Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Χαμός στην ΕΠΟ με αδειοδότηση και "ύποπτα παχνίδια"

Σε μια τοποθέτηση που προκάλεσε τεράστια έκπληξη προχώρησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Παράλληλα, απέφυγε να δεσμευτεί για το ποιος θα πάρει τη θέση του Ηρακλή στην περίπτωση που ο «γηραιός» τελικά υποβιβαστεί στη β’ Εθνική.

Προβληματισμένος με την ύπαρξη της Σούπερ Λίγκας και της Ένωσης Β-Γ Εθνικής δήλωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στη δευτερολογία του στη γενική συνέλευσης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, είπε: «Έχω αρχίσει να προβληματίζομαι πολύ με την ύπαρξη της Σούπερ Λίγκας και της Ένωσης Β-Γ Εθνικής. Θα συγκαλέσω το διοικητικό συμβούλιο και θα συζητήσουμε. Πρόκειται για Ενώσεις-μέλη μας που κάνουν πράγματα, τα οποία δεν μας βρίσκουν σύμφωνους». Με τη δήλωσή του αυτή ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποκάλυψε ουσιαστικά πως θα θέσει θέμα απορρόφησης των δύο Λιγκών από την ίδια την Ομοσπονδία. Ο ίδιος, πάντως, απέφυγε να πει κάτι παραπάνω.Από εκεί και πέρα, μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε με την ομιλία του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζόρτζογλου. Ο ίδιος είπε: «τα ύποπτα ματς έπρεπε να δοθούν στη δημοσιότητα, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Οι φάκελοι της ΟΥΕΦΑ έπρεπε να σταλούν στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Ο πειθαρχικός κώδικας το προβλέπει αυτό. Η ποινική δικαιοσύνη θα βγάλει πόρισμα σε τέσσερα χρόνια. Τι θα γίνει σε τέσσερα χρόνια με αυτούς που έχουν έννομο συμφέρον; Δεν έχουμε αυτοδιοίκητο; Εμφανίζεται ιδιοκτήτης ομάδας, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης άλλης ομάδας που πριν από λίγα χρόνια τραγουδούσαν οι οπαδοί της ομάδας εκείνης: “διπλό ημίχρονο, άσο τελικό”. Τι έγινε με την υπόθεση αυτή; Τώρα βλέπουμε άλλο σκάνδαλο από τη Σούπερ Λίγκα που πάει να σώσει τον Λεβαδειακό. Θα το επιτρέψετε αυτό κ. Πιλάβιε; Ο κανονισμός λέει άλλα και σας καλώ να δεσμευτείτε. Εμείς είμαστε η γεννήτρια παραγωγής της βίας με τις αποφάσεις που παίρνουμε. Ούτε στην περίοδο της παράγκας δεν θα αποφάσιζαν ο αγώνας Εθνικός-Ολυμπιακός Βόλου να αλλάξει έδρα και να γίνει στον Βόλο. Ποιος νοήμον άνθρωπος θα πίστευε ότι αυτό το ματς δεν είναι στημένο».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου, Γιώργος Σταράκης, ο οποίος τόνισε: «Έτσι και σωθεί ο Λεβαδειακός, θα γίνει η νέα μάχη της Κρήτης», ενώ έκλεισε την ομιλία του με μία μαντινάδα, η οποία έλεγε πολλά: «Δεν έρχεται από μόνη της στα γήπεδα η βία, την φέρνουν οι παράγοντες που κάνουνε νοθεία».

Στη δευτερολογία του ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις: «Η απόφαση να μην πάνε τα ύποπτα παιχνίδια στην Πειθαρχική της ΕΠΟ, είναι επειδή αν πάνε ουσιαστικά συγκαλύπτονται. Οι φάκελοι περιέχουν γραφικά και στατιστικά. Η Πειθαρχική δεν θα έβγαζε καμία άκρη. Η απόφαση να γίνει το ματς με τον Εθνικό στο Βόλο, ούτε εμένα μου άρεσε. Ωστόσο, δεν είδα κάποιον να την προσβάλει. Για την αδειοδότηση κάθε ομάδας υπογράφει ρήτρα εχεμύθειας. Αν κάποια ομάδα παραιτηθεί από τη ρήτρα, ευχαρίστως να βγάλουμε τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Όσον αφορά το ποιος παίρνει τη θέση του Ηρακλή αν δεν πάρει την άδεια, εγώ το μόνο που ξέρω είναι μια υποτιθέμενη απόφαση της Λίγκας που έχω διαβάσει στις εφημερίδες. Δεν είναι θέμα της Γενικής Συνέλευσης αυτό, ούτε μπορούμε να κάνουμε ερμηνεία του κανονισμού εδώ και τώρα».

Εξάλλου, στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Πιλάβιος μίλησε για το οικονομικό νοικοκύρεμα της ΕΠΟ και έκανε λόγο για 10% μείωση στο έλλειμμα της Ομοσπονδίας. «Για πρώτη φορά τα τελευταία οχτώ χρόνια είχε θετικό ισολογισμό». Μίλησε για τις σχέσεις της ΕΠΟ με την Πολιτεία, οι οποίες «τέθηκαν σε πιο υγιείς βάσεις».

Για τα ύποπτα παιχνίδια, είπε: «Δεν κρυφτήκαμε και δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Έγινα πιεστικός προς την ΟΥΕΦΑ, ώστε να υπάρχει ροή πληροφοριών. Η διαδικασία προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και πρέπει να λάμψει η αλήθεια».

Για τη διαιτησία, τόνισε: «Θα υπογράψουμε τη συνθήκη της ΟΥΕΦΑ. Δεν αγγίξαμε την τελειότητα τη χρονιά που έφυγε, αλλά είμαστε σε σωστό δρόμο. Κάποιες νοοτροπίες χρειάζεται να αλλάξουν».

Για τη βία, είπε: «Πρόκειται για ήττα του κράτους και των θεσμών από τους ανεγκέφαλους».

Στη γενική συνέλευση παρευρέθη και ο νέος πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του είπε: «Είμαστε θεατές, απλοί παρατηρητές στις αλλαγές που κάνετε στους κανονισμούς», ενώ προειδοποίησε: «Με το πρώτο κρούσμα βίας, θα αποχωρήσουμε από το γήπεδο και παίξτε μεταξύ σας».

Να σημειωθεί πως τόσο ο διοικητικός όσο και ο οικονομικός απολογισμός της ομοσπονδίας εγκρίθηκαν ομόφωνα από τις 54 Ενώσεις της ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.