Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Μίλησε για όλα ο Κωστούλας!

Το gazzetta βρέθηκε στο Αγρίνιο, συνάντησε τον Φώτη Κωστούλα και μίλησε μαζί του για όλα! Παναιτωλικό, Σούπερ Λίγκα, διαιτησία, «άρματα», οργανωμένους και Ευρώπη!


Βρέθηκε στον Παναιτωλικό, όταν τα... καναρίνια, το καμάρι του Αγρινίου και όχι μόνο, περνούσαν μια ακόμα δύσκολη εποχή της ιστορίας τους. Να βολοδέρνουν στην Γ' εθνική. Να αποφεύγουν τελευταία στιγμή έναν ακόμη ταπεινωτικό υποβιβασμό στην Δ'. Με πολλά χρέη στην πλάτη του συλλόγυ, με μηδέν οργάνωση και με το όνειρο για επιστροφή στην Β' μακρινό... Για Α' Εθνική φυσικά δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε ο πιο αισιόδοξος και... τρελός της περιοχής.


Στα έντεκα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Τίτορμου έχει καταφέρει να πετύχει πολλά. Πάρα πολλά... Ο Παναιτωλικός μετά από μεγάλη προσπάθεια και σκληρούς αγώνες (μα το κυριότερους... καθαρούς αγώνες), αρχικά κατάφερε να φύγει από τα αλώνια της Γ' Εθνικής, να φύγει από αυτά της Β' και να βρεθεί μετά από 34 χρόνια στην Σούπερ Λίγκα. Εκεί βρίσκεται σήμερα κι έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται...


Η πόλη του Αγρινίου μπήκε και πάλι στον «κεντρικό» ποδοσφαιρικό χάρτη, ο κόσμος μπόρεσε και πάλι να δει την αγαπημένη του ομάδα εκεί που αυτός ήθελε να είναι για μια ζωή! Ο Φώτης Κωστούλας είδε πως πως αν προσπαθήσεις έντιμα και δεν μπεις σε... άρματα, μπορείς να τα καταφέρεις, έστω και αν αργήσεις.

Πιθανότατα να γνώριζε ή με την ενασχόληση του στο ποδόσφαιρο να κατάλαβε πως υπάρχει κι άλλος δρόμος. Αυτός προτίμησε τον συγκεκριμένο. Κακοτράχαλος, δύσβατο, αλλά στο τέλος σου προσφέρει την ικανοποίηση ότι κατάφερες να τον... περπατήσεις και να φτάσεις στον προορισμό!

Τα τελευταία χρόνια, ο Παναιτωλικός συνεχώς μεγαλώνει με ένα πολύ όμορφο γήπεδο και ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο, κάτι που αναγνωρίζουν όλοι οι φίλαθλοι της χώρας.Εκεί, στο υπέροχο Emileon βρέθηκε και το το gazzetta.gr όπου είχε μια εφ' όλη της ύλης κουβέντα με τον διοικητικό ηγέτη του συλλόγου του Αγρινίου. Ρωτήθηκε και απάντησε για όλα... Για την πορεία από τα αλώνια, στα σαλόνια, για το πως την έζησε, για τους λόγους που τον έκαναν να μπει στο ποδόσφαιρο, την... κόντρα με τους οργανωμένους, αλλά φυσικά και τα όσα συμβαίνουν στην Σούπερ Λίγκα.

Εκεί όπου ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει τα ηνία του συνεταιρισμού παρότι του είχε προταθεί να ασχοληθεί πιο ενεργά. Για τον Παναιτωλικό δεν κρύβει πως ο στόχος την επόμενη σεζόν είναι η έξοδος στην Ευρώπη, αλλά ενώ επαναλαμβάνει πως θα αποσύρονταν από το προσκήνιο αν αν βρεθεί κάποιος που να πληρεί τις προϋποθέσεις, αρκεί η ομάδα να βρεθεί στα σωστά χέρια.

Μια ματιά να ρίξει κάποιος στο γήπεδο των «καναρινιών» και στο Emileon, φτάνει για να καταλάβει την δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Το γήπεδο είναι από τα πιο ωραία στο πρωτάθλημα, ενώ ελάχιστες ομάδες στην χώρα μας έχουν τέτοιο προπονητικό.

Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Επιστρέφοντας από την Σουηδία, ο Φώτης Κωστούλας πείστηκε να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα και το έχει καταφέρει περίφημα. Γι' αυτό στο ποδόσφαιρο έχει μόνο συμπάθειες στις άλλες ομάδες (ή για την ακρίβεια στην συντριπτική πλειοψηφία τους) και έχει καταφέρει να επιβιώσει ποδοσφαιρικά ακολουθώντας τον δικό του δρόμο...«Η ομάδα είχε φτάσει κοντά στην πτώχευση»

Πρόεδρε 11 χρόνια στην ομάδα του Παναιτωλικού. Ποιο είναι το πρόσημο που βάζεις αναφορικά με την ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο;
«Το άθλημα είναι τέτοιο και ο χώρος τέτοιος που τα προσφέρει όλα. Χαρές, ενθουσιασμό, στεναχώριες. Τα πάντα. Όλων των ειδών τα συναισθήματα. Το πρόσημο είναι σίγουρα θετικό για την ομάδα και την πόλη οπότε είναι και για μένα».

Τι σας έκανε να ασχοληθείς με τον Παναιτωλικό;
«Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μου με το ποδόσφαιρο. Ο Παναιτωλικός είναι ομάδα της πόλης που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ήρθαν κάποιοι και μου ζήτησαν να τους βοηθήσω γιατί η ομάδα ήταν έτοιμη να πάει στην πτώχευση. Αποφάσισα να τους βοηθήσω οικονομικά και να ασχοληθώ για τρία-τέσσερα χρόνια να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και μετά να αφήσω άλλους να ασχοληθούν. Με αυτή την λογική ξεκίνησα και έμεινα όλα αυτά τα χρόνια».

Τι άλλαξε στην πορεία όμως για να μείνετε τόσο; Υπάρχει πλέον αυτή η γλύκα από τις επιτυχίες;
«Δεν βρέθηκαν άνθρωποι να θέλουν να συνεχίσουν. Αφετέρου αρχίσαμε να ανεβαίνουμε. Περισσότερο μας πήρε να ανέβουμε από την Γ' στην Β' και μετά στην Α'. Καθόλου δεν έχω γλυκαθεί, έχω χίλιες άλλες ασχολίες να ασχοληθώ, απλά δεν βρέθηκε κάποιος άλλοςνα συνεχίσει και να πάρει την ομάδα».

