Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

«Ανήθικη συμπεριφορά…»

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε αποκλειστικά στο Onsports, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας.
Στενοχώρια, πίκρα, απογοήτευση και θυμός είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στο Αγρίνιο μετά το τέλος του ντέρμπι της Δευτέρας (21/02) με τον «Αίαντα της Ηπείρου» κυρίως για τον τρόπο που χάθηκε το «τρίποντο», από ένα… fair play. Ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, σε συνέντευξή του στο Onsports αναφέρθηκε στην… γεύση που άφησε το συγκεκριμένο παιχνίδι, τις σχέσεις με την διοίκηση των Ηπειρωτών, στην άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, αλλά και στην… επιτυχία της διοργανώτριας της πρώτης τη τάξεις εθνικής κατηγορίας.

- Βρισκόμαστε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ποια είναι η αίσθηση και τα συναισθήματα που σας αφήνει η αναμέτρηση και η εξέλιξη που είχε;

«Η αίσθηση και τα συναισθήματα που αφήνει είναι στενοχώρια, πίκρα, απογοήτευση και πολύ θυμό».

- Θυμό από την συμπεριφορά των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα;
«Δεν περιμέναμε από ένα σωματείο, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την πορεία του και την ιστορία του να φερθούν οι παίκτες και η τεχνική διοίκηση και ειδικότερα ο προπονητής τόσο ανήθικα και τόσο αντιαθλητικά».

- Μετά το τέλος του αγώνα, είχαμε μια ανακοίνωση από την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα, που αναφέρει να γίνει το παιχνίδι από την αρχή. Ασπάζεστε κάτι τέτοιο;

«Το μόνο που ξέρω και το ξέρουμε όλοι αυτό, ότι είναι κάτι αδύνατο. Δεν προβλέπεται. Οπότε δεν ξέρω το λόγο για τον οποίο το αναφέρει αυτό ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το μόνο που ξέρουμε και αυτοί και εμείς, ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται».

- Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ειδικά μετά την ισοφάριση, υπήρξαν αντιδράσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα, κ. Χριστοβασίλη, αλλά εσείς ενεργήσατε… πυροσβεστικά. Ποια είναι η σχέση μεταξύ των δύο διοικήσων;

«Μέχρι τώρα δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα με τον κ. Χριστοβασίλη. Είχαμε μια καλή, ανοικτή επαφή και εγώ τουλάχιστον θεωρούσα και θέλω να πιστεύω ότι θα θεωρώ και στο μέλλον, ότι είναι έντιμος και αυτά που λέει ισχύουν και η συμπεριφορά του όλη δεν κρύβει κάτι άλλο. Ήμουν υποχρεωμένος να τον διαφυλάξω, ήταν φιλοξενούμενος και δεν μιλάω μόνο για την φιλοξενία που είναι υποχρεωτικό να δίνεται από τη μία ομάδα στη διοίκηση της άλλης από τους νόμους και τους κανονισμούς αλλά και από ηθικής πλευράς, σαν καλεσμένος μας και σαν φιλοξενούμενος μας, είμαστε υποχρεωμένοι να του παρέχουμε τα πάντα και να είμαστε εκεί και να τον διαφυλάξουμε από απρέπειες. Έτσι όπως θα έκανε κανείς για τον κάθε φιλοξενούμενο. Ήταν στο σπίτι μας και έπρεπε να τον διαφυλάξουμε».

