Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

«Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος στην προγραμματισμένη ημερομηνία, τάχθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Συγκεκριμένα τόνισε πως μια αναβολή θα έκανε καλό στην κυβέρνηση, αλλά κακό στο ποδόσφαιρο.
Ο κύριος Γερουλάνος μίλησε στο «ΒΗΜΑ FM» τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μια δικαστική διαδικασία προχωράει, οτιδήποτε και αν συμβαίνει. Φανταστείτε, αν ως κοινωνία λέγαμε ότι οτιδήποτε αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα δικαστήρια δεν μπορεί να προχωρήσει. Δεν υπάρχει ένα τέτοιο σκεπτικό πουθενά στη Δικαιοσύνη.
Μπορείς να ζεις τη ζωή σου, να κάνεις αυτά τα οποία πρέπει να κάνεις ως κοινωνία. Ο κόσμος να μην αλλάζει τίποτα από όλα αυτά που κάνει. Βεβαίως, αν φανεί στη διαδικασία ότι υπάρχει κάτι μεμπτό τότε η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές κατ’ επέκταση θα λάβουν τα μέτρα τους. Δεν νομίζω ότι αυτός είναι λόγος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ακόμα ερμηνείες του αν κάποιος δεν πέφτει, αν κάποιος ανεβαίνει, αν οτιδήποτε τέτοιο. Αν χρειάζονται χρόνο, αν δεν είναι επαρκώς οργανωμένοι για να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα στο χρονικό όριο που έχουν μπροστά τους, τότε ας το αυξήσουν αναβάλλοντάς το. Αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά την ΕΠΟ και τις οργανωτικές αρχές.
Υπάρχει μια πολιτική θέση την οποία την υπερασπίζονται και άνθρωποι, οι οποίοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, που λέει να μην αρχίσει το Πρωτάθλημα φέτος. Πως υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και το Πρωτάθλημα δεν πρέπει να ξεκινήσει. Δεν είμαι υπέρ αυτής της απόφασης και θα σας πω γιατί. Οποιαδήποτε τέτοια ηχηρή παρέμβαση μπορεί να μας έδινε αρκετούς πολιτικούς πόντους, στην πραγματικότητα όμως αυτό το οποίο θα δημιουργούσε θα ήταν εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για το ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια ακόμα.
Ουσιαστικά θα οδηγούσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο σ’ ένα τοπικό Πρωτάθλημα με καμία σχέση με την UEFA, ή με τους άλλους φορείς, θα χάναμε όλη την τεχνογνωσία και τις πληροφορίες που έχουμε από την Ευρώπη, θα οδηγούμασταν, δηλαδή, σε μια κατάσταση όπου ουσιαστικά η Πολιτεία θα οργάνωνε το Πρωτάθλημα όμως με τους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα ή μέχρι χθες ορίζανε την τύχη του. Ουσιαστικά τι θα είχαμε κάνει; Θα είχαμε κάνει ένα διεθνές Πρωτάθλημα, τοπικό και θα το καταδικάζαμε στη μιζέρια του.
Αυτό το οποίο λέμε εμείς είναι, πριν φτάσουμε εκεί –δεν το αποκλείουμε ως επιλογή- απλά λέμε ότι πριν φτάσουμε εκεί, ας κάνουμε μια προσπάθεια όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στο ποδόσφαιρο να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, να εξυγιανθεί το άθλημα και το Πρωτάθλημα. Πρέπει να σας πω ότι μέχρι την απόφαση της έφεσης τα πράγματα οδηγούντο με τη διαδικασία την οποία είχαμε αποφασίσει, ο καθένας δηλαδή έκανε τη δική του δουλειά.
Εμείς παρουσιάσαμε ένα καινούριο νομοσχέδιο, η ΕΠΟ παρουσίασε ένα καινούριο πειθαρχικό δίκαιο, η UEFA ήρθε και είπε ότι εμείς οποιαδήποτε τεχνογνωσία έχουμε είναι στη διάθεση της Πολιτείας, ο ΟΠΑΠ είπε ότι εγώ θα χρηματοδοτήσω βάζοντας ρήτρες βίας, όλοι δηλαδή ήμασταν συντονισμένοι. Η έφεση φοβάμαι ότι δημιούργησε ένα πισωγύρισμα το οποίο το αξιολογώ έτσι διότι παίρνοντας μια απόφαση η οποία δεν υπάγεται στο Δίκαιο, μας αφήνει ερωτηματικά για το αν και οι επόμενες αποφάσεις από την αθλητική δικαιοσύνη θα τηρούν το Δίκαιο το οποίο η ΕΠΟ μόλις είχε αποφασίσει.
Γι αυτό είπαμε ότι περιμένουμε, ξεκινάει το Πρωτάθλημα, να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η αθλητική δικαιοσύνη στην πορεία κι αν όλα πάνε καλά πάλι εδώ είμαστε ως Πολιτεία για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

5 σχόλια:

 1. ρε μαγκες θελω να αρχισει το πρωταθλημα δεν την παλεβω αλλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΕΙΤΟΝΑ ΔΕΙΞΕ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΑΣ!!

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θερμή παράκληση προς το''ΓΕΙΤΟΝΑ''.
  Ανέβασε γρήγορα κανένα βιντεάκι από το γήπεδο,γιατί υπάρχουν και φίλοι του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ στην Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι διψάνε για να δουν τη μεταμόρφωση που συντελείται καθημερινά στο Γ.Φ.Σ.
  Επίσης για να μην τα θέλουμε όλα απ'το φίλο μας το ''ΓΕΙΤΟΝΑ'', αν υπάρχει και κάποιος άλλος που έχει τη δυνατότητα να τραβήξει κάποιο βιντεάκι ή φωτογραφίες ας το κάνει.
  Να είναι σίγουρος οτι θα ευχαριστήσει πολύ κοσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΓΕΙΤΟΝΑΑΑΑΑΑ ΘΕΕ!!!!!!!ΒΙΝΤΕΟ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Mπορείτε να δείτε φωτογραφίες του γηπέδου σημερινές στο titormosnet.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.