2 χρόνια ότι τάχα εκβιάζω με το που είπα ότι φεύγω, αλλά δεν ήταν σωστό. Ημουν αποφασισμένος να φύγω ναι, αλλά δεν προχώρησα. Ηθελα να βρω κάτι καλύτερο για τον Παναιτωλικό. Είχα βρει δύο επενδυτές, αλλά τα σχέδιά τους ήταν για να εκμεταλλευτούν την ομάδα και δεν προχώρησα σε συμφωνία. Όμως και τώρα είμαι έτοιμος να αποχωρήσω. Αν αύριο βρεθεί μια σοβαρή οικονομική εναλλακτική πρόταση με εχέγγυα για την ομάδα και με τη νοοτροπία που εκπορεύουμε, θα αποφασίσω να φύγω. Είμαι αποφασισμένος να φύγω ανά πάσα στιγμή που θα βρεθεί κάτι το καλύτερο για τον Παναιτωλικό. Δεν τελειώνει ο Παναιτωλικός με τον Κωστούλα. Ακόμη και για Ευρώπη να πηγαίνουμε, αν βρω κάτι καλύτερο από μένα και δρομολογήσει σωστά τον Παναιτωλικό, θα αποχωρήσω. Όταν θα έρθει η ώρα για το αντίο, αν δεν βρω κάποιον να αναλάβει και να με διαδεχτεί, θα είμαι λίγο εγκλωβισμένος και θα με στεναχωρήσει αυτό. Είμαστε και μιας ηλικίας άνθρωποι. Αν αύριο βρεθώ εκτός γήινων πραγμάτων, τι θα γίνει ο Παναιτωλικός; Πάντα λοιπόν πρέπει να υπάρχει μια έτοιμη λύση σοβαρή. Το ψάχνω, το παλεύω. Πρέπει να βλέπουμε και το λίγο μετά».

Πολιτική παρέμβαση – Δήμος Αγρινίου…

«Εχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Παναιτωλικός δεν είχε σωστή και σοβαρή αντιμετώπιση από το Δήμο Αγρινίου. Ο απερχόμενος δήμαρχος κύριος Μοσχολιός, στάθηκε ενάντια στην ομάδα και κυρίως στο θέμα του γηπέδου, ώστε να μην προχωρήσει το σχέδιο. Δεν είχαμε καμία συμπαράσταση. Ποτέ δεν αισθανθήκαμε το δήμο δίπλα μας, εκτός από τότε με τις φωτογραφίες της ομάδος στην άνοδό μας. Ημουν υποχρεωμένος να το πω. Δεν έχει σημασία αν λέγεται Μοσχολιός ή αλλιώς ο δήμαρχος. Και με τον επόμενο θα γίνει το ίδιο, αν έχουμε ίδια αντιμετώπιση. Θέλω σοβαρή αντιμετώπιση από το δήμαρχο, όχι για τον Κωστούλα. Βλέπαμε τη βοήθεια των δήμων σε άλλες ομάδες μικρών πόλεων που αντιμετωπίζαμε κι εδώ σε μας ο δήμος δεν χάλασε ούτε ένα ευρώ για τον Παναιτωλικό. Το γήπεδο είναι του δήμου, όχι του δημάρχου, αλλά των Αγρινιωτών και ο Μοσχολιός δεν το άφησε να γίνει καλύτερο» .

Στέγαστρο γηπέδου…

«Αφού δούμε το νέο δήμαρχο και τη νέα δημοτική αρχή και το τι συμπαράσταση θα έχουμε, μπορούμε να επαναφέρουμε και το θέμα του στεγάστρου, που υπάρχει, σκουριάζει, αλλά με ένα βάψιμο θα είναι έτοιμο. Όλα είναι πιθανά λοιπόν».