Υπάρχει αναζήτηση για να βρεθεί;
«Μια ζωή τον ψάχνω. Πάντα λέω πως αν βρεθεί κάποιος να συνεχίσει θα του αφήσω την ομάδα χωρίς χρέη. Να παρέχει βέβαια και τα εχέγγυα. Να μην λέμε μεγάλες κουβέντες και έρθει κάποιος περίεργος τύπος. Ακούστηκαν τέτοιοι και τους έκλεισα το τηλέφωνο.

Μέχρι πριν την οικονομική κρίση υπήρχε μια κινητικότητα στην αγορά για να βρεθεί αγοραστής για την ομάδα. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα να γίνουν. Έτσι μένω μέχρι να βρεθεί κάτι. Δεν μπορώ να αφήσω την ομάδα στον αέρα».«Συνέχεια, σταθερότητα και Ευρώπη»

Μέχρι να βρεθεί και αν βρεθεί ο αγοραστής ή έστω επενδυτής για την ακρίβεια, ποια είναι τα όνειρα που έχετε για την ομάδα;
«Τα όνειρα και οι στόχοι δεν σταματάνε να υπάρχουν όσο καλά και θετικά είναι τα πράγματα αυτή την στιγμή. Αυτό που θέλουμε είναι η ομάδα να έχει μια συνέχεια, μια σταθερότητα και να κυνηγάει πιο ψηλούς στόχους όπως η έξοδος στην Ευρώπη. Αυτός ναι είναι ένας μεγάλος στόχος».

Όλο αυτό το διάστημα, ποιες είναι οι δυσκολίες που έχετε συναντήσει;
«Οι δυσκολίες ήταν πως ενώ είχαμε ομάδα στην Γ' Εθνική με μπάτζετ 4 εκατομμύρια κάναμε τέσσερα χρόνια να ανέβουμε. Και παρότι εδώ υπήρξαν λάθη και αστοχίες και από πλευράς μας και λόγω απειρίας, το περισσότερο βάρος για την μη άνοδο νωρίτερα τον είχαν σε παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με την ομάδα και την προσπάθειά της στον αγωνιστικό χώρο».

Υπήρχε στιγμή που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε;
«Πολλές φορές, όχι μόνο μία. Εκείνη την εποχή το είχα πει και ανοιχτά πως σταματάω και δεν πάει άλλο. Εκείνη την ώρα είναι σαν να κουβαλάς νερό με το καλάθι. Όμως δεν ήθελα να εγκαταλείψω την ομάδα γιατί δεν υπήρχε εναλλακτική λύση και έτσι έμεινα».

Και έτσι μετά από προσπάθεια ετών υπήρξε η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα. Πως νιώσατε μόλις το όνειρο έγινε πραγματικότητα;
«Η ικανοποίηση και η χαρά ήταν ξεκάθαρη και μεγάλη όχι μόνο για μένα αλλά για όλον τον κόσμο. Όλος ο νομός το χάρηκε και αυτό μου έδωσε μεγάλη ικανοποίηση. Ήταν ένας στόχος που επιτεύχθηκε αυτή ή άνοδος και πραγματικά το χαρήκαμε με την ψυχή μας».

Την επόμενη χρονιά, ήρθε ο υποβιβασμός. Πως τον ζήσατε;
«Εκείνο το καλοκαίρι ήταν το πιο κουραστικό της πορείας μας. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν μεγάλες, η απογοήτευση πολύ μεγάλη και επειδή ξέραμε πως δεν θα έπρεπε να είχαμε πέσει κατηγορία αν είχε εφαρμοστεί σωστά ο κανονισμός της ΕΠΟ ήταν ακόμα πιο μεγάλη πίκρα».«Κανείς δεν αμφισβητεί την ακεραιότητα της ομάδας και την δική μου»

Αναφερθήκατε στην ΕΠΟ. Πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος που έχετε πάρει χωρίς καμία προσκόλληση σε... άρματα;
«Δεν είναι καθόλου δύσκολος. Είναι ο πιο εύκολος και καλός δρόμος. Εγώ έχω την δική μου ψυχική ηρεμία, ξέροντας πως δεν πουλάω και δεν πουλιέμαι. Ας το πούνε αυτό και οι υπόλοιποι. Έχουμε δει αυτόν τον καιρό πολλές ομάδες που ανεβαίνουν, που πέφτουν και παρόλα αυτά δεν είχαν ακολουθήσει τον μοναχικό δρόμο. Δεν έχει μεγαλύτερα εχέγγυα το να μην είσαι μόνος. Αλλά δεν είσαι μόνος δεν μπορείς να πεις και κάτι. Προσωπικά δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα σε κάποιον να αμφισβητήσεις την δικιά μου ακεραιότητα και αυτή της ομάδας».

Τι χρειάζεται τελικά για να γίνει το βήμα παραπάνω στον Παναιτωλικό;
«Αυτό που λέω εγώ είναι πως οι στόχοι μας είναι να έχουμε μια καλή και σταθερή ομάδα. Να αγωνίζεται παντού για να παίρνει βαθμούς. Να παίζει καλό παιχνίδι για να ευχαριστιούνται οι φίλαθλοι. Και όταν καταφέρουμε να έχουμε μια καλή ομάδα και να έχουμε ισόνομη Λίγκα ίσως καταφέρουμε να πάμε και στο βήμα παραπάνω την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν ζητάω τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα».

