Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Hταν από την πρώτη στιγμή οι πρώτοι στόχοι του Παναιτωλικού για τη θέση του τερματοφύλακα, εκείνη του στόπερ και αυτή του επιθετικού. Οι Λουίτζι Τζενάμο, Γιώργος Κούσας και Βαγγέλης Καούνος αντίστοιχα έχουν εδώ και περίπου ένα μήνα γίνει παίκτες των «κυανοκίτρινων». Και οι τρεις μίλησαν στη «SportDay» για το νέο ξεκίνημα στην πετυχημένη καριέρα τους και στάθηκαν σε δύο πράγματα εν όψει της νέας σεζόν. Στον κόσμο της ομάδας και στο ότι βρήκαν στην πόλη ένα οργανωμένο σωματείο που μπορεί να βγάλει από τον κάθε παίκτη το 100%.


Του Γιώργου Ντυμένου

Υπογράψετε στον Παναιτωλικό αρκετά νωρίς χρονικά, παρ' ότι υπήρχε για σας ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Γιατί το κάνατε;
ΚΑΟΥΝΟΣ: «Είναι η ιδανική ομάδα. Προσφέρει σ' έναν ποδοσφαιριστή όλα όσα χρειάζεται και θέλει για να διακριθεί. Ηταν η ομάδα που έδειξε το πιο ζεστό ενδιαφέρον για μένα. Με ήθελε περισσότερο. Ξέχωρα από το γεγονός ότι γνωρίζω κάπιους ανθρώπους από την ομάδα».
ΚΟΥΣΑΣ: «Με ήθελαν πάρα πολύ. Είχα προτάσεις και από αλλού, αλλά το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού και ο τρόπος των ανθρώπων του ήταν οι λόγοι που με έφεραν εδώ. Συνάντησα τους ανθρώπους του και αμέσως κατάλαβα πως τα πράγματα είναι πολύ οργανωμένα, γι' αυτό έκλεισα αμέσως».
ΤΖΕΝΑΜΟ: «Αρχικά ήμουν έτοιμος να υπογράψω σε μια ομάδα της Κύπρου που έπαιζε στην πρώτη κατηγορία. Αλλά τότε ήρθε η πρόταση του Παναιτωλικού και δεν το σκέφτηκα καθόλου. Είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Με γεμίζει ως ομάδα. Να σου πω την αλήθεια, η προοπτική να παίξω στη Β' Εθνική δεν με ενθουσιάζει, αλλά το έκανα για τον Παναιτωλικό. Θεωρώ πως θ' ανεβούμε».
Τι σας άρεσε περισσότερο απ' όσα είδατε στο Αγρίνιο;
ΚΑΟΥΝΟΣ: «Είμαι λίγες  ημέρες στην πόλη, αλλά ήδη έχω δει πόσο πολύ αγαπάει ο κόσμος την ομάδα. Αυτό φάνηκε και από τη μαζική παρουσία του στην πρώτη προπόνηση. Εύχομαι στη συνέχεια οι φίλαθλοί μας να δώσουν ακόμα πιο βροντερό ''παρών''. Και είμαι βέβαιος γι' αυτό».
ΚΟΥΣΑΣ: «Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνει κάποιος δύο πράγματα. Την οργάνωση και το πάθος του κόσμου για την άνοδο».
ΤΖΕΝΑΜΟ: «Το πάθος που έχει ο κόσμος».
Είναι η άνοδος αυτοσκοπός;
ΚΑΟΥΝΟΣ: «Στόχος για μένα είναι να πετύχω το καλύτερο δυνατόν. Η διοίκηση δεν έχει κρύψει πως θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό στόχο. Ευελπιστώ πως φέτος θα χαμογελάσουμε».
ΚΟΥΣΑΣ: «Πιστεύω πως αυτό που θέλουμε όλοι μας είναι να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Και ως στόχο, ναι, έχουμε την άνοδο. Αλλά πρωτίστως θέλουμε να κάνουμε μια δυνατή ομάδα με δυνατή έδρα».
ΤΖΕΝΑΜΟ: «Είμαι βέβαιος πως κάθε παίκτης του Παναιτωλικού  έχει αυτό στο μυαλό του. Καθένας από εμάς θεωρεί πως θα είναι αποτυχία εάν δεν ανεβούμε. Και να σου πω και κάτι. Από μικρό παιδί που παρακολουθώ ποδόσφαιρο είδα ομάδες από γειτονιές να ανεβαίνουν στη μεγάλη κατηγορία. Αλλες έμειναν, άλλες ήταν κομήτες. Ο Παναιτωλικός είναι τόσο χρόνια μακριά από αυτή. Για το ποδόσφαιρο όλη της Αιτωλοακαρνανίας είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα. Είναι τιμή που που είμαι μέλος της οικογένειας του Παναιτωλικού και θα είμαι ευτυχής αν πετύχουμε τον στόχο μας».
Η παρουσία του κόσμου είναι δίκοπο μαχαίρι λόγω της πίεσης για άνοδο;
ΚΑΟΥΝΟΣ: «Κατά καιρούς έχουμε δει σε διάφορες περιπτώσεις πως η πίεση και η μαζική παρουσία του κόσμου φέρνουν θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Σ' εμένα επιδρά θετικά. Ο κόσμος μάς δίνει μεγάλη δύναμη και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει αρνητική πίεση».
ΚΟΥΣΑΣ: «Σίγουρα θα έχουμε πίεση, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιδράσει αρνητικά. Εμείς ως επαγγελματίες πρέπει να το ξεπεράσουμε και να σκεφτούμε πως ο κόσμος έρχεται για το καλό μας. Και όλοι μαζί να φτάσουμε στον στόχο μας».
ΤΖΕΝΑΜΟ: «Ο σωστός  ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να επηρεάζεται. Πρέπει να βλέπει τα παιχνίδια σαν προπόνηση. Να μην έχει το μυαλό του στον κόσμο».