- Κάτι ανάλογο έγινε και με τους οπαδούς των δύο ομάδων, στην αρχή του αγώνα, που πήγατε μαζί για να κατευνάσετε τα πνεύματα…

«Από ότι μου είπαν, γιατί δεν ήμουν από την αρχή εκεί, οι οπαδοί του ΠΑΣ όταν μπήκαν μέσα, πετούσαν πέτρες, πετούσαν κροτίδες και βεγγαλικά στους δικούς μας, υπήρξε απάντηση και εκεί εντάθηκε λίγο η κατάσταση και από τις δύο πλευρές. Πήγαμε εκεί για να τους ησυχάσουμε. Τουλάχιστον οι δικοί μας άκουσαν, ησύχασαν και υποσχέθηκαν ότι δεν θα κάνουν τίποτα. Βέβαια, δεν σταμάτησαν οι οπαδοί του ΠΑΣ να προκαλούν, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Δεν μας ένοιαξε και ειδικά από την στιγμή που βάλαμε το γκολ και ύστερα, τους δικούς μας τους φίλαθλους δεν τους ένοιαζε καθόλου το τι έλεγαν και το τι έκαναν αυτοί και δεν ασχολούνταν κανείς μαζί τους. Μέχρι την στιγμή που έγινε αυτή η απρέπεια και ήρθε η ισοφάριση».

- Θεωρείτε ότι όλα αυτά έχουν γίνει για την αναγκαιότητα των βαθμών ή υπήρχε μια μικρή κόντρα των δύο ομάδων, που εκπροσωπούν και την Δυτική Ελλάδα στην Football League;

«Πιστεύω ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι, μέχρι εκείνη την στιγμή που έγινε αυτό το fair play, που δεν ήταν fair play καθόλου. Μέχρι τότε είχαμε ένα καλό παιχνίδι. Η ομάδα του Παναιτωλικού είχε την υπεροχή συνεχώς, δεν αισθανθήκαμε ποτέ τον κίνδυνο για την ισοφάριση ή την ήττα. Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Όλα έβαιναν καλά. Δεν υπήρξε και καμία μα καμία ενόχληση προς την διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα, μέχρι αυτή την στιγμή. Κανείς δεν είπε κάποια κουβέντα ή έκανε κάτι άλλο. Η φιλοξενία ήταν και από πλευράς δικής μας και όλου του περίγυρου, γιατί καθόμασταν μεταξύ δικών μας φιλάθλων, δεν καθίσαμε κάπου ξέχωρα, ήταν πραγματικά φιλική, σε ένα σωματείο φιλικό».

- Αναφέρομαι στα μικροεπεισόδια που έγιναν στην έναρξη του αγώνα…

«Δεν έγινε τίποτα. Δεν δόθηκε κάποια συνέχεια. Αυτό κράτησε τρία με πέντε λεπτά. Δεν ήταν και τόσο ασυνήθιστο και θεωρώ ότι δεν έγινε κάτι αξιόλογο για να χαλάσει η σχέση. Ίσα ίσα που μετά από αυτό όταν είπα στην διοίκηση του ΠΑΣ αν ήθελε να κάτσει στην σουίτα ή θα κάτσετε εδώ μαζί μου και είπαν ότι θα κάτσουμε εδώ μαζί να δούμε το ματς. Ήταν όλη η σχέση καθαρά φιλική. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει έρθει επανειλημμένα και εδώ στο κέντρο και στο Αγρίνιο για επίσκεψη να πιούμε ένα καφέ να συζητήσουμε και εμείς έχουμε πάει στα Γιάννινα, στα ματς έχουμε την καλύτερη φιλοξενία, τίποτα ασυνήθιστο, όλα ήταν κανονικά και λογικά».

«Χάλασαν οι σχέσεις μας»

Ο τρόπος που ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Football League και ένα fair play που δεν παίχθηκε ποτέ, ήταν ικανά για να χαλάσουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων που εκπροσωπούν την Δυτική Ελλάδα στην κατηγορία.

- Θεωρείτε ότι μπορεί να συνεχιστεί κάτι τέτοιο στο μέλλον με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα;

«Πιστεύω ότι η ένταση που δημιουργήθηκε από το παιχνίδι και η οργή που αυτή την στιγμή έχει και εκδηλώνει με πολλούς τρόπους ο κάθε φίλαθλος και οπαδός του Παναιτωλικού, δεν είναι κάτι το οποίο θα σταματήσει, επειδή ολοκληρώθηκε ο αγώνας. Πολύ φοβάμαι ότι χάλασαν οι σχέσεις μας και χάλασαν οι σχέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι κάτι που δεν μας αρέσει γιατί θέλαμε να έχουμε καλές σχέσεις με το σωματείο αυτό, αλλά πολύ φοβάμαι ότι η ένταση, δυστυχώς θα συνεχιστεί και σε επόμενες συναντήσεις».