Πρόταση για δήμαρχος…

«Είχα ορισμένες οχλήσεις από συμπολίτες μου, που με πρότειναν να μπω μπροστά σε ένα δημοτικό ψηφοδέλτιο. Προσωπικά δεν πίστευα ότι στα γεράματα μπορώ να ασχοληθώ με την πολιτική, έστω και σε τοπικό επίπεδο. Η σκυτάλη πρέπει να πάει στους νέους με νέες ιδέες, που θα κοιτάξουν τον κόσμο, το Αγρίνιο, τα περίχωρα και να τρέχουν μέρα νύχτα. Εγώ έχω πολλές δουλειές ήδη με την ομάδα και δεν μου αφήνει χρόνο για τα κοινά στην πόλη. Με το νέο δήμαρχο που ελπίζω να έχει όρεξη για δουλειά, θα σταθούμε δίπλα του για το καλύτερο του τόπου μας».

Γενικότερα για τη χώρα… καθημερινότητα ….μνημόνια ….πολιτική αστάθεια …οικονομικά…

«Πριν 3-4 χρόνια είχα πει ότι με αυτή την κρίση ούτε στα 15 χρόνια δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και αυτό δεν έχει αλλάξει και σήμερα. Ακούμε αστειότητες για πλεονάσματα, αγορές και πανηγυρισμούς, αλλά θα πληρώνουν φόρους αβάσταχτους και τα δισέγγονά μας. Έχουν γίνει κάποια βήματα μπροστά στο να γίνει ο δημόσιος βίος καλύτερος στην ανάπτυξή του, με λιγότερη γραφειοκρατία. Όμως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε στο να φέρει ανάπτυξη στην Ελλάδα. Για τον κόσμο δυστυχώς η ταλαιπωρία, το τέλμα, η ανεργία και η ανέχεια θα πάρει πάνω από 10 χρόνια. Μακάρι να βγω ψεύτης».

Μνημόνιο – αντιμνημόνιο…

«Δεν είμαι γνώστης τι περιέχουν όλα αυτά. Πεποίθεσή μου ήταν ότι μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει πολλά από αυτά που δώσαμε στους ξένους. Μπορούσαμε επίσης να είχαμε διαπραγματευτεί πολύ καλύτερα τα χρέη μας και να ήμασταν σε καλύτερη μοίρα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά στο φορολογικό. Οσο δεν έχει λεφτά ο κόσμος δεν θα έρθει ανάπτυξη. Το μνημόνιο θα έπρεπε να είχε καλύτερους όρους και αυτά που θα μας κρατούσε σε δεσμά για 15 χρόνια, να είχαν περιοριστεί στα 5-7. Αν είχαμε πολιτικούς που θα διαπραγματευόταν πραγματικά, θα κερδίζαμε πολλά χρόνια ταλαιπωρίας. Εγώ ως επιχειρηματίας δεν θα κατέβαινα ποτέ π.χ. από τη Σουηδία για να επενδύσω στην Ελλάδα με όλο αυτόν τον τραγέλαφο της αλλαγής των νόμων κάθε λίγο και λιγάκι, που οδηγούν στο να χάνουν και όχι να κερδίζουν χρήματα οι επενδυτές. Για έναν σοβαρό επενδυτή, είναι ασύλληπτη αυτή η κατάσταση. Να βάλει δηλαδή χρήματα και να μην ξέρει τι θα του ξημερώσει. Αλλάζουν οι νόμοι και το φορολογικό καθεστώς από τη μια μέρα στην άλλη, κάτι που δεν γίνεται σε καμία χώρα».

Επηρεάστηκε ο Παναιτωλικός από την κρίση;

«Οι φόροι είναι σκληροί για όλους. Στους ποδοσφαιριστές από 22,5% πήγαμε σε αύξηση της φορολογίας στο 45%. Δηλαδή σε κάθε συμφωνία με το ποσό που πρέπει να δώσουμε στον ποδοσφαιριστή πληρώνουμε επιπλέον +45% φόρους. Όταν τα έσοδα μειώνονται, στα εισιτήρια και τις διαφημίσεις, είμαστε υποχρεωμένοι κι εμείς να κάνουμε κάτι στον προϋπολογισμό μας και να μειώσουμε τα έξοδά μας και την οπιαδήποτε τρύπα προκύψει».