«Τον θέλουμε στο πλευρό μας και στα δύσκολα»
Οι προσωπικοί σας στόχοι;
ΚΑΟΥΝΟΣ: «Αυτό που προέχει για μένα είναι να κάνω το καλύτερο δυνατόν για την ομάδα. Μακάρι να πετύχω και πολλά γκολ, αλλά προέχει η ομάδα».
ΚΟΥΣΑΣ: «Να πάει καλά η ομάδα. Αυτό έχει σημασία. Εγώ θέλω να εγκλιματιστώ γρήγορα και να προσφέρω αυτά που μπορώ. Ευτυχώς, ήδη γνωρίζω ορισμένα παιδιά. Εάν κάνουμε μια καλή ομάδα, μέσα από αυτή θα αναδειχθώ και εγώ».
ΤΖΕΝΑΜΟ: «Να ξαναπαίξω στη Σούπερ Λίγκα και βέβαια αυτό θέλω να το καταφέρω και πάλι με τον Παναιτωλικό».
Θυμάστε κάποιο περιστατικό ως αντίπαλοι του Παναιτωλικού;
ΚΑΟΥΝΟΣ: «Οχι. Δεν πάει κάπου το μυαλό μου. Δεν έχω παίξει και πολλές φορές αντίπαλός του».
ΚΟΥΣΑΣ: «Εχω αγωνιστεί σε φιλικά και θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποια τα οποία, παρ' ότι ήταν φιλικά και μέσα στο καλοκαίρι, το γήπεδο ήταν γεμάτο».
ΤΖΕΝΑΜΟ: «Είχα παίξει με το Αιγάλεω το 1999 στο Αγρίνιο και το γήπεδο ήταν κατάμεστο.  Σε μία απόκρουσή μου χτύπησα και ζήτησα να μει μέσα ο γιατρός. Τότε ένας παίκτης του Παναιτωλικού, παρασυρόμενος από το πάθος του κόσμου, φώναζε στον διαιτητή να με βγάλει έξω για να συνεχιστεί το ματς. Κάτι που δεν γίνεται όταν χτυπάει ένας τερματοφύλακας».
Ενα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.
ΚΑΟΥΝΟΣ: «Ξέρουμε πως βοηθά την ομάδα και τον χρειαζόμαστε. Τον θέλουμε στο πλευρό μας και στα άσχημα αποτελέσματα. Γιατί μπορεί να έρθουν και αυτά. Μόνο έτσι θα φτάσουμε στον πολυπόθητο στόχο».
ΚΟΥΣΑΣ: «Θα κάνουμε το παν. Γι' αυτό να είναι σίγουροι όλοι οι φίλαθλοί μας. Τους θέλουμε κοντά μας και τους χρειαζόμαστε».
ΤΖΕΝΑΜΟ: «Σε ό,τι με αφορά, θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα. Μόνο σκληρή δουλειά κάθε μέρα στα δύο χρόνια που έχω συμβόλαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.