- Θα υπάρξει κάποια κίνηση από την πλευρά σας για να αποκατασταθούν οι σχέσεις;

«Εννοείται ότι  μέσα στην δική μας την πολιτική είναι πάντα να καλλιεργούμε τις σχέσεις και να προσπαθούμε να είμαστε κόσμιοι και ευπρεπείς στο οτιδήποτε και αυτό θα το συνεχίσουμε, δεν σταματάμε. Θα πάρει καιρό να φύγει η οργή και η πίκρα από τον κόσμο. Αυτό είναι που με φοβίζει λίγο. Δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά δεν είναι εύκολο να το αποβάλει κανείς αυτό το πράγμα. Διότι δεν φέρθηκαν καλά οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα και δεν φέρθηκε καλά και ο προπονητής τους. Ανήθικη και αντιαθλητική συμπεριφορά, το είπα και το ξαναλέω».

«Βήμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού»

Παράλληλα, ο Φώτης Κωστούλας… έβγαλε το καπέλο στους φιλάθλους του Παναιτωλικού για το βήμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού που έχουν κάνει, κάτι που φάνηκε και σε μία δύσκολη στιγμή.

- Αν δεν είχαμε κάποια μικροεπεισόδια στην αρχή και τα όσα έγιναν μετά την ισοφάριση είχαμε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και οι φίλαθλοι έδειξαν ότι… ανήκουν στην Σούπερ Λίγκα. Θα υπάρχει πρόβλημα στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία;

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα, αν με το καλό ανέβουμε. Έχουμε από τους πιο καλούς φίλαθλους και πιο καλούς οπαδούς που μπορεί να βρει κανείς στην Ελλάδα. Ο κόσμος έδειξε τέτοια αυτοσυγκράτηση στο παιχνίδι, που πραγματικά, του αξίζει πολλά εύγε και πολλά βραβεία. Εγώ από την πλευρά μου και από την πλευρά της διοίκησης που το συζητήσαμε λίγο, είμαστε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που έδειξε ο κόσμος και σε μία τέτοια δύσκολη και πραγματικά από τις χειρότερες στιγμές, μέσα στην έδρα μας, σε ένα γήπεδο χωρίς κάγκελα, ότι δεν μπήκε κανείς μέσα μετά από το απαίσιο fair play, δεν μπήκε κάποιος μέσα να βρίσει. Έπεσε ένα μπουκάλι, είναι κάτι που είναι κακό, αλλά δεν έγινε κάτι. Και αυτό αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο και έχουμε καταφέρει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε αυτό που λέγεται ποδοσφαιρικός πολιτισμός, όλη η πόλη και όλοι οι φίλαθλοι το έχουμε καταφέρει αυτό. είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από αυτή την ιστορία».

- Έχετε σκεφτεί την επόμενη… μέρα, στην Σούπερ Λίγκα; Τον προγραμματισμό;

«Προτιμάω να μην μιλάω για αυτό, γιατί το γρουσουζεύουμε και κάθε φορά που μιλάμε έχουμε και τέτοια ατυχή γεγονότα και αποτελέσματα. Οπότε θα μου επιτρέψεις να μην το συζητήσω, έχω αρχίσει και γίνομαι προληπτικός. Όταν έρθει αυτή η ώρα, με το καλό να τα πούμε».

«Δεν θέλουν να κάνουν βήματα μπροστά»

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, μίλησε και για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και για το αν έχει αποτύχει η Σούπερ Λίγκα.

- Μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά στον ελληνικό αθλητισμό, μετά τα επεισόδια που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες;

«Πιστεύω ότι αν το συγκρίνει κανείς με πέντε, έξι, εφτά και ίσως δέκα χρόνια πριν, έχουν γίνει βήματα. Είναι όμως μικρά και ακόμα δεν φαίνονται, γιατί μια μικρή μερίδα ανεγκέφαλων, καταφέρνει να συγκεντρώνει πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και να διαλύει αγώνες που θα έπρεπε στην πραγματικότητα να είναι μια γιορτή. Θα γίνουν και άλλα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Ανάλογα με τα μέτρα που θα πάρει η πολιτεία θα πάρει και τον ανάλογο καιρό. Αν πάρει μέτρα και τα τηρήσει, όχι μόνο σε νόμους και σε κανονισμούς, θα γίνει σύντομα η αλλαγή που όλοι θέλουμε στα γήπεδα και στον αθλητισμό. Αν δεν πάρει μέτρα, θα αργήσει. Αλλά θα έρθει, δεν μπορεί να μην έρθει. Είναι αυτή η στιγμή, όλοι μας όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, όλοι οι πρόεδροι, όλες οι ΠΑΕ, όλα τα συμβούλια, είναι σαν να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Κάποια στιγμή, όπως ξέρουμε, μόνο το κεφάλι μπορεί να σπάσει. Ο τοίχος δεν υποχωρεί. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα σαν παράγοντες στο ποδόσφαιρο. Αρκεί να το θελήσουμε. Δυστυχώς δεν το θέλουν όλοι και βλέπουν το βόλεμα της ημέρας και το πρόσκαιρο. Εμένα με βολεύει αυτή την στιγμή, οπότε κάνω την… παλαβή, αν μου ταιριάζει με συμφέρει. Φοβάμαι ότι βάζουν πολύ το προσωπικό τους συμφέρον μπροστά και το συμφέρον της ομάδας, πέραν από οτιδήποτε άλλο».

- Κάτι που γίνεται και με τις διοικήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αυτό το διάστημα;

«Ακριβώς αυτό».

- Θεωρείτε πως η Σούπερ Λίγκα έχει αποτύχει;

«Πιστεύω ότι η Σούπερ Λίγκα όταν ξεκίνησε και με αυτά που έλεγαν και διακήρυσσαν όταν ήθελαν να φύγουν από την ΕΠΑΕ, ήταν πολύ ωραία και θα έπρεπε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Αυτή την στιγμή, ο εσωτερικός ανταγωνισμός κυριαρχεί. Δεν ξέρω να πω αν έχει αποτύχει ή όχι. Αλλά δεν είναι εκεί που ήθελαν να φτάσουν. Είναι πολύ χειρότερα από ότι αυτοί οι ίδιοι αποφάσισαν να βάλουν όρια και κανονισμούς για τα παιχνίδια. Θέλει ακόμα δουλειά».

- Είστε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου σε μια χρονιά που υπάρχει κρίση οικονομική, πολιτική και αθλητική;

«Και βέβαια είμαι ικανοποιημένος και από την συμπεριφορά και την ανταπόκριση του κόσμου. Μην ξεχνάμε ότι μας έχουν ακολουθήσει εκατοντάδες άνθρωποι σε παιχνίδια εκτός έδρας, παρά την οικονομική κρίση, που δεν λυπούνται να χαλάσουν, παρά την οικονομική κρίση και χρήματα και πολύ χρόνο για να υποστηρίξουν την ομάδα. Και βέβαια είμαι ικανοποιημένος. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό το πράγμα και να μην απογοητευτεί ο κόσμος. Καλύτερα να θυμώσει και πει ότι εμείς θα στηρίξουμε πιο πολύ την ομάδα, παρά να απογοητευτεί και να πει δεν είναι κατάσταση αυτή, από την μια να πει ότι παλιότερα είχαμε τους διαιτητές, τώρα έχουμε και τις ίδιες τις ομάδες και παίκτες των ομάδων που μας αντιστρατεύονται με έναν τρόπο που είναι κάθε άλλο παρά σωστός, δίκαιος και ηθικός».