Πως θα γίνει όμως ισόνομη η Λίγκα;
«Ισόνομη Λίγκα σημαίνει διαρθρωτική αλλαγή μέσα στην Λίγκα, να μπορέσουν και οι ομάδες μεσαίες και μικρότερες να έχουν μια οικονομική αυτάρκεια για να έχουν πιο καθαρές θέσεις και να έχουμε μια διαιτησία που να θέλει όλος ο κόσμος. Το 50-50 στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτή την στιγμή γίνονται προσπάθειες από πολλά μέλη της Λίγκας και άλλους παράγοντες για να έρθει αυτή η αλλαγή τόσο μέσα στη Λίγκα, όσο και στην ΕΠΟ. Πιστεύω πως θα γίνουν βήματα που θα μας πάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικά τώρα μετά τις συναντήσεις που κάναμε εμείς οι μικρομεσαίοι, βλέπω πως είναι θέση και των άλλων ομάδων να μπορέσουμε να προωθήσουμε τέτοιες προτάσεις.«Αν δεν περάσουν τα μέτρα μας, κανείς δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα»

Κεφάλαιο διαιτησίας. Τι πρέπει να γίνει σε αυτό τον τομέα;
«Αυτή την στιγμή η ομάδα των 11 έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως θα αλλάξει το οργανωτικό κομμάτι της διαιτησίας. να περάσει ο έλεγχος στην Σούπερ Λίγκα. Θεωρώ πως είναι ένα μεγάλο και σοβαρό βήμα στο να δούμε καλύτερες διαιτησίας. Αν δεν περάσουν τα μέτρα αυτά, κανείς δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα. Το έχουμε αποφασίσει. Δεν πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η διαιτησία παίζει το πιο σημαντικό ρόλο στα όσα συμβαίνουν και η αλλαγή αν υπάρξει θα είναι κάτι σημαντικό. Θα έχουμε καλύτερες διαιτησίες. Δεν θα υπάρχει αυτή η καχυποψία και θα γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα».

Επιστρέφουμε στα του Παναιτωλικού και στο θέμα των ακαδημιών, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει αρχίσει να πέφτει μεγάλο βάρος. Είναι ένας στόχος η ανάδειξη ταλέντων;
«Δίνουμε βάρος στις ακαδημίες αυτή την στιγμή και ήδη έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπό. Ο στόχος μας είναι από τις ομάδες υποδομών που έχουμε να είναι τα έξι από τα έντεκα άτομα μέσα από αυτές. Με σωστούς προπονητές στις ακαδημίες μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα».

Πάμε λίγο στην φετινή χρονιά. Η ομάδα ξεκίνησε άσχημα, μέχρι να αναλάβει ο Ματζουράκης. Τι άλλαξε η έλευσή του;
«Πρώτα από όλα στα τεχνικά κομμάτια άλλαξε τον τρόπο που θα αγωνίζεται η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Το προσάρμοσε στον ελληνικό τρόπο. Η παρουσία του ενέπνευσε τους παίκτες που κατάλαβαν πως ο Ματζουράκης ξέρει από προπονητική. Εφάρμοσε πειθαρχία μέσα στα αποδυτήρια και έδωσε και ευκαιρίες σε περισσότερους παίκτες και ειδικά παίκτες από τις ακαδημίες μας».«Δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή προπονητή»

Η νέα χρονιά θα βρει τον Παναιτωλικό με τον Ματζουράκη στο πάγκο; Και ο στόχος θα είναι η Ευρώπη;

«Αρχικά δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή προπονητή. Είμαστε ικανοποιημένοι και πιστεύουμε πως θα στήσει την ομάδα ακόμα πιο καλά. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, προσωπικά δεν βάζω στόχους τέτοιους. Εγώ λέω καλό ποδόσφαιρο και παραμονή στην κατηγορία και ότι καλύτερο έρθει, ας έρθει».

Τα τελευταία χρόνια ο Παναιτωλικός έχει πουλήσει κάποιους παίκτες, είναι ένας στόχος αυτός;
«Όχι, εγώ δεν θέλω να πουλάω παίκτες. Θέλω τους καλούς να τους κρατάω, αλλά είναι πολύ δύσκολο ένας παίκτης που κάνει καλές εμφανίσεις και ξεχωρίζει όταν θα έρθουν οι προτάσεις με τεράστια ποσά για την δικιά μας τσέπη, είναι πολύ δύσκολο να τους κρατήσεις. Είναι αυτό που λέω πως για να γίνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό είναι οι μικρές ομάδες να κρατήσουν τους παίκτες και όχι να τους πουλάνε. Να τους πουλάνε για να γίνουν καλύτεροι όχι για να αδειάζεις το ρόστερ σου».

Πάμε τώρα στα της Σούπερ Λίγκας και συνολικά του ποδοσφαίρου. Πόσο κοντά είμαστε στην υπόθεση grexit; Και αν τελικά είστε αισιόδοξος πως κάτι μπορεί να αλλάξει; (Σ.Σ η συνέντευξη έγινε πριν τις εξελίξεις της Δευτέρας).
«Χρονικά είμαστε κοντά γιατί τα περιθώρια στενεύουν από την διορία που μας έχει δώσει η ΟΥΕΦΑ. Κάποιος πρέπει να κάνει πίσω. Εδώ είναι λίγο κλειδωμένες οι θέσεις και των δύο. Και από την πλευρά της Πολιτείας και από αυτή της ΕΠΟ, έχουν κλειδώσει. Μπορεί να υπάρξει αυτό το grexit, αλλά και αν γίνει, υπάρχει αρκετά μεγάλο περιθώριο για να βρεθεί λύση.

Σε αυτό στηρίζονται όλοι. Δηλαδή μπορεί το grexit να είναι μία και δύο βδομάδες το πολύ. Από εκεί και ύστερα θα υπάρξουν μεγαλύτερες πιέσεις σε αυτό το θέμα και κάποιος θα κάνει πίσω. Και επειδή η Πολιτεία δυσκολεύεται να κάνει πίσω χωρίς να γίνει ανασχηματισμός, ίσως θα περιμένουμε να κάνει κάτι τέτοιο».

Αν τελικά κανείς δεν κάνει πίσω και έχουμε ολικό grexit, τι θα σημαίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Καταστροφή. Μεγάλη καταστροφή. Καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την θέση που θα βρεθούμε στην Ευρώπη, όταν βρεθούμε πάλι πολύ χαμηλά. Καταστροφή για τις ομάδες που μην ξεχνάμε πως είμαστε εταιρίες και έχουμε έξοδα που τρέχουνε καθημερινά.

Όταν σταματήσει η ροή χρημάτων προς τα μέσα γιατί και ο κόσμος δεν θα πηγαίνει στα γήπεδα και δεν ξέρω αν και με τα συμβόλαια που έχουμε για τα τηλεοπτικά αν θα έχουμε κάποιες κυρώσεις, φοβάμαι πάρα πολύ πως πολλές ομάδες δεν θα αντέξουν. Πιστεύω πως στο τέλος θα βρεθεί λύση. Αν θα είναι μεσοβέζικη, λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος ή αν κάποιος θα πει ωραία ως εδώ, εγώ σταματάω, θα το δούμε».«Χωρίς ανταγωνισμό οι ομάδες θα σέρνονται»

Εκτός από την διαιτησία, τι άλλο πρέπει να αλλάξει για να μπορέσουμε καλύτερο πρωτάθλημα και θέαμα συνολικά;
«Αυτό που λέω συνέχεια είναι πως πρέπει να έχουμε καλύτερο ανταγωνισμό οι ομάδες μεταξύ μας. Πιστεύω πως δεν έχουμε ανταγωνισμό και δεν έχουμε γιατί. Μια μικρή ομάδα που τώρα ανεβαίνει από την Β' και κουβαλάει και πολλά χρέη μαζί της γιατί στην Β' δεν έχεις πολλά έσοδα.