Κοινωνική παρουσία Παναιτωλικού…

«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και το κοινωνικό μας έργο ναι. Έχει τεράστιες ανάγκες η κοινωνία μας. Καθημερινά έρχονται άνθρωποι με ανάγκες και γι αυτό σηκώσαμε και το θέμα με τη μικρή Αναστασία. Υπάρχει έντονο πρόβλημα ακόμα και επιβίωσης και πολλοί είναι αυτοί που έρχονται και μας λένε τον πόνο τους, αλλά υπάρχει και αλληλεγγύη. Προσπαθούμε όπου μπορούμε ο καθένας και με τον τρόπο του να βοηθάμε».

Εισιτήρια…

«Θα γίνει μείωση σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας που σε λίγες μέρες θα ανακοινώσουμε. Θα είναι πολύ χαμηλωμένα, ώστε να έρθει περισσότερος κόσμος κοντά μας, γιατί θα είναι κρίμα να έχουμε άδειο γήπεδο».

Ομάδα – ερασιτέχνης και φίλαθλοι…

«Όλα καλά πάνε με όλους. Με τον ερασιτέχνη βρήκαμε μια καλή λύση, έναν μέσο δρόμο και για τους δύο. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας και να μας βοηθήσει και τη νέα χρονιά, με διάθεση και καλούς τρόπους. Είμαι αισιόδοξος και για τη νέα περίοδο, είμαι ευχαριστημένος ήδη πάρα πολύ από τον φίλαθλο κόσμο, ο οποίος έχει αγκαλιάσει την ομάδα και γι αυτό άλλωστε πάμε και καλά. Η πορεία του Παναιτωλικού είναι δείκτης για την καλή διάθεση των Αγρινιωτών φιλάθλων και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτόν τον δείκτη ψηλά και στο νέο πρωτάθλημα».

Παπαστράτεια και Παναιτωλικός…

«Μακάρι να παρθούν πρωτοβουλίες για μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση και γιορτή. Ολοι όσοι γνωρίζουν και έχουν εμπειρία και γνώσεις, μπορούν να βοηθήσουν για την αναβίωσή τους. Εμείς σίγουρα θα είμαστε μαζί και θα υποστηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια δίπλα σε όλους».

KΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

3 σχόλια:

  1. Επεα πτεροεντα.Εμενα με απασχολει το γελιο που θα βγαζει η ομαδα με εμφανισεις κιτσαριο.Ντροπη.Ουτε ενας δεν τον ρωτησε γιατι πρεπει να ημαστε οι κλοουν της νοβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταβα.Παμε για φουντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι σίγουρο ότι ο Κωστούλας θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα,στα πλαίσια της οικονομικής εποχής βέβαια.Θυμάστε εκείνον τον Πανουργιά Παπαιωάννου που ήθελε και καλά να αγοράσει-τζάπα σχεδόν-την ομάδα,με κάποιους από την πόλη μας να αγανακτούν που ο Κωστούλας δεν έδωσε την ομάδα σε έναν ...μεγάλο επενδυτή?Τρείς μήνες απλήρωτοι οι παίκτες της Λαμίας[είναι πρόεδρος]και ανέβηκαν στην Β εθνική,πρωταθλητές.Είχα γράψει τότε,ότι ευτυχώς δεν έπεσε η ομάδα σε αυτόν τον άνθρωπο[γνωρίζω κάποια πράγματα].Αν δεν υπάρξει σοβαρός άνθρωπος[επενδυτής],που να πείσει τον Κωστούλα,τότε θα βάλει 5-6 δικούς του ανθρώπους να διοικήσουν και θα περπατήσει τον σύλλογο με οικονομική σύνεση,αλλά και αξιοπρέπεια.Αυτό βλέπω εγώ για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.