- Ο Παναιτωλικός έχει ένα κέντρο που αποτελεί μεγάλο έργο για την περιφέρεια. Θεωρείτε ότι είναι παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου;

«Ελπίζω να είναι και εύχομαι να είναι. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό θα μπορέσω να είμαι εγώ εδώ, αλλά από εκεί και ύστερα, πιστεύω ότι θα μπορέσει αυτό το κέντρο να βοηθήσει και να είναι στήριγμα για την ομάδα του Παναιτωλικού. Αυτός ήταν ο στόχος και όταν ξεκινήσαμε να το κάνουμε, να είναι ένα στήριγμα και πέρα από την δική μου θητεία».

- Έχετε σκεφτεί την αποχώρησή σας από την ομάδα;

«Όποιος ξεκινάει κάτι και δεν σκέφτεται συγχρόνως και την αποχώρηση, κάνει λάθος προγραμματισμό. Από την πρώτη μέρα που πας να ξεκινήσεις ένα πρότζεκτ, μια δουλειά ή οτιδήποτε, σκέφτεσαι και το τέλος της δουλειάς αυτής. Τίποτα δεν μένει και τίποτα δεν είναι μόνιμο. Οπότε πάντα υπάρχει αυτή η σκέψη».

4 σχόλια:

  1. PROEDRE EISE PARADEIGMA GIA POLOYS PARAGONTES.SE THELOUME GIA PANTA STHN PANETOLIKARA NA THN PAS OSO PIO PSILA MPOREIS KAI EMEIS THA EIMASTE DIPLASOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ εχουμε ασχοληθει με το θεμα και δεν ειναι καλο να ασχολεισαι τοσο πολυ!! μενουν ακομη 11 αγωνιστικες και πρεπει να παρουμε οσες νικες μπορουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KALISPERA PAIDIA! EIMAI AP TO AGGELOKASTRO K VLEPO PANAITOLIKO XRONIA. MONO AGAPI K KATAKSIOSI MPORO NA DOSO SE AYTON TON ANTHROPO POU LEGETE FOTIS KOSTOULAS!MAKARI NA EMFISISI AYTI TIN APLI PROSOPIKOTITA TOU K SE ALLOUS ANTHROPOUS EDO POU ZOUN AP TON MISTO TOU AYTES TIS DISKOLES MERES.EFERE OTI ONEIREVOME GIA TON PANAITOLIKO MOU.. POU MONO LYPI MOU FERNI OTAN XANOUME K XARA OTAN KERDIZOUME.O FOTIS KOSTOULAS ME TO ERGO TOU ME EKANE NA ONEIREVOME TON PANAITOLIKO NA GRAFI ISTORIA ME XRISA GRAMATA. THIMAME MIA SINENTEFKSITO POU EIXE KANI STON XRISTARA TO STOUMPO OTI O PANAITOLIKOS THA FTASI STIN KORIFI!!!K NA TI PAIZI.TA LOGIA EINAI PERITA XANETE H MPALA PLAION K H MPALA EINAI STA DYXTIA.. OTAN VAZOUME GOOL PANIGIRIZO ADERFIA!!!PROEDRE ENAS APLOS NAIOS EIMAI EDO STO XORIO K AGRINIO PERIFEROME.AGAPAO TON TOPO MOU K SEVOME TOUS ANTHROPOUS OSO TIPOTA ALLO,KSERO POS H ZWH EINAI SINTOMI...SINXARITIRIA SAS EKTIMO AFANTASTA GIA TIN APLI ANTHROPIA K GIA OTI PROSFERIS STON TOPO MOU! LAZAROS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε ένα σχόλιο!Το blogging σημαίνει διάλογος!

Για να μπορείς να γράφεις και να γίνεις μέλος στην παρέα μας μπες εδώ και φτιάξε κωδικό https://www.google.com/accounts/Login?hl=EL

Σημείωση : Κάθε υβριστικό σχόλιο θα διαγράφεται...

Αποφεύγετε τα Greeklish.