Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς ταυτότητα αδυνατεί να κάνει και τα δυο...Reactive, active, επιθετική, αμυντική, λίγο από όλα ή τίποτα από τα παραπάνω; Για τον Παναιτωλικό είναι ηλίου φαεινότερο πως η απάντηση είναι η τελευταία. Είναι ένα φάντασμα που δεν μπορεί να επιτεθεί χωρίς να δημιουργήσει μαύρες τρύπες πίσω και δεν μπορεί να αμυνθεί χωρίς να είναι «πρόβατο που… καμιά φορά δαγκώνει» μπροστά. Είναι δεδομένο πως αδυνατεί να κάνει και τα δύο μαζί. Τα παιχνίδια με ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ βολεύουν τον τωρινό Παναιτωλικό. Θα προσπαθήσει να παίξει σαν reactive ομάδα που ήταν κάποτε αλλά επειδή δεν μπορεί να το πράξει πια, θα το παίξει παθητικά. Θα κάτσει πίσω, θα περιμένει, θα μειώσει του χώρους, θα ελπίζει στις φάσεις του αντιπάλου να μην φάει γκολ γιατί ξέρει ότι μετά δύσκολα γυρίζει και θα προσπαθήσει να βγει στην κόντρα. Άμα πετύχει γκολ πέτυχε. Αν τα πράγματα πάνε καλά (ΠΑΟΚ) όλοι κερδίζουν, άμα πάνε λάθος (ΑΕΚ) λίγοι χάνουν, γιατί αυτή τη χρονιά τέτοια ματς δεν υπολογίζονται για βαθμούς. Τα περισσότερα ματς όμως δεν είναι με τέτοιες ομάδες αλλά με ομάδες σαν τον Ατρόμητο. Εκεί υπάρχει πρόβλημα. Η ομάδα δεν ξέρει τι να παίξει.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Άλλο επιθετικά, άλλο αμυντικά, άλλο active, άλλο reactive. Active λόγου χάρη η ομάδα δεν ήταν ποτέ. Ο Πόντες ήθελε μάλλον να την κάνει αλλά δεν ήξερε που του πήγαιναν τα 4. Active ομάδα ας πούμε είναι η Τρίπολη αλλά ο Αστέρας έχει μια φιλοσοφία χρόνων που δεν προδόθηκε ποτέ μέχρι στιγμής. Reactive ήταν αλλά δεν μπορεί να γίνει ξανά από την μια μέρα στην άλλη. Θες και τους παίχτες (λείπει το πιο βασικό συστατικό σε αυτό. Το καλό 6αρι), και τον προπονητή για να σε μάθει κάτι τέτοιο (Ο Μαντζουράκης ξαναέγραψα ότι η άποψη μου είναι ότι είναι προπονητής ειδικών συνθηκών και όχι προπονητής για να σε πάει ένα βήμα παραπέρα). Είναι φανερό ότι το χθεσινό ματς ήταν ακόμα μια κρίση ταυτότητας και πήγε στο εξής μοτίβο: «Είμαι από πάνω στην βαθμολογία, παίζω στην έδρα μου και στην τελική είμαι ο Παναιτωλικός όχι τα Ψαχνά. Να παίξω επιθετικά? Να παίξω.» Βλέπεις όμως ότι δεν μπορείς να το κάνεις χωρίς πίσω να πιάνουν φουρτούνες, λες «κάτσε να γυρίσω πίσω να μην το φάω». Γυρνάς μεν αλλά μετά μπροστά δεν. Και δώστου μετά πάλι από την αρχή η ίδια ιστορία. Πας μπροστά, ανοίγεις πίσω, φοβάσαι, ξαναγυρνάς και τούμπαλιν. Είναι ένας φαύλος κύκλος που υπάρχει γιατί η ομάδα δεν έχει προετοιμασμένη ποδοσφαιρική φιλοσοφία να ακολουθήσει. Επόμενο είναι δυστυχώς να βράζει στο ίδιο καζάνι με τις ομάδες που έχουν το ίδιο πρόβλημα ή υπολείπονται σε δυναμικότητα. Το καζάνι της παραμονής.