Όταν θα ανέβει επάνω και θα πάρει αυτά τα λίγα που θα πάρει από την Σούπερ Λίγκα, είτε λέγονται τηλεοπτικά, είτε από αυξήσεις των εισιτηρίων, δεν φτάνουν. Και έχουμε μία ομάδα που μόλις ανέβηκε ή να είναι ένα-δύο χρόνια στην Λίγκα και να έχει ένα μπάτζετ τριών εκατομμυρίων και να έχουμε τις λεγόμενες μεγάλες και να ξεκινάνε από 25, 30, 40, 50 εκατομμύρια.

Έτσι δεν δίνεις σωστή βάση στον ανταγωνισμό. Δεν έχεις ανταγωνισμό. Οπότε γυρνώντας στο πρόβλημα με την διαιτησία, θα πρέπει να δούμε πως θα λύσουμε και το πρόβλημα του ανταγωνισμού. Χωρίς σωστό ανταγωνισμό δεν μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό επίπεδο που χρειαζόμαστε να ανέβουμε αλλά και οι ομάδες οι υπόλοιπες απλώς θα σέρνονται και μία θα πέφτουν και μία θα ανεβαίνουν».

Η κίνηση των 11 που μπορεί να γίνουν 12, είναι μια κίνηση και για την ηγεσία της Λίγκας; Μπορεί δηλαδή να κινηθείτε και σε αυτόν τον τομέα; Είστε αποφασισμένοι να γίνουν πράγματα σε αυτό;

«Αυτό που έχουμε πει και έχουμε αποφασίσει είναι πως πρέπει να γίνει μια σχετική αναδιάρθρωση της Λίγκας. Να αλλάξουν κάποια άρθρα, κάποια κομμάτια του καταστατικού για να μπουν τα πράγματα σε μια άλλη θέση κάτι που τώρα είναι δύσκολο. Πιστεύω πως μπορούμε να συμφωνήσουμε όχι μόνο οι 11 αλλά όλοι μας. Στην αναδιάρθρωση που θα κάνουμε θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να γίνει πιο λειτουργική η Λίγκα. Το θέμα δεν είναι να αλλάξουν πρόσωπα, το θέμα είναι να αλλάξει η οργάνωση με τέτοιο τρόπο που θα μπορεί όλο το εγχείρημα να αποδώσει καλύτερα».

Υπάρχει όμως και θέμα προσώπων;
«Τα πρόσωπα έτσι και αλλιώς θα αλλάξουν. Έχουμε πάλι εκλογές, πολύ σύντομα. Εγώ πιστεύω πως σε αυτή την πορεία που πάμε να κάνουμε εμείς θα γίνουν και προτάσεις για πρόσωπα εκτός των ομάδων. Υπάρχουν και τέτοιες προτάσεις και σκέψεις. Δεν είναι να κρέμεται η Λίγκα σε πρόσωπα, πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για να λειτουργεί μόνη της όπως η κάθε εταιρία».«Λόγω έλλειψης χρόνου το αποκλείω»

Ο Φώτης Κωστούλας έχει δεχθεί πιέσεις σε εισαγωγικά ή κρούσεις για να μπει μπροστά στην επόμενη μέρα;
«Σε πολλές συζητήσεις έχει ακουστεί και το δικό μου όνομα, μάλλον έχουμε συζητήσει, αλλά δεν είμαι υπέρ αυτού και δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε τέτοιες υποχρεώσεις. Είναι λίγος ο χρόνος ο δικός μου και δεν θα μπορέσω να προσφέρω στην Λίγκα, γενικότερα στον καινούργιο συνεταιρισμό που θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε. Δυστυχώς θα έλεγα γιατί θα μπορούσα και εγώ από την πλευρά μου να κάνω κάτι, αλλά δεν θα έχω χρόνο. Οπότε εγώ αποκλείομαι και το ξεκαθαρίζουμε αυτό».

Αφήνουμε την Λίγκα, την διαιτησία, τα πάντα και επιστρέφουμε στον Παναιτωλικό. Πως ζεις εσύ ως άνθρωπος που έχεις καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια από τις μικρές κατηγορίες στην Σούπερ Λίγκα, την αγάπη του κόσμου;
«Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο αντιθέσεις συναισθημάτων. Σε οποιαδήποτε κοινωνία και στις μικρές κοινωνίες είναι ακόμα πιο έντονο. Μπορώ να πω ότι από εκεί που στην αρχή είχα πολύ κόσμο ενάντια γιατί κανείς δεν καταλάβαινε τι είναι αυτό το πράγμα που φτιάχνω, γιατί το φτιάχνω έτσι, γιατί θέλω να το αλλάξω όλα τα πράγμα, στο γήπεδο και στο Αγρίνιο, να έχω αυτή την στιγμή τον κόσμο μαζί μου και πιστεύω πως η πολύ μεγάλη πλειοψηφία στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία είναι μαζί μου. Είμαι αποδεκτός.

Το καταλαβαίνω... Γιατί όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν άνθρωποι που εμφανιζόντουσαν για πολύ λίγο καιρό, δεν έκαναν κάτι να προσφέρουν, μερικές έκαναν και το αντίθετο και η καχυποψία του κόσμου ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλοι έβλεπαν και έλεγαν τι ήθελε να κάνει αυτός εδώ και τα λοιπά. Έχει ξεπεραστεί αυτό και ο κόσμος ο πολύς έχει καταλάβει πως δεν έχω έρθει εδώ να πάρω ότι είναι να πάρω από την ομάδα ή να κάνω μια καριέρα πολιτικού ή οτιδήποτε. Έχουν καταλάβει πως εγώ είμαι εδώ και δίνω, για να πάει καλά η ομάδα».«Λίγοι είναι οι αντι-κωστουλικοί»

Αυτή είναι η μία πλευρά. Υπάρχει όπως και η κόντρα με τους οργανωμένους. Τι έχει γίνει τελικά; Μπορεί να αλλάξει αυτό;
«Πρώτα από όλα είναι πολύ λίγοι αυτοί που έχουν μείνει σαν οργανωμένοι και είναι σε μόνιμη βάση αντικωστουλικοί. Είναι πολύ λίγοι. Και αυτά τα στοιχεία που μου δίνουν οι διάφοροι συνεργάτες είναι πως μιλάμε για 50-100 άτομα το πολύ. Άρα η πλειοψηφία τους έχει παραμερίσει και παραγκωνίσει αυτούς τους ανθρώπους. Οι οποίοι δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θέλουν. Το μόνο που λένε είναι “φύγε Κωστούλα”. Εντάξει φύγε Κωστούλα και λοιπόν»;

Δεν υπάρχει μια λύση; Δεν έχετε συζητήσει να βρεθεί μια χρυσή τομή;
«Παλιότερα, πριν από χρόνια κάναμε κάποιες συζητήσεις μέχρι που κατάλαβα πως δεν ήταν άνθρωποι με τους οποίους θα κάτσω σε ένα τραπέζι. Να ακούσουμε τις απόψεις τους και να ακούσουν και τις δικές μας απόψεις. Να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα και μετά να το κρατήσουν. Οπότε πολύ γρήγορα κατάλαβα πως δεν έχω να πω τίποτα με αυτούς, έκανα πίσω και είπα πως δεν με ενδιαφέρουν».

Η λογική δηλαδή ποια είναι; Πορεύομαι έτσι κι αν θέλεις έλα δίπλα μου;
«Τι άλλο θα μπορούσα να πω; Αν θέλουν αν διοικήσουν τον Παναιτωλικό; Τους είχα κάνει παλιότερα, πολύ παλιότερα μια τέτοια πρόταση. Θέλετε να αναλάβετε τον Παναιτωλικό; Ελάτε, όλα πληρωμένα είναι. Αν δεν μπορείτε, τότε μην έρχεστε κόντρα».«Το καλύτερο κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας ο Παναιτωλικός»

Πρόεδρε τι είναι για σένα ο Παναιτωλικός;
«Τι είναι για μένα ο Παναιτωλικός; Επειδή ο Παναιτωλικός είναι η ομάδα της πόλης μου και από μικρό παιδί πηγαίναμε συνέχεια στο γήπεδο, είχαμε δηλαδή αυτές τις ανησυχίες τις παιδικές και η Κυριακή ήταν γύρω από τον Παναιτωλικό, μου έχει αφήσει αρκετές καλές αναμνήσεις.

Να που στο τέλος όταν βρέθηκα και στο τιμόνι της ομάδας είπα ότι μπορώ να δώσω κάτι παραπάνω από όσα είχαν κάνει οι προηγούμενοι από εμένα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αυτή την στιγμή για εμένα ο Παναιτωλικός είναι ένα κομμάτι από την ιστορία του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.

Ένα κομμάτι από τα καλύτερα, που δίνει στον κόσμο χαρά, οι παλιότεροι έχουν τις αναμνήσεις του. Είναι ένα κομμάτι που ενώνει την περιοχή και προσπαθώ να το κρατήσω σε ένα επίπεδο που να το χαίρομαι και ο κόσμος να το χαίρεται».

32 σχόλια:

 1. Eleos pia me ton souhdo, mas ta exei zalisei me tis sthmenes synenteyxeis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τράβα ρε στην ομάδα σου, που ούτε να γράψεις δεν μπορείς. Ο Πρόεδρος είναι ευεργέτης! Θράσος να γράψεις για αυτόν απαξιωτικά.

   Διαγραφή
 2. χωρις τους οργανωμενους στο γηπεδο θα παραμεινουμε μια ζωη αυτο που ημασταν φετος.μια ομαδα που θα κοβει 2,5 χιλιαδες εισιτηρια ενω μεχρι πριν 4 χρονια γεμιζε το γηπεδο σε ολα τα ματς.και οταν εννοω 'οργανωμενους' δεν εννοω μονο αυτους που βλεπαμε περσι και προπερσι,γιατι αυτοι ηταν μειοψηφια.εννοω τους οργανωμενους προ πεταλου,αντε και της πρωτης χρονιας του πεταλου.τα τελευταια 3 χρονια δεν ερχονταν ουτε οι μισοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς φίλε μου συμφωνώ μαζί σου.. Ο Παναιτωλικός μας χρειάζεται όλο τον κόσμο του οργανωμένους και φιλάθλους όλους..

   Διαγραφή
 3. Να τόν έχει ο θεός καλά !!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα ιδια παντελή μου τα ιδια παντελάκη μου.
  Μακάρι να ήταν 50 ή 100 αυτοί που απουσιάζουν απο το γήπεδο αλλά ειναι παρα πολλοί.
  Παντως μετα απο αυτή τη συνέντευξη μην έχουμε απορίες γιατί δεν έχει κόσμο το γήπεδο και δεν είναι έδρα.
  Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να γυρίσουν γήπεδο και οι οργανωμένοι και αυτό ειναι ξεκάθαρο σαν πρόθεση απο την παε και τη διοίκηση.
  Συνεπώς ας πορευτούμε με την ίδια κατάσταση που είναι άρρωστη και δεν αλλάζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κούρασε το σήριαλ με τους οργανωμένους,τελείωσε το τζάμπα και απεχουν ,αυτή είναι η αλήθεια !

   Διαγραφή
 5. Τα πολλα λεφτα θελουν τροπο και οχι κοπο λεμε. Ενας ανθρωπος λοιπον που εκανε τετοια περιουσια, ειχε το τροπο του, αφου δεν την εκανε μονο απο την προικα που πηρε ετσι? Αυτος ο ανθρωπος λοιπον ειναι δυνατον να λεει στους οπαδους, στους οπαδους ρε? Ελατε να διοικησετε εσεις με δικα μου λεφτα? Τι ειναι αυτα? Γιατι λεει αυτο το παραμυθι στην συνεντευξη? Ποσο μ@@@@ας μπορει να ειναι ενας ηγετης της μπιζνας, να πεσει σε τετοιο ατοπημα? Ομαδες μικρες και μεγαλες που ανακατευτηκαν οπαδοι στα διοικητικα, πηγαν κατα διαολου. Τελειωσαν. Τρανο παραδειγμα ο Αρης Θεσ/νικης. Αλλο να εχω ενα ατομο στην διοικηση και στα συμβουλια. Τετοιο πρεπει να εχει ακομα και τωρα ο Ολυμπιακος Πειραιως. Αλλο αυτο ομως. Κουμαντο παντα κανω εγω που βαζω τα λεφτα, ολα κι ολα. Οπως και να΄χει μου φαινεται πολυ περιεργη αυτη η δηλωση. Που μου φαινεται φυσικα και ψευδης, αφου εξηγησα τους λογους. Οσο για την προεδρια της λιγκας, σιγουρα ο χρονος του καθενος ειναι πολυτιμος. Δεν ειναι και λυκοπουλο ο Φωτης Κωστουλας, περνανε τα χρονια. Αλλα μην νομιζετε, ο Παναιτωλικος ειναι σαν καραβι που πλεει σε καλα νερα, ηρεμα. Θα εβρισκε χρονο για την προεδρια της σουπερ λιγκ. Δεν χρειαζεται να ειναι καθε μερα στην Αθηνα. Μαλιστα οσες μερες παραβρεθει εκει λεμε τωρα, ε δεν θα παει και με τα ποδια. Καλο και για την ομαδα μας θα ηταν, δεν χρειαζεται να εξηγησουμε τα ευκολως εννοουμενα.....ΣΤΕΦΑΝΟΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. στεφανε δεν καταλαβες καλα.Εννοει σας την παραδιδω ξεχρεωτη την ΠΑΕ,θελετε να αναλαβετε??

   Διαγραφή
 6. .....προεδρε με ολο το σεβασμο ,πρεπει στις αμεσες προτεραιότητες σου να είναι οι έλευση στο γήπεδο ανθρωπων που θα δωσουν παλμο,που θα ξεσηκώνουν κερκίδα και παικτες,που θα ανατρεψουν αποτελέσματα.....παντα ειρηνικα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όσο και αν πονάει ο προεδρος την αλήθεια είπε αν και πειστευω 20 με 50 ειναι η βλακες που υα βαζουν μαζι του η εξεδρα θέλει κατι καινουργιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. κωστουλα αρχιζεις και το χανεις μου φαινεται.με τους οργανωμενους της αθηνας ποτε μιλησες;τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουβαλι.πρεπει να ανακαλεσεις οσο ειναι νωρις.διχαζεις τον κοσμο με τις δηλωσεις σου δν τον φερνεις κοντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ.ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πιθανοτατα συνεχιζει ο Ματζουρ.Σισυφος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δίκιο έχει μόνο αυτός που πλερωνει.... Κανένας άλλος, αν θέλεις ακολουθείς, διαφορετικά ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καλός χρυσός μα ξεροκέφαλος.
  Του χρόνου τα ίδια θα έχουμε αυτό είναι η είδηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Όταν πριν κάποια χρόνια στην 6 μαζευόμασταν 300-400 άτομα και σε περιπτώσεις μπορεί 500 ή και περισσότερα, ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ 50-100;;;;;;;;;;;;
  Τι σημασία έχει αν ήταν όλοι γραμμένοι σε κάποιον σύνδεσμο;;; Οι περισσότεροι μπορεί και να μην ήταν. Κολλούσαν όμως δίπλα στους συνδεσμίτες και κάναμε φοβερή κερκίδα! Και μαζί με εμας ξεσηκώνονταν πολλές φορες και το υπόλοιπο γήπεδο! Αυτή είναι η ουσία κύριε ευεργέτα, που φτάσαμε στο σημείο να απομακρύνουμε σημαντικό κομμάτι που αποτελεί μέρος του DNA του Αγρινιώτη και πανυγηρίζουν εδώ μέσα οι συντηρητικοί παπάρες που πάντα θέλανε ησυχία και την βρήκανε τώρα με την πάρτη σου.. Αλλά δεν ήταν αυτό το γήπεδο του Παναιτωλικού... ΟΧΙ!!! Το γήπεδο του Παναιτωλικού κάποτε έβραζε με το Χαιδαρι και την Καλλιθέα και τώρα κοιμάτε με την Αεκ και τον Ολυμπιακό!!! Γιατί έτσι ήταν ο Αγρινιώτης!!! Συγχαρητήρια κυριε ΕΥΕΡΓΕΤΑ ΜΑΣ!!!!! Αλλά καλά μας κάνεις αφού παρατήσαμε τις επάλξεις και σε αφήνουμε να μιλάς για 50-100 άτομα, μια ισχνή μειοψηφία δηλαδή..

  ODYSSEAS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι ρομαντικός και καλά κάνεις. Όμως, από τον χώρο των οργανωμένων, όχι τα πρόσωπα, αλλά την κερκίδα, είχαμε τα προηγούμενα χρόνια πολλές τιμωρίες για την ομάδα! Δεν υπήρχε δηλαδή η περιφρούρηση τόσο της ιδέας του υγιούς οπαδισμού, όσο και του ονόματος των οργανωμένων. Αφήσατε μερικούς ανεγκέφαλους να σας κρεμάσουν ταμπέλες. Ακόμη περισσότερο δεν έχετε σαφή αιτήματα μέχρι σήμερα. Πρέπει, να διεκδικήσετε το δικαίωμα σας πιο συντεταγμένα.
   Προτείνω:
   1. Καταγραφή σας ονομαστική με εγγραφές στο επίσημο όργανό σας (τι φοβάστε, να τραγουδάτε θέλετε για την ομάδα),
   2. Απαρίθμηση των αιτημάτων σας, που στοχεύουν φυσικά στον σκοπό ύπαρξής σας (το να ακολουθείτε την ομάδα και να τραγουδάτε για αυτή, υμνώντας τα κατορθώματα της!!!!!!!!).

   Θα ήθελα μια υπεύθυνη απάντηση, αν το θες!

   Διαγραφή
  2. Θα σου απαντήσω εγώ φίλε όχι εκ μέρους της θύρας 6 αλλά σαν απλό μέλος της εδώ και πολλά χρόνια.
   Για την περιφρούρηση έχεις ένα δίκιο αλλά δέν είναι εύκολο να ελέγξεις τα ένα η δύο άτομα από τα 300-400 στην κερκίδα που θα πετάξουν ένα βαρελότο για παράδειγμα. Ο σύνδεσμος είχε κάνει συνέλευση και τα είχε απαγορεύσει. Στην Β εθνική που είχε γίνει το επεισόδιο με το βαρελότο αυτοί που το πέταξαν ήταν δύο άτομα από την λεπενού που δέν είχαν καμιά σχέση με τον σύνδεσμο αλλά ήταν στην κερκίδα μαζί με εμάς. Δέν θα μπορούσαμε να γνωρίζοπυμε τί έχει ο καθένας πάνω του.. Στην δεύτερη περίπτωση που έιχε γίνει στην Α εθνική όταν ξανανεβήκαμε το βαρελότο έπεσε μεν από συνδεσμίτη αλλά το άτομο αυτό βρέθηκε από τις κάμερες και τον πιάσανε. Επίσης απομονώθηκε από τον σύνδεσμό μας. Δέν γίνεται να κατηγορήσεις μια ολόκληρη ομάδα ατόμων για την συμπεριφορά ενός. Κατά την γνώμη μου η διοίκηση δέν μας ήθελε στο γήπεδο και της δώθηκαν οι αφορμές για να μας κλείσει την πόρτα..
   Σχετικά με την κατγραφή που λές πάντα υπήρχε στον σύνδεσμο αλλά δέν είναι και αναγκαία γιατί υπάρχουν κάμερες και όποιος παραφερθεί πιάνεται από αυτές. Αιτήματα από κάποιον που δέν συνομιλεί μαζί σου δέν μπορείς να έχεις. Εμείς πάμε γήπεδο γιατί γουστάρουμε να τραγουδάμε για την ομάδα που αγαπάμε! Αυτά.

   Διαγραφή
 14. Συγνώμη αλλά μερικοί εδώ μέσα είναι ανώμαλοι τι να πω απορω...ο άνθρωπος έχει προσφέρει τόσα πολλα στην ομάδα και όχι μόνο αλλά έτσι είναι κάποιοι...έχει κάνει κάποια λάθη δεν λέω άλλα μπροστά σε αυτά που έχει προσφέρει δεν είναι τίποτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Εγώ πάω στο γήπεδο ανοργάνωτα δεν ξέρω γιατί πρέπει να οργανοθώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δέν σου είπε κανένας να οργανωθείς μήν γράφετε βλακείες..
   Ένα γήπεδο χρειάζεται και τους οπαδούς που πάνε οργανωμένα στο γήπεδο και δίνουν ένταση και πάθος στην κερκίδα με την φωνή και το τραγούδι τους, χρειάζεται όμως και τον φίλαθλο κόσμο που γεμίζει το γήπεδο. Αυτά είναι αλληλένδετα.. Αν λείπει το ένα από τα δύο η κερκίδα νοσεί.

   Διαγραφή
 16. βασικός στόχος θα είναι η παραμονή τη νέα χρονιά
  αυτό τα λεέι όλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδή τι καταλαβαίνεις; Μαζευτείτε ορισμένοι, αντάρα είστε! Και δια του λόγου το αληθές, ο μεγάλος Πρόεδρός μας, που μας κάνει περήφανους Παναιτωλικούς είπε: "..Εγώ λέω καλό ποδόσφαιρο και παραμονή στην κατηγορία και ότι καλύτερο έρθει, ας έρθει..."

   Διαγραφή
 17. Καλά να πάθουν οι οργανωμένοι που βγάλανε τα μάτια τους μόνοι τους με το διαχωρισμό και τα εσωτερικά τους προβλήματα. Η αποχή τον φώτη βοήθησε να τους τελειώσει,ας ενωθούν πάλι και θα δούμε τι θα λέει ο φώτης μετά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Τίποτα πιο καινούργιο δεν είπε ο Κωστούλας,εκτός των συζητήσεων που γίνονται για καλυτέρευση του ποδοσφαιρικού προιόντος[έσοδα,διαιτησία,ισονομία].
  Επιφυλακτικός για τους στόχους της επόμενης χρονιάς,μιας και εκτέθηκε από την περσινή δήλωση για καλύτερη πορεία από την προηγούμενη,αφού λογάριαζε χωρίς τον ...Πόντες.Αυτή είναι η σωστή και ειλικρινής δήλωση που θα πρέπει να κάνει ένας πρόεδρος.Να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο,να παίρνουμε βαθμούς παντού,να ευχαριστιέται ο κόσμος το ποδόσφαιρο και όταν θα έχουμε καλή ομάδα θα κάνουμε και το παραπάνω βήμα για Ευρώπη.Αυτό θέλει και ο κόσμος βέβαια,αλλά χρειάζονται καλύτερες κινήσεις,όχι κατ'ανάγκη πιο δαπανηρές,αλλά πιο οργανωμένες.Κι ο κόσμος πάντα θα απαιτεί το καλύτερο από το καλό.Αυτός είναι ο πελάτης,είτε στο γήπεδο,είτε στην τηλεόραση.Είναι για πιο ψηλά πάντως ο Παναιτωλικός με τα υπάρχοντα δεδομένα και πρέπει μέχρι την τελευταία αγωνιστική κάθε περιόδου να διεκδικεί την είσοδο στην πεντάδα της βαθμολογίας,ανεξαρτήτως αν το πετύχει ή όχι.
  Γράφουν κάποιοι φίλοι για κάλεσμα του Κωστούλα στον κόσμο.Δεν το κατάλαβα αυτό.Υπέρ το δέον υποκριτικό.Πρέπει να καλέσει τον φίλαθλο της ομάδας να έρθει να δει και να συμπαρασταθεί στην ομάδα?Το καλύτερο κάλεσμα για τον κόσμο είναι η ισχυρή ομάδα,τα καλά αποτελέσματα,το καλό ποδόσφαιρο.
  Για τους οργανωμένους,δεν είχα καμμία αμφιβολία για τη δήλωσή του.Λίγο-πολύ ήταν γνωστή η θέση της διοίκησης.Δεν υπάρχει επικοινωνία.Αυτό το "ελάτε να διοικήσετε,χωρίς χρήματα και όλα πληρωμένα"που τους είπε, λέει, πριν κάποια χρόνια,πιο πολύ ρητορικό και συνάμα ειρωνικό μου ακούγετε.Με το συμπάθιο πάντως,αμφισβητώ ότι οι λόγοι σύγκρουσης είναι μόνο για θέματα συμπεριφοράς στο γήπεδο.Τουλάχιστον για τον σύνδεσμο της Αθήνας,που πορεύτηκα μαζί τους τα πρώτα τους χρόνια και γνωρίζω ότι δεν δημιούργησαν τέτοια προβλήματα.Υπάρχουν και άλλοι λόγοι,που δεν τους γνωρίζουμε όλοι.Πάντως το ζήτημα δεν είναι ο αριθμός των οργανωμένων που αναφέρεται σε κάποια σχόλια.Το ζήτημα είναι να υπάρξει αλλαγή πλεύσης,ρεαλισμός και στήριξη της ομάδας.Πέρα από το αγωνιστικό,ο Παναιτωλικός επί Κωστούλα άλλαξε επίπεδο,πέτυχε τα περισσότερα στην ιστορία του,είναι σε οργάνωση από τις καλύτερες ομάδες της χώρας,με προσφορά στην κοινωνία ηθική τουλάχιστον.Ιδιότροπος μεν κατά μερικούς, αλλά με ανεκτίμητη προσφορά.Και πάνω από όλα είναι και επιχειρηματίας πρωτίστως.Μακρυά από μένα η ευλογία στο πρόσωπο,αλλά η αλήθεια είναι αυτή και μόνο.PAST

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Καπνογονα, βαρελοτα, φασαριες εχουν περασει στο παρελθον. Μια υπευθυνη προταση απο τους οργανωμενους για φωνες και τραγουδια και πανο και χρωματα στο γηπεδο θα γινοτανε αμεσως δεκτη απο τον Κωστουλα και απο ολους τους υπολοιπους φιλαθλους. Απλο ειναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Λοιπόν εσύ που με ρωτάς σχετικά με τους οργανωμένους. Καταρχάς θα σου πω ότι δεν εκφράζω απόψεις συνδεσμων γενικά, αλλά μόνο τις προσωπικές μου απόψεις. Τα 2 πράγματα που γράφεις δεν είναι λάθος για έναν σύνδεσμο που απαριθμεί κάποια μέλη και έχει καταστατικό και τα σχετικά. Εμένα το νόημα των γραφομενών πηγαίνει περισσότερο στο γεγονός ότι ο Παναιτωλικός δεν είναι ούτε Ατλέτικο, ούτε Ντορτμουντ, ούτε Παοκ να έχει τόσους πολλούς οπαδούς που να μπορεί αυτός ο πολύς κόσμος να τροφοδοτήσει επαρκως και τους συνδέσμους. Είναι λογικό ότι πολλά νεα παιδιά δεν θέλουν για τους δικούς τους λόγους να γραφτούν σε έναν σύνδεσμο. Θέλουν όμως να συμμετάσχουν στον παλμό της κερκίδας που οργανώνει ο σύνδεσμος. Και ενίοτε ακόμα και μεγαλύτερα παιδιά! Αυτόν τον κόσμο δεν μπορείς απλά να τον διώξεις.. Είμαστε μια επαρχιακή ομάδα και η κερκίδα οφείλει να λειτουργήσει υπο αυτον τον περιορισμό.. Ο οποίος τι επιβάλλει;;; Όλοι στο γήπεδο και δίνουμε χώρο και σε αυτούς που θέλουν να φωνάξουν, είτε είναι οργανωμένοι συνδεσμίτες είτε όχι. Τα νησιά Φερόες όταν μας κέρδισαν εκεί, νομίζω ήταν το μισό κρατίδιο στο γήπεδο.... Αντι αυτών, αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι να σκληραίνει η στάση απέναντι σε συνδέσμους και οργανωμένη κερκίδα, το γήπεδο να κοιμάτε σιγά σιγά και εμείς να νοσταλγούμε την ελευθερία της β' και της γ' εθνικής.. Σαφώς και άλλαξαν πολλά απο τότε στην Ελλάδα, άλλαξαν οι νόμοι, άλλαξαν τα οικονομικά δεδομένα του Έλληνα και δεν θα ήταν όλα το ίδιο και στο γήπεδο. Αλλά είναι παράδοξο σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή όπως το Αγρίνιο (δηλαδή μια λαϊκή πόλη) να εφαρμόζονται νεα δεδομένα που ακόμα δεν έχουν περάσει με αυτή την αυστηρότητα σε πόλεις όπως η Λαρισα και τα Γιάννενα που και μεγαλύτερες είναι και πιο κυριλε πόλεις θεωρούνται.. Εντάξει, ξενερώσαμε αδερφέ!!

  ODYSSEAS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Να γραψω και εγω την αποψη μου πανω στο θεμα των οργανωμενων καθως διαβαζω εδω και καιρο αποψεις διαφορων.Αν ποτέ καταλάβεις πρόεδρε οτι ολα ξεκίνησαν σαν κόντρα οχι για το ονομά σου αλλά γτ ακούστηκε ένα σύνθημα για τον συνεργάτη σου θα ήταν καλο.Αν στα λάθη των οργανωμένων όπως πχ με βάζελο πέρισυ σου έφτανε η σύλληψη που έγινε όπως φέτοσ με τα μπουκάλια και όχι κλείσιμο θύρας θα ήταν διαφορετικα.Μια ερώτηση μονο....Οι συνεργάτες σου είχαν οικονομικα πάρε δώσε με κάποιοα μέλη τα οποία μολις μαθεύτηκε έφυγαν απο τουσ οργανωμένουσ.Αυτοί τα έπαιρναν,εσείς γτ τα δίνατε;;;;;Tα ήξερες αυτά και σε βρίσκαν σύμφωνο;;;Ποτέ ας μην επιστρέψουν αλλά γτ οι νόμοι μόνο για αυτους;;Δικά σου τα λεφτά,συμφωνώ,δεν θέλεις πρόστιμα.Τα πεταμένα λεφτα για τον βέλγο φέτος τι εκάνες;Δεν πρέπει να λογοδοτήσει αυτος που έφερε εναν άνθρωπο που ήταν μηνές τραυματίας;Είχες δηλώσει κάποτε οτι έχουμε τους καλύτερους οπάδους.ΚΑΝΤΟ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. 10:53 μάλλον ξέρεις πολλά και μου αρεσει που τα εξηγεις απλα..! αντε να γραφτει και καμια αληθεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. τα προστιμα που γλυτωσε και τα κεκλυσμενων που θα ειχαμε συγουρα με βαση τον νεο αθλητικο νομο τα εχει σκεφτει κανείς;ελεος με τους οργανωμενους. δεν προσφερουν τιποτα.οποιος θελει να παει στο γηπεδο να παρει το εισιτηριακι του και να παει.τερμα η καραμελα με τους οργανωμενους. τη βλακεια του καθε ανεγκεφαλου να την πληρώνει η ομαδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.