Προσωπικά δεν συμμερίζομαι τις απόψεις ότι θα βλέπαμε άλλο ματς άμα ο Βοσκάκης δεν εγκληματούσε κατά του Παναιτωλικού (ιδίως στο πέναλτυ του Κάπελ είναι για να σταματήσει επί τόπου την καριέρα του και να φύγει εκούσια από το γήπεδο). Ήταν τέτοια η αμυντική προσέγγιση της ομάδας στο παιχνίδι που οι φάσεις θα ξαναβγαίνανε όπως και να είχε. Τυχεροί πρέπει να αισθάνονται που στις περισσότερες φάσεις έβγαινε ο Λημνιός και ο Μπρίτο και όχι ο Ναπολεόνι, καθώς ο Κυριακίδης μπορεί να ήταν on fire αλλά το τετ α τετ είναι πρώτα ευθύνη του επιθετικού αν θα το βάλει και λιγότερο η ικανότητα του κίπερ στα one on ones. Κοινώς άμα τα κάνανε καλά ότι και να έκανε ο Κυριακίδης το σκορ θα έγραφε. Είμαι ξεκάθαρα της άποψης ότι στην προσπάθεια του ο Παναιτωλικός να επιτεθεί για να πάρει το ματς , έβγαλε όλες τις παθογένειες του Πόντες γιατί πολύ απλά αυτό έμαθε το καλοκαίρι. Και ο πρώτος που αρρωσταίνει με αυτή την εικόνα πιστεύω ότι είναι ο Μαντζουράκης. Ο άνθρωπος κάνει ότι μπορεί και οι παίκτες προσπαθούν πολύ. Όλοι μαζί παλεύουν να βρούν μια ταυτότητα. Μια ταυτότητα που θα τους επιτρέψει να χτυπάνε τα ματς ορθολογικά και όχι με ποδόσφαιρο αλάνας και τυχαίες ή άτυχες στιγμές. Δεν θα την βρούν μέσα στην χρονιά. Δεν γίνεται και μην έχετε αυταπάτες. Αυτά γίνονται τα καλοκαίρια. Κάνουν όμως ότι μπορούν και φαίνεται στο γήπεδο. Η ένταση βγαίνει άσχετα με το αν φαίνεται ότι δεν μπορούν ακόμα. Περισσότερο από ποτέ η ομάδα χρειάζεται στήριξη. Θα ξαναγράψω, με μια πιο φιλοσοφική πινελιά και λίγο παραφρασμένο, αυτό που είχα γράψει στο πρώτο άρθρο. Η συνειδητοποίηση του ποιος είσαι σε κάνει λιγότερο ευάλωτο και περισσότερο σοφό στα λάθη και στις αποτυχίες και σου δίνει την δυνατότητα να πετύχεις μαθαίνοντας.. Όταν δεν ξέρεις ποιος είσαι και που πας όμως, κινδυνεύεις να γίνεις αυτό και να πας εκεί που δεν θες.

Όποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο κατανοεί την σημασία της προετοιμασίας. Του πότε και πόσο θα φορμαριστεί μια ομάδα ανάλογα με τους στόχους της, πόσα θα είναι τα τρεξίματα της μέσα ση χρονιά, πόσο καλά θα αφομοιώσει την τακτική της ικανότητα και την συνοχή της. Ας μην τα αναλύσουμε ξανά γιατί στο τέλος θα καταντήσουμε μονόπλευροι αλλά ας το γράψουμε μια τελευταία φορά. Η διοίκηση δημιούργησε τις συνθήκες εκείνες ώστε ο τυχαίος Πόντες κυριολεκτικά να διαλύσει την ομάδα και να την ξεκινήσει σχεδόν από το 0. Το κακό είναι πως δεν την έφτιαξε κιόλας μετά ή δεν πρόλαβε (πολύ αμφιβάλλω) αλλά αυτό που έχει παραλάβει ο Μαντζουράκης είναι καμένη γη. Η φυσική κατάσταση είναι μεγάλο θέμα και ο admin τοποθετήθηκε πολύ σωστά. Και επι Χάβου η ομάδα μετά το 65-70 έριχνε ταχύτητες αλλά ήταν αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης στην φυσική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών και τελοσπάντων η ομάδα έτρεχε για μια ώρα πάνω κάτω σε κάθε ματς. Είναι φανερό ότι ΟΥΤΕ εκεί έγινε δουλειά το καλοκαίρι και είναι απορίας άξιο πως αυτός ο άνθρωπος που ήρθε να κάνει τον προπονητή στο Αγρίνιο τον Ιούνιο, υποστήριζε ότι θα έβγαζε τον Παναιτωλικό Ευρώπη όπως έλεγε.

ΥΓ 1. «Η διοίκηση αποφάσισε ολόσωστα να δώσει ευκαιρία στον σωματικά προικισμένο Στεφανάκο συμπληρώνοντας τον με αποδεδειγμένα (για όσους είχαν εικόνα) έναν απο τους καλύτερους γκολικιπερ που αγωνίζονται στην Ελλάδα, τον Κυριακίδη».Αυτά είχα γράψει στο προηγούμενο άρθρο για τον Κυριακίδη. Στα μηνύματα από κάτω υπήρχε φίλος που έγραψε για τον Κυριακίδη ότι δεν συγκρίνεται με τον Μπρακάλι, ότι πάσχουμε και σε αυτή την θέση μετά την φυγή του Ράφαελ και τελοσπάντων ότι δεν συμμεριζόταν την άποψη μου ότι το καλοκαίρι πάρθηκε ένας πραγματικά πολύ καλός γκολκίπερ. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνει αυτός ο τύπος για να σταματήσει η κουβέντα γύρω από τους τερματοφύλακες. Έχω την αίσθηση πως αν λεγόταν Κυριακιδίκοφ, Κυριακιδίνιο ή Βαν ντερ Κυριακίδης θα λέγαμε «Έλληνας Μπουφόν» και τέτοια γραφικά. Γιατί ανάλογες γραφικότητες μου ακούγονται και οι κατακερματισμοί στην πρώτη στραβή επέμβαση. Το παλικάρι είναι απλά ο Δημητράκης από την Καβάλα που κατεβάζει ρολά και θα συνεχίσω ακράδαντα να πιστεύω ότι είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες και στις κακές βραδιές.

ΥΓ 2. Ο Κουτρουμάνος ΔΕΝ είναι 6. ΔΕΝ.ΕΙΝΑΙ. Επίσης ήταν ένα θέμα που αναλύσαμε στα σχόλια στο προηγούμενο άρθρο και τοποθετήθηκα ξεκάθαρα. Έχει να προσφέρει ο Κουτρουμάνος αλλά στην θέση του και αν είναι να παίξει στο 6 τότε σίγουρα δεν μπορεί να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες. Με έναν ποιοτικότερο παίχτη δίπλα του που επίσης τρέχει και μαρκάρει, ένα αμυντικογενές 8αρι δηλαδή και με τα μέτρα σαφώς πιο χαμηλά (πχ. Με ΠΑΟΚ), ο Κουτρουμάνος μπορεί να προσφέρει στο 6 αρκεί να γίνουν τα παραπάνω ώστε να καλύπτονται οι αδυναμίες του. Το ανοικτό γήπεδο τον εκθέτει στην θέση αυτή καθώς δεν

βλέπει μπροστά, δεν έχει καλή αίσθηση του χώρου και δεν έχει πάσα. Και δεν φταίει αυτός. Είναι μπακ το παιδί όχι αμυντικό χαφ.

ΥΓ 3. Για το δίδυμο Παπάζογλου – Κούσσα τα γράψαμε και στο πρώτο άρθρο. Δεν ταιριάζουν καθόλου γιατί μοιάζουν πολύ μόνο που ο ένας είναι μεγαλύτερος από τον άλλον και κανείς δεν είναι αριστερός ώστε όταν παίζει αριστερό στόπερ να παίζει σωστά το καλό πόδι του αντιπάλου που μπαίνει. Πάνε επιθετικά στην μπάλα γιατί αυτό κάνουν καλά αλλά αν η μπάλα περάσει ο αντίπαλος τρέχει μόνος του. Για μένα φταίνε το λιγότερο. Τους βγήκε να κάνουν αυτό που έκαναν περισσότερο στην προετοιμασία, είναι πολύ λογικό. Στην πορεία του Πρωταθλήματος δε, το έκαναν και αρκετές φορές. Το έκαναν και με την Καλλονή, το έκαναν και με τον Πανιώνιο. Ο ποδοσφαιριστής πολλές φορές φαίνεται καλός ή κακός ανάλογα με το πώς τον χειρίζεσαι. Ο Βιγιαφάνιεζ ας πούμε φαίνεται καλός έτσι όπως παίζει αυτό το ποδόσφαιρο αλάνας; Τι σημαίνει ότι είναι κακός ποδοσφαιριστής; Ξεκάθαρα όχι, απλά δεν υπάρχει καθαρό πλάνο να υπηρετηθεί και αυτό μπερδεύει πολύ τους ποδοσφαριστές.

ΥΓ 4. Είναι κρίμα και στενάχωρο να έχεις Βιγιαφάνιεζ, Κάπελ, Μαρκόφσκι, Ουάρντα, Ρουσκουγιέδα (το γκολ που πετυχαίνουν χθες πχ. είναι γκολ επιθετικής ποιότητας) και να μην μπορεις να το καλύψεις αμυντικά και μεσοαμυντικά. Πολύ κρίμα.

ΥΓ 5. Πιο πολύ από τον Μαρτίνεζ πονάει την ομάδα η φυγή του Γοδόι.

Ανδρέας Σκούρας

18 σχόλια:

 1. Όσες αναλύσεις κι αν γίνουν καταλήγουμε ότι η αιτία του κακού είναι η διάλυση -για οικονομικούς λόγους- της ομάδας το καλοκαίρι και η εντελώς αδικαιολόγητη επιμονή για ξένο προπονητή. Ξένος να 'ναι κι ό,τι να 'ναι.... Μια επιλογή που έτσι κι αλλιώς είναι "λαχείο", μόνο που σε μας αντί για τον πρώτο λαχνό μας έκατσε παλούκι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε Ανδρέα το άρθρο σου όπως πάντα περιεκτικό και αναλυτικό.
  Η ομάδα πονά και σε άμυνα και σε κέντρο και σε επίθεση αφού φύγανε παίχτες που δεν αναπληρώθηκαν σωστά με αποτέλεσμα να μην έχει δουλευτεί σωστά και να μην υπάρχει συνοχή και χημεία μεταξύ των γραμμών. Ειδικά όμως στην άμυνα το πρόβλημα είναι τεράστιο. Πέραν του «σκύλου» Γοδόι που πραγματικά μας λείπει όταν είσαι αναγκασμένος –εκ της εικόνας και των πραγμάτων- να χαραμίσεις έναν μέσο – τον Μάκο- χάνεις έναν παίχτη μεσοαμυντικά.
  Η τραγική εικόνα της άμυνας πιστεύω πως έχει ψυχολογικό αντίκτυπο και στις άλλες γραμμές της ομάδας αρκεί να σκεφθούμε τα γκόλ που εισπράξαμε μόνο απο Καλλονή και Πανιώνιο πέραν του μάτς με τον Ατρόμητο .
  Στο κέντρο πιστεύω ότι πρέπει να δοθούν ευκαιρίες και στον Ρομέρο. Ανησυχώ για τον Ουάρντα και δεν θέλω να σκέπτομαι οτι μπορεί να μας ήλθε ή να προέκυψε στην πορεία κάποιο πρόβλημα υγείας.
  Γενικά υπάρχει φτώχεια σε παίχτες κλειδιά αφού κάποιοι αναγκαστικά θα λείψουν λόγω τραυματισμών η καρτών.
  Αυτή τη στιγμή νομίζω οτι περισσότερο στηριζόμαστε στο πάθος και στις εξάρσεις του Βιγιαφάνιες , στο πάθος του Μαρκόφσκι, στην καλή η κακή μέρα του Κάπελ ή του Ουάρντα στους φιλότιμους Πάουλο και Κέβιν και λιγότερο σε κάποιο πλάνο που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρξει αφού η ομάδα θέλει να πατήσει γερά στο έδαφος, αλλά δείχνει ζαλισμένη λές και βγήκε απο κανένα καράβι με σφοδρή θαλασσοταραχή.
  Υ.Γ. Για τον Κυριακίδη το έχω ξαναπεί. Είναι καλός τερματοφύλακας με παραστάσεις στην Α Εθνική και τα διαπιστευτήρια του μας τα έχει δώσει απο την Ξάνθη (κυρίως)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Admin και λοιποι στο blog επειδη χανουμε χρονια ζωης με αυτην την ομαδα και εχουμε βαρεθει τις αναλυσεις επι των αναλυσεων καθως και ο πλεον αμπαλος ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ οτι η ομαδα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ παιχτες τον Γεναρη απ την 1η μαλιστα!!!!

  Και ερωτω κινειται τιποτα???Ψαχνουμε εχουμε κλεισει καποιον???Καντε ενα ρεπορταζ και ενημερωστε μας αλλιως να μην ξανασχοληθουμε για φετος με την ομαδα!

  Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχει κλείσει ένα στόπερ και πολεμάμε για ένα κοφτή.Θα πάρουμε δύο δανεικους από Μπρανκα και ένα από Ιντεπετιεντε.Τέλος ο αργετινος που πρότεινε ο Μαρτινεζ αποκλείεται γιατί το κα σε του είναι πάνω από 100χλδ ετησιως

   Διαγραφή
  2. Έχει κλείσει ο Τόμας πρώην στοπερ του Λεβαδειακου.

   Διαγραφή
  3. Μην πουλατε φουμαρα ρε στον κοσμοκη που ποναει για την ομαδα.Ο Τομας που ναι αμυντικρα παιζει στο ισραηλ και παει και καλα γιατι να τον διωξουν??

   Αιντε σαπερες ολοι.

   Καληνυχτα απ την πανεμορφη Κατουνα!

   Διαγραφή
 4. να ρωτησω ρε παιδια ο παουλο παρα καποιες κακες εμφανισεις συνεχισε να παιζει,εκεινος ο ρομερο που τον ειδα σε δυο παιχνδια φετος μου φανηκε πολυ καλος γρηγορος καλη πασα και καλο μακρινο σουτ,ποτε θα παιξει;αν η ομαδα παρει 10αρι ενας εκ τον ρουσκου ρομερο θα πρεπει να φυγει,δεν θα ειναι αδικο να διωξουν τον ρομερο χωρις να τον εχουμε χρησιμοποιησει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φίλε δεν χρειάζεστε ρεπορτάζ.... Διάβασε αυτά που σου λέω εγω.. Έγκυρη πηγή.. Για να πάρει το χειμώνα παίχτες ο πρόεδρος πρέπει να φύγει ο αντίστοιχος στην ίδια θέση που καλύπτει... Και όχι με μικρό συμβόλαιο... Πχ. Θες τερματοφύλακα; πρέπει να φύγει ο Κυριακίδης.. Θες επιθετικό καλό; πρέπει να φύγει ο Μαρκοφσκη.. Θες 6 πρέπει να φύγει ο Ρομερο.. Θες 10 πρέπει να φύγει ο Παουλο!!! Αμυντικό; Ο Παπαζογλου!!! Δεν είναι έτσι τα πράγματα φίλε.. Άντε να πάρουμε παίχτες.. Υπάρχει πρόβλημα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανδρεα μου διαφωνω σε αρκετα πραγματα με το κειμενο σου, ομως θα σταθω στο πιπ κραυγαλεο που εχει να κανει με το δευτερο υστερογραφο σου:

  Το χω πει πολλες φορες για τον Κουτρομανο. Αν δεν ηταν αγρινιωτης δεν θα παιζε στον Παναιτωλικο. Απλα δεν κανει για το επιπεδο της σουπερ λιγκ. Κακως βαυκαλιζεσαι στο να του βρεις τη σωστη θεση. Θα πρεπε ως αγρινιωτες να μην το βλεπουμε τοσο πατριωτικα...

  The rising sam

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα φίλε sam.

   Για την θέση του νομίζω τα ανέλυσα. Για τον ρόλο του στην ομάδα πιστεύω πως έχει θέση στον φετινό Παναιτωλικό. Τακτικά και σαν ποδοσφαιριστής υπάροχυν σίγουρα καλύτερες επιλογές αλλά, δυστυχώς έτσι όπως φτάσανε τα πράγματα δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην χρησιμοποιούμε παίχτες με πάθος και τσαγανό που την πονάνε την φανέλα.

   Τέλος για ότι διαφωνείς είμαστε εδώ να το συζητήσουμε.

   Διαγραφή
 7. Αυτο ειναι φιλοι μου. Ρεακτιβ και ακτιβ. Ενας νεαρος φιλος, που ενω ξεκαθαρα εχει την δυναμη και να συνταξει ενα κειμενο και να θεσει κατανοητα τις σκεψεις του, γινεται αθελα του κι αυτος ενα γραναζι στην μηχανη της παγκοσμιοποιησης των παντων και της ισοπεδωσης αυτων. Τοσες λεξεις υπαρχουν για αυτες τις εκφρασεις που θα μπορουσε ο φιλος να πει, μα ετσι εμαθαν πια τους νεους. Εν το μεταξυ στο χωρο του ποδοσφαιρου που μας ενδιαφερει, εδω και μια δεκαετια ισως και παραπανω, εχουν περασει καποιες νεες εκφρασεις, που αλλοιωνουν ομως σε βαθος την σωστη ερμηνεια αυτων.Ακους να αποκαλουν ως φτερα! τα πλαγια μηκη του γηπεδου, ενω το κεντρο του γηπεδου το αποκαλουν αξονα! Οταν προηγειται μια ομαδα, αντι να πουν το απλο οτι¨ ανοιγει ας πουμε το σκορ, λενε μπαινει σε θεση οδηγου! Ασχετα πραγματα, με την πραγματικοτητα. Αχταρμας τα παντα δηλαδη. Σε ενα μιξερ ολα και οτι βγει, σου λενε πιες το. Ο ποδοσφαιριστης που κανει μια μακρινη μεταβιβαση, αυτο λεγεται οπως το μαθαμε εδω και δεκαετιες, μεγαλη μπαλια. Προσεξτε, μπαλια. Αυτοι λενε μια μεγαλη μπαλα λεει που εφτασε εκει. Δεν υπαρχει μεγαλη και μικρη μπαλα, οι διαστασεις δεν αλλαζουν στην στρογγυλη θεα. Μπαλια λεγεται βρεεεεε. Ωραιες μπαλιες δινει ο παιχταρας, οχι μπαλες. Επισης αλλο το φιφα μανατζερ κι αλλο το ποδοσφαιρο μεσα στο γηπεδο. Δεν γινεσαι προπονητης απο το ιντερνετικο παιχνιδι ετσι? Σημεια των καιρων, εγω που ειμαι στην μεση ηλικια και οι υπολοιποι σαν εμενα, καταλαβαινουμε καλυτερα απο τον καθενα που το πανε.....ΣΤΕΦΑΝΟΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπερα φιλε Στέφανε.
   Οι όροι active και reactive δεν ειναι δικιά μου επινόηση. Αποτελούν ποδοσφαιρικούς όρους που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως απο αναλυτές ποδοσφαίρου , προπονητές κλπ.
   Αδυνατώ να καταλαβω την τοποθέτηση σου, μοιάζει τελείως άστοχη παραυτα σεβαστή.

   Διαγραφή
  2. Φιλε Αντρεα, δεν σε εβαλα τιμωρια, ουτε σου τραβηξα τ'αυτι. Κατανοητα και απο μικρο παιδι ειναι νομιζω οσα εγραψα. Δεν ειπα οτι ειναι δικες σου επινοησεις οι οροι αυτοι, αλλα οτι τους υιοθετεις. Μαλιστα γραφω κι αλλα παραδειγματα, που ακουνε τα αυτια μας στο καιρο μας. Επισης εδω βγαινεις σε δημοσιο βημα και οποιος πιστευει, οτι πρεπει να σε κρινει και σενα για ολα τα σεβαστα που γραφεις,δεν του απαγορευεται νομιζω.....ΣΤΕΦΑΝΟΣ.....

   Διαγραφή
  3. Δεν σε καταλαβαινουνε ρε Στεφανε.... Μα τώρα μπασκετικοί όροι σε ένα άθλημα της αλάνας;;;; Γιατί λέγαμε παλιά για 6αρι και 8αρι στο ποδόσφαιρο;;; Σε λίγο θα φωνάζουμε "defense defense" και "go go go"!!!! Χαχαχα!!

   ODYSSEAS

   Διαγραφή
  4. @Stefanos
   Επιβεβαιώνεις το άστοχο της τοποθέτησης όταν τοποθετείσαι με δικές σου εμπειρίες για εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στην καθομιλουμένη, σε ένα άρθρο που δεν χρησιμοποιεί καμία απο τις αναγραφόμενες σου και το αντικείμενο του ΔΕΝ είναι αυτό. Ορισμός του άστοχου.

   Επιπροσθέτως, θα ξανατονίσω τα παρακάτω γιατί μάλλον δεν έγινε κατανοητό απο το προηγούμενο άρθρο. Είμαι εδώ για να συζητήσω για ποδόσφαιρο. Δεν είμαι εδώ για λεκτικές ή γραμματικές υποδείξεις, ούτε για να σχολιάσω ή να λύσω θέματα αναχρονιστικής αντίληψης, δογματισμού, ξενοφοβίας κ.ο.κ.

   Αν δεν είναι αποδεκτή η χρήση όρων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως εδώ και χρόνια, δεν είναι υποχρεωτική και η ανάγνωση του άρθρου. Περιμένω με χαρά κάποια τοποθέτηση ποδοσφαρικού περιεχομένου για να συζητήσουμε.

   @Odysseas
   Δεν είναι καν μπασκετικοί όροι, είναι αμιγώς ποδοσφαιρικοί.

   Διαγραφή
  5. "Τύπου" μπασκετικοί ήθελα να γράψω!! Δηλαδή ξεκίνησαν απο το μπασκετ να λένε τέτοια και στη συνέχεια έφεραν κάποια και στο ποδόσφαιρο.. Η ουσία δεν είναι να πει κανείς ότι έκανες κάποιο λάθος. Η ουσία βρίσκεται στην διαφορετική προσέγγιση του ποδοσφαίρου. Αυτό εννοει ο Στεφανος και εγω συμφωνώ μαζί του. Οντως εχει να κάνει με τις διαφορετικες εμπειριες. Απλα στα δικά μας τα ματια αυτή η διαφορετική προσεγγιση λόγω αλλαγής νοοτροπίας μέσα σε ελάχιστα χρόνια είναι και λίγο ξεπεσμος, αλλά δεν το νιώθεις αυτό που λεω οπότε εντάξει.. Μου θύμισε όλο αυτό ένα βίντεο στο γιουτουμπ όπου ένας γνωστός γιουτουμπας, ο Μαικιους έλεγε πως υπήρξαν πολύ πιο προνομιούχα τα παιδιά που περνούσαν ατέλειωτες ώρες μπροστά στο πλειστεισον απο εκείνα που παλιότερα έπαιζαν με τις ώρες στις αλάνες.. Διαφορετική προσέγγιση, λόγω διαφορετικών εμπειριών..

   ODYSSEAS

   ODYSSEAS

   Διαγραφή
 8. Λοιπον φιλε Ανδρεα...
  Οπως ειπες κι εσυ... Και ΝΑΙ...και ΟΧΙ...
  Κ ΜΠΡΟΣ... Κ ΠΙΣΩ... Κ ΕΤΣΙ... Κ ΑΛΛΙΩΣ...
  Οι συγκυριες ηρθαν ετσι ωστε η ομαδα εχοντας κατα την αποψη μου ενα πληρες ροστερ (δεν εξαιρω τραυματισμους κτλ) να μην αποδιδει τα αναμενομενα...
  Ποιος φταιει; ο Ποντες, ο Κωστουλας, οι παιχτες, οι οργανωμενοι, η καθαριστρια, η φουκαριαρα η μανα μου...;
  Ο καθενας βλεπει αυτο που για τους δικους του λογους θελει να δει...
  Μνημονευουμε ακομα τον Νικο... Κλαιμε για τον Γοδοι...Γαμωσταυριζουμε για τον Γκαλο η τον Ετζενγκουελε που δεν τους κρατησαμε....
  Ολους αυτους τους αγαπησαμε.
  κ συνεχιζουμε να τους αγαπαμε..
  Αλλα τωρα ειμαστε στο ΜΕΤΑ...
  Στην Ταλενταρα του Ουαρντα...
  Την ΤΕΧΝΙΚΗ του Ρουσκου...
  Την Εκρηκτικοτητα του Καπελ...
  Το φιλοτιμο του Λουκας...
  Τον τσαμπουκα του Κεβιν...
  Την Εμπειρια του Μακου...
  Το τσαγανο του Κουτρουμανου,του Χαντακια, του Ρουμπουλακου... Κ μπορω να γραφω για ωρες για ολους.
  ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΙ ΤΟ Α Γ Χ Ο Σ ...
  με αυτο εχουν φορτωθει ολοι ανεξαρτητως οι παιχτες φιλε μου...
  Αγχος για τη θεση στην ενδεκαδα...
  Ειδαμε τι εγινε με τον Ουαρντα.
  Με τον Καπελ κ τα τελειωματα...
  Με τον Ρουσκου που μπορει να γινει ο ΗΓΕΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ... ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Κ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΜΠΑΛΕΣ...(Κ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΟΧΗ)
  Με τον ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Κ ΤΑ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...
  ΑΚΟΜΑ Κ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΖΟΥΡΑΚΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ...
  Αν η ομαδα ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ... ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ...
  Κ ΦΥΣΙΚΑ... ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟ ΚΤΛ.....
  ΟΙ ΚΑΤΩ21 Κ ΚΑΤΩ19 ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!!!
  ΑΡΑ ΑΣ ΨΑΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΑΡΕΣ...
  ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Κ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...
  Φτιαξε τον ΣΤΑΘΕΡΟ Κορμο πρωτα ΚΟΟΥΤΣ...
  Κ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ.
  -ΓΙΩΡΓΟΣ-